Na regen komt zonneschijn

Regen, zon, regen, zon, wind, regen, wind, regen en zon. En weer regen. De dagen, zoals ik ze heb gezien en beleefd de afgelopen week tot en met zaterdag. Een beetje “het kan vriezen, het kan dooien” van de winter. Maar laten we vooral bij de herfst blijven. Bij afgelopen zaterdag. De heerlijke geur in de vroege morgen, beetje fris nog, maar met de eerste zonnestralen die doorkomen en het behaaglijk maken langs de kant van de velden, om later over te gaan in een zonovergoten middag, die uiteindelijk weer veranderd in een grijs middageinde en een regenachtige avond, waar de laatste wedstrijden bij kunstlicht worden afgewerkt.

Qua resultaten, zoals iedere zaterdag, weer een wisselend beeld. Winnaars en verliezers. Er zijn dit weekend meerdere teams al kampioen geworden, Valto 7, B1 en D2 van harte gefeliciteerd! Andere teams hebben nog alle kans, zet nog even door en doe je best! Sommige teams zitten in de hoek waar de klappen vallen. Dat kan ook. Toch te hoog ingedeeld, blessuregevallen, een off-day op de verkeerde momenten of gewoon heel vaak net niet. Ook dan is het goed om er de volgende wedstrijd gewoon weer vol voor te gaan en op de training te blijven verbeteren. En bedenk dat het nu wel regen en wind kan zijn, maar dat die wind wel weer gaat liggen. En na de regen komt zonneschijn. Kijk maar naar de weersverwachting van deze week!

Als we het dan toch over het zonnetje hebben, laten we het dan eens over de arbitrage hebben. Niet voor niets zijn we als vereniging dankbaar voor de scheidsrechters die iedere week de benodigde te fluiten wedstrijden verzorgen en daarmee een boete voorkomen, wat zeg ik, voor een mooie plus zorgen! Als scheidsrechter kom je dan wel in veel uithoeken van korfballend Nederland en je hoopt altijd maar dat het goed geregeld is qua accommodatie en ontvangst. Bij Valto proberen we dat zo goed mogelijk te doen en door de gastheren en -dame lijkt dat al een aantal jaren behoorlijk te lukken. De cijfers die ik wel eens voorbij zie komen zijn bovengemiddeld en niet vaak lager dan een 8. Afgelopen zaterdag zelfs een mooi compliment van een scheidsrechter die de moeite nam dat te melden en daarmee bevestigt wat wij willen bereiken. En we weten allemaal dat een wedstrijd zonder arbiter geen wedstrijd is. Dus ook Valto doet komend weekend mee met de week van de scheidsrechter. Het ene jaar vanuit de club, het andere jaar vanuit de teams. We vragen daarom of alle teams zaterdag een kleinigheidje voor hun scheidsrechter willen verzorgen en hem of haar daarmee voor aanvang of na afloop van de wedstrijd in het zonnetje willen zetten.

Tot slot, denken jullie nog aan De Grote Clubactie (clubloten voor een klein bedrag), de Rabobank Clubkas Campagne (kost je niets) en de ALV (volgende week maandag). Al deze activiteiten dragen bij aan een gezonde club, ik reken op jullie steun en aanwezigheid!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.