Valto speelt in nieuwe tenue de sterren van de hemel

Traditiegetrouw is het in laatste weekend voor de zaalcompetitie begint tijd voor all day VALTO. Vandaag was het ook nog eens een speciale all day VALTO, want de hele vereniging werd vandaag in het nieuwe tenue gehesen. Er werd al lang over gesproken en het mag gezegd, het ziet er gelikt uit mensen. Terecht merkte onze voorzitter op dat het resultaat gezien mag worden en mede mogelijk gemaakt is door onze sponsoren en dankzij de mensen die zich hiervoor ingezet hebben. Nieuwe tenues betekent natuurlijk nieuwe foto’s van de spelers en teamfoto’s. Een hele klus voor Aileen Willemse van Studio Lien, maar ook dit resultaat mag er weer zijn. Na alle officiële handelingen en de foto shoot van de mensen in het nieuwe tenue was het weer tijd voor een wedstrijd van VALTO 2. Tegenstander was vanavond KVA 2, wat vorig seizoen degradeerde uit de reserve overgangsklasse in de zaal. Op het veld spelen zij nog wel reserve overgangsklasse, dus een mooie sparringspartner voor ons gepromoveerde tweede. Onder leiding van Jan Korteland, die de tweede wedstrijd voor zijn rekening nam, gingen de ploegen op jacht naar het eerste doelpunt. Ron zou de score openen vanaf de strafworpstip, maar in de volgende aanval van KVA ging ook de bal op de stip en was het weer gelijk. Met twee doelpunten op rij wist VALTO het eerste gaatje zou slaan naar 3-1. Tot de 5-4 tussenstand in de zesde minuut zouden de gasten uit Amstelveen aan het lijntje blijven, maar in de volgende vier minuten zou VALTO met zes doelpunten op rij een marge van 10-4 op het scorebord zetten. Halverwege de eerste helft nam de coach van KVA bij de 11-6 tussenstand een time-out om zijn ploeg nog wat tips mee te geven om VALTO aan banden te leggen. Dit had echter weinig effect, want na de 11-7 liep VALTO met drie treffers op rij weer uit naar 14-7. Toen de spelers de gang naar de kleedkamers maakten was het verschil al opgelopen tot 18-8 en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

Na de rust was de eerste aanval van KVA niet echt overtuigend en kon VALTO de bal onderscheppen. Ruben benutte een kort kansje en maakte het verschil elf. De tweede helft was pas drie minuten oud toen Ruben van dichtbij ons al op 21-10 zette. De doelpunten vielen als rijpe appeltje en het publiek vroeg zich af waar dit zou eindigen. Als het zo gemakkelijk gaat slaat vaak de nonchalance toe en dat was vanavond niet anders. De voorsprong werd kleiner door drie doelpunten op rij, maar Ruben herstelde de marge weer naar tien met twee mooie doelpunten. Na vijfendertig minuten zuivere speeltijd stond VALTO al op 26 treffers, waar KVA er maar 15 tegenover konden zetten. VALTO ging dus free weelend naar het einde met nog een paar mooie doelpunten om het publiek te vermaken. Ron maakte de 31e voor VALTO met een one hander en niet veel later maakte hij ook de 32e met een fade away. Of het door de ruime voorsprong van VALTO kwam of dat er iets aan mijn aandacht ontglipt is weet ik niet, maar met nog drie minuten op de klok werd het een Amstelveense dame even te veel. Lotte moest het ontgelden, hoewel zij zich van geen kwaad bewust was. Deze dame wilde niet meer verder en aangezien de wedstrijd wel gespeeld was besloot Jan een eind aan de wedstrijd te maken. De 33-16 eindstand werd opgetekend, wat een prima resultaat is voor onze reserves. De voorbereiding zit er nu op en gaan we ons opmaken voor de zaalcompetitie die volgende week start voor VALTO 2 in Sassenheim tegen TOP 4. Pas om 21:00 uur, uitloop niet meegerekend, zal deze wedstrijd starten. Helaas voor Leon zonder Bart, want hij is door Eric aan zijn keurkorps toegevoegd voor het zaalseizoen. Gezien de resultaten in de voorbereiding heb ik er echter alle vertrouwen in dat het jonge heren kwartet het prima zal gaan doen in de zaal.

Ook de tegenstander van VALTO 1 kwam uit Amstelveen. KVA 1 is als koploper in de overgangsklasse C de zaal ingegaan en heeft het vorige veldseizoen in de beslissingswedstrijd tegen KVS/Maritiem 1 behoud in de overgangsklasse afgedwongen. Op het oog een ploeg met veel routine en waarschijnlijk al wat jaar samen speelt. Een mooie testcase voor VALTO, wat graag ook in de zaal om de bovenste plaats wil gaan strijden dit zaalseizoen. De ploeg uit Amstelveen zou de score openen, maar Bart schoot in de volgende aanval de gelijkmaker al binnen. Na de 2-2 tussenstand zou KVA een gaatje slaan naar 2-5, maar Laurens zorgde ervoor dat we aan het elastiek bleven hangen. Dit verschil van 2 á 3 doelpunten bleef door doelpunten van Bart en Romee, die vanavond zeer verdienstelijk inviel voor de niet fitte Nikki. Bart zorgde bij 6-7 weer voor de aansluitingstreffer, maar helaas wist het geroutineerde KVA in de volgende minuten weg te lopen naar een 6-10 tussenstand. Tijd voor een time-out vond Eric zeer terecht. Vijf minuten later was zorgde Bart met zijn vijfde treffer vanavond voor de aansluiting bij 10-11. De gelijkmaker zou echter pas drie minuten later door Mees gescoord worden toen het 12-12 werd. Tot de rust zouden de ploegen om en om scoren, maar bleef KVA nog wel steeds aan de goede kant van de score. De gang naar de kleedkamers werd gemaakt met een minimale achterstand voor het keurkorps van Eric.

Deze achterstand werd direct bij aanvang van het tweede deel door Mees naar een 16-16 gelijk getild. Met al een paar dames doelpunten in de eerste helft van Romeé en Maaike zorgde Zané met twee treffer op rij voor de eerste voorsprong voor VALTO bij de 18-16 tussenstand. Door twee strafworpen wist KVA deze achterstand weg te werken, maar VALTO rook nu hun kansen. KVA herstelde zich nog één keer en wist toch weer op voorsprong te komen bij 20-22 en 22-24 halverwege de tweede helft. Toen werd er door VALTO een 5-0 run neer gezet en wist met doelpunten van Romeé, Zané, Maaike, Thom en Laurens een gaatje te slaan naar 27-24. Na een tegentreffer van KVA weer een 4-0 score voor VALTO van Zané, Naomi, Thom en Mees en stond er een 31-25 tussenstand op het bord. Acht minuten zuivere speeltijd zijn echter nog lang in de zaal en kan er nog van alles gebeuren. Koppies erbij houden dus, maar VALTO had de wedstrijd prima onder controle. De wedstrijd die onder leiding stond van Bert Pelikaan met assistent werd uiteindelijk afgefloten bij een 36-29 eindstand. Hiermee sluit het keurkorps van Eric Geitenbeek hun oefen campagne af en staan we op scherp voor het begin van de competitie. Een zaalcompetitie die er om zal gaan spannen met drie ploegen die als koploper op het veld de zaal zijn ingegaan. Excelsior, ONDO (M) en ZKV (Z) mogen zich herbstmeister noemen en zijn geduchte tegenstanders voor VALTO. Volgende week treft VALTO direct één van deze ploegen in Middelburg. Om 18:20 uur mogen zij aantreden in een treffen met een oude bekende uit het veldseizoen 15-16, ONDO waar in een beslissingswedstrijd de promotie op het veld tegen werd afgedwongen. De spelers van ons vlaggenschip zullen dus pas later op het VALTO schuurfeest aankomen, maar hopelijk zorgen zij wel voor het verhogen van de feestvreugde door de punten mee naar De Lier te nemen. Steun kunnen zij zeker gebruiken bij deze wedstrijd die, zoals gezegd om 18:20 uur zal starten in sporthal “de Sprong” in Middelburg.

Mocht u tijd en zin hebben, dan zien we u graag op de tribune in Middelburg.

Alvast bedankt voor uw steun namens de selectie, Arno van Leeuwen.