Eindelijk mogen we weer …

Een lange periode zonder korfbalwedstrijden is eindelijk voorbij. Hopelijk heeft iedereen de afgelopen periode fit kunnen genieten van het mooie weer. Dat kwam dit jaar extra goed uit, want bijna iedereen heeft dit jaar zijn vakantie in eigen land beleefd. Een mooie gelegenheid om ons kikkerland weer eens te verkennen. Velen hebben dit niet als vervelend ervaren en zijn er achter gekomen dat Nederland eigenlijk ook veel te bieden heeft.

Twee weken geleden waren de eerste trainingen voor de selectie onder het nieuwe trainers duo Mark Tissink en Ronald Tuntelder. Met enkele spelers doorgekomen uit de junioren en de terugkeer van Frank uit Zuid-Afrika hebben zij weer een leuke spelers groep waar zij uit kunnen gaan selecteren. Voor Zané is dit seizoen wel erg naar begonnen. Tijdens de training is zij geblesseerd geraakt aan haar knie. Wat het precies is weten we nog niet en er zal dus nog verder onderzoek naar gedaan gaan worden. Ook Bart was bij de eerste training ongelukkig door zijn enkel gegaan, maar zou vandaag wel zijn eerste minuten weer maken met de nodige voorzorgsmaatregelen.

Omdat er op het VALTO terrein dit weekend de alternatieve feestweek plaats vond werd er naar een alternatieve locatie gezocht voor de eerste oefenwedstrijden. Deze werd gevonden in buurgemeente Maassluis op het terrein van CKC Maassluis. Zij speelden zelf ook wel, maar wij mocht naast het hoofdveld op de twee andere velden onze wedstrijden afwerken. Alle wedstrijdsportteams traden vandaag aan tegen hun leeftijdgenoten van OVVO uit Maarssen. Om twaalf uur waren het VALTO C1 en A2 die het spits mochten afbijten tegen OVVO C1 en A2 die op gelijkwaardig niveau spelen. Hierna volgden ook VALTO B1, A1 en V4 met ook een tegenstander van dezelfde categorie. Om half drie was het de beurt aan VALTO 2 en OVVO 2 op het ene veld en VALTO 4 en OVVO 4 op het andere veld. Ik heb mij gericht op het veld waar de tweede teams speelden.

VALTO 2 trof in OVVO 2 een reserve hoofdklasse ploeg die vorig seizoen na acht wedstrijden echter nog wel puntloos onderaan stond. VALTO 2 stond in de gestaakte competitie in het debuutjaar keurig op de derde plaats. Vandaag waren de omstandigheden niet optimaal met de harde wind dwars over het veld, waardoor er ook wel een beetje geluk bij kwam kijken om de bal door de korf te krijgen. Zo stond er halverwege de eerste helft pas een 2-2 tussenstand op het scorebord. Na twintig minuten kwam er een nieuw aanvalsvak binnen de lijnen, zoals we dat gewend zijn tijdens de selectieperiode. Laurens had vandaag gelijk het schot te pakken en scoorde tweemaal op rij, waarna Ron de 6-3 tussenstand liet noteren. Zonder klok was het gissen hoe lang er nog te gaan was tot de rust, maar met om en om scoren klonk het rustsignaal bij 8-5.

In het tweede deel zouden de doelpunten weer schaars zijn, maar zou VALTO wel de voorsprong langzaam maar zeker uitbouwen. Nadat OVVO als eerste  scoorde na de rust, wist VALTO weer uit te lopen naar 10-6. In de resterende tijd zouden de gasten uit Maarssen nog slecht één keer de korf weten te vinden. Ook bij ons wilden de ballen niet makkelijk vallen, maar wisten wel een 13-7 eindstand op het bord te krijgen. Een prima uitslag voor een eerste wedstrijd na zo’n lange korfballoze periode.

Als laatste traden vandaag V1 en V3 aan tegen respectievelijk OVVO 1 en 3, waarbij voor V1 een gelijkwaardige tegenstander wachtte zou V3 het tegen een reserve overgangsklasser op moeten nemen. Ook hier ging helaas mijn aandacht uit naar de selectie teams, dus moet ik u het verloop van de wedstrijd en de uitslag van V3 schuldig blijven. OVVO 1 stond net als VALTO 1 op de derde plaats in de gestaakte competitie in de overgangsklasse C. Zij kwamen daar voor VALTO wel bekende tegenstanders tegen, zoals KVS, CKC Nieuwerkerk en Unitas. Allen tegenstanders waar VALTO ook al eens de degens mee gekruist heeft.

VALTO 1 startte met Thijs, Ruben, Sheila en Vera als nieuwkomers in de basis in de fase waarin de nieuwe trainer op zoek is naar de juiste samenstelling om de competitie mee te starten. Frank, Mees, Maaike en Romee maakten het octet compleet. OVVO begon scherp aan de wedstrijd en had al vrij snel een 0-2 voorsprong te pakken. Ruben wist even later ook de korf te vinden, maar OVVO herstelde haar voorsprong. Het waren de dames die deze achterstand voor VALTO wisten weg te poetsen en na Romee en Sheila waren het Mees en Ruben die een 5-3 voorsprong op het bord zetten. Tijd voor de eerste time-out voor OVVO, want het liep na de openingsfase niet lekker meer in hun aanvallen. Het leverde hen niet veel op, want VALTO zou met doelpunten van Maaike, Nikki, Bart en Frank uitlopen naar een 10-3 voorsprong na een 8-3 ruststand.

Toen leek OVVO zich even te herstellen door tweemaal kort achter elkaar de scoren, maar deze opleving bleek van korte duur te zijn. Met vier damesdoelpunten op rij wist VALTO weer uit te lopen naar 13-6, voordat OVVO de korf weer wist te vinden. De spelers uit Maarssen wisten het intussen niet meer hoe zij door de Lierse verdediging moesten komen. Doordat VALTO heerste in de rebound en veel ballen wist te onderscheppen, kwamen de gasten vaak niet tot een schot of was na het eerste schot de bal weer in Lierse handen. Met nog een minuut of tien te gaan zou OVVO voor het laatst de korf weten te raken en bouwde VALTO hun voorsprong verder uit naar de 17-7 eindstand. Niet gek voor een eerste wedstrijd tegen een tegenstander die op papier van gelijkwaardig niveau is. Mooi ook om te zien dat de 17 doelpunten van VALTO door negen verschillende spelers gemaakt zijn en er dus met iedereen rekening gehouden moet worden bij VALTO. Mark en Ronald waren in ieder geval best tevreden met het getoonde spel, waar zij ongetwijfeld nog de nodige verbeterpunten in zien. De coach van OVVO heeft aanzienlijk meer huiswerk te doen met zijn ploeg voor de competitie start.

We willen natuurlijk CKC Maassluis bedanken voor haar gastvrijheid om deze wedstrijden mogelijk te maken en gaan ons voorbereiden op de  volgende oefenwedstrijden aanstaande donderdagavond in Delft. Hoewel we Excelsior ook in de competitie treffen is het zeker goed om tegen hen te spelen. Zij zijn voor VALTO toch vaak een lastige tegenstander, waartegen we het in de halve competitie vorig seizoen ook weer niet voor elkaar kregen om de punten in De Lier te houden. Het zal er donderdagavond waarschijnlijk weer warm aan toe gaan, maar beide ploegen zullen niet het achtereind van de tong laten zien. Dat wordt bewaard voor 26 september, als we voor de punten spelen.

Vandaag was het in ieder geval weer genieten langs de lijn en we zijn benieuwd hoe het VALTO in het nieuwe seizoen zal vergaan.

Arno van Leeuwen.

1 antwoord
  1. Karin
    Karin zegt:

    “Zij (Excelsior) zijn voor VALTO toch vaak een lastige tegenstander, waartegen we het in de halve competitie vorig seizoen ook weer niet voor elkaar kregen om de punten in De Lier te houden”.

    Een opsteker: de punten bleven wel degelijk in De Lier!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.