Maaike vrije bal

VALTO sluit met twee goede wedstrijden oefenperiode af

Na de laatste veldwedstrijd in Dordrecht heeft de selectie na één week rust de draad weer opgepakt in de zaal. Met de oefenwedstrijden tegen Tweemaal Zes in Maartensdijk, Sporting Delta in De Lier en vandaag op All day VALTO als laatste Wit Blauw/Green Organics uit Kampen lijkt onze selectie klaar voor de competitie. In Maartensdijk werd weliswaar verloren van Tweemaal Zes, maar het spel was, volgens overleveringen, prima. De avondwedstrijd dinsdag tegen het niet onbekende Sporting Delta was minder en werd dan ook ruim verloren. Vandaag was de laatste sparringpartner dus Wit Blauw/Green Organics uit Kampen, wat vorig zaalseizoen als derde eindigde in de overgangsklasse B achter De Meeuwen en kampioen HKC (H). Een tegenstander die met beide teams op hetzelfde niveau speelt als VALTO.

VALTO 2 komt dit zaalseizoen weer in de reserve 1e klasse uit, waardoor er zonder schotklok gespeeld werd vanavond tegen de ploeg uit Kampen. Na het eerste fluitsignaal van Max, die de wedstrijd vakkundig in banen leidde, schoot VALTO uit de startblokken. Binnen enkele minuten hadden Ruben, Ron en Pieter een 4-0 voorsprong op het scorebord staan. Na de eerste tegentreffer geïncasseerd te hebben, werd de voorsprong uitgebouwd naar 7-1 halverwege de eerste helft. Pieter was in deze fase lekker op schot en zorgde even later met zijn vijfde treffer voor een 9-3 tussenstand. Tot de rust zou het verschil hetzelfde blijven, waarbij Ron, Nikki (S) en Ruben steeds de tegenstander van repliek diende. De ruststand werd door de gasten op 12-7 gezet.

Na de rust ging VALTO verder waar het gebleven was in de het eerste deel. Na zes minuten was de voorsprong nog steeds vijf punten dankzij de doelpunten van Lisa en Martijn, maar toen wilde het even niet meer lukken bij VALTO. Er volgde een doelpuntloze periode van zeven minuten, waarin de gasten de achterstand terug brachten naar 14-12. Het waren Vera en Martijn die het verschil weer herstelde naar 16-12 halverwege de tweede helft, maar de gasten kregen steeds meer grip op de Lierse aanvallen. Zij wisten de achterstand weer te halveren, maar Vera herstelde dit eigenhandig weer na de vakwisseling. Met nog tien minuten op de klok leek de overwinning een feit, maar de gasten persten er nog een eindsprintje uit. De junioren die op de bank zaten als reserve kregen van Leon nog wat speeltijd als dank voor hun aanwezigheid. Vijf minuten voor tijd wisten de gasten weer langszij te komen bij 18-18, maar in de volgende aanval wist Bas ons weer op voorsprong te zetten. Helaas werd deze direct weer weggepoetst met een afstandsschot van de gasten, waarna beide ploegen niet meer tot scoren zouden komen. De eindstand werd dus uiteindelijk 19-19, waarmee VALTO klaar lijkt voor de zaalcompetitie. Een competitie waarin we graag bovenin willen gaan meedraaien, maar dit zal niet eenvoudig worden in de pittige poule waarin we zijn ingedeeld. Met tegenstanders als KZ 4, SDO 2, HKV 2 en VEO 2 zullen we elke week scherp moeten zijn en is uw support meer dan nodig om de punten binnen te harken.

Voor de wedstrijd van het vlaggenschip was de tribune weer wat voller gelopen en was iedereen benieuwd wat VALTO zou doen tegen deze ploeg uit Kampen die gewend zijn om in de overgangsklasse te opereren. In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijd keek ons vlaggenschip binnen twee aanvallen tegen een 0-2 achterstand aan. Het was Maaike die voor ons de nul van het bord schoot, maar die werd direct beantwoord en stond het na twee minuten 1-3. Na de vakwisseling wist ook het eerste aanvalsvak snel de korf te vinden en stond het een minuut later door de doelpunten van Nikki en Bart weer gelijk. De gasten bleven echter aan de goede kant van de score. VALTO repareerde steeds met de 4-4 van Thom, 5-5 van Zané, waarna zij dit beiden nog een keer deden en er na zeven minuten 7-7 op het scorebord stond. Onze dames waren vanavond lekker op schot en namen de ploeg bij de hand. Romee en Maaike zorgden voor de eerste voorsprong voor VALTO bij 9-7, maar dat was niet voor lang. Met drie treffer op rij kwamen de gasten weer op voorsprong en moest VALTO weer in de achtervolging. Dit werd weer snel rechtgezet, want binnen een minuut hadden Thom en Zané ons weer op voorsprong gezet. Maaike, Mees en wederom Zané wisten met hun doelpunten ons op een 14-11 voorsprong te zetten met nog vijf minuten zuivere speeltijd te gaan tot de rust. De doelpunten vielen in deze fase bij beide ploegen wat minder makkelijk, zodat met om en om scoren de ruststand op 15-13 kwam te staan.

VALTO kwam scherp uit de kleedkamer en wist na de hervatting met het doelpunt van Zané als eerste de korf te vinden. Toch kreeg Wit Blauw even later weer de aansluiting bij 16-15, maar Romee gaf ons nog even hoop door er 17-15 van te maken. De gasten wisten deze achterstand om te draaien naar een 17-18 voorsprong via een afgeronde vrije bal en twee schoten. VALTO was dus weer terug bij af en moest weer in de achtervolging. Mees maakte weer gelijk, maar nog in dezelfde minuut wist Wit Blauw een gaatje van twee te staan naar 18-20. De ploegen bleken erg aan elkaar gewaagd, want niet veel later hadden Thom en Mees het gaatje weer gedicht en begon de wedstrijd weer opnieuw. Wederom pakten de gasten tweemaal een voorsprong, maar Bart en Mees poetsten deze weer weg, waarna Zané en Nikki ons weer op voorsprong zetten bij 24-22. We waren echter pas halverwege de tweede helft, dus nog was  de wedstrijd nog lang niet gespeeld. Met drie afstandsschoten en een strafworp wisten de gasten deze achterstand om te buigen naar een voorsprong van 24-26, welke Thom eigenhandig wist weg te werken. Zané zette ons daarna met haar zevende van vandaag weer op voorsprong, maar die werd vanaf de strafworpstip weer te niet gedaan. Mees en Romee zorgden twee minuten voor het einde weer voor een voorsprong bij 29-27 en zou er nog een spannende slotfase volgen. VALTO ging zuinig met de kansen om en met Bart onder de paal werden er lange aanvallen gespeeld. Toch wisten de gasten de bal weer te onderscheppen en de aansluitingstreffer te scoren. De laatste minuut leek een eeuwigheid te duren, waar VALTO de aanvallen weer zorgvuldig opzette en steeds de schotklok liet weg tikken. Met nog zes seconden op de klok schoot Laurens de wedstrijd in het slot door de eindstand op 30-28 te zetten. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het laatst in deze heerlijke wedstrijd, waarin de VALTO dames on fire waren. Met zestien van de dertig doelpunten hebben zij zich wel op de kaart gezet. Hiermee heeft VALTO de reeks oefenwedstrijden met een overwinning afgesloten en lijkt ze klaar voor de competitie die volgende week van start gaat. In de eerste wedstrijd komt direct de kampioenskandidaat Swift uit Middelburg op bezoek in De Lier. Voor VALTO altijd een lastige tegenstander, maar ook gelijk een goede wedstrijd om de ploeg op scherp te zetten voor de rest van het zaalseizoen. Het beloven volgende week dus heerlijke wedstrijden te worden voor het publiek. Kom dus allemaal naar de eerste wedstrijden in deze zaalcompetitie om de ploegen naar een overwinning te schreeuwen, wat de feestvreugde op het VALTO feest zeker ten goede zal komen.

We zien elkaar volgende week, Arno van Leeuwen.