VALTO selectie maatje te groot voor ckv Albatros

Voor de zaalcompetitie begint is er traditie getrouw ieder jaar een “All day VALTO” in de Vreeloo hal. Alle teams treden aan in de hal aan de Veilingweg, waardoor het altijd een gezellige dag is met veel publiek langs de lijn. Hoe anders dit jaar waar we nog steeds te maken hebben met de Covid-19 pandemie en er door de oplopende besmettingscijfers geen publiek bij de wedstrijden in de sporthal aanwezig mocht zijn. Als razende reporter gold er voor mij een uitzondering, waardoor ik, wel wat eenzaam, op de tribune aanwezig kon zijn. Het streamteam was “uitgeleend” aan de Haagse korfbaldagen, waardoor de VALTO fans het helaas zonder beelden moest dan vandaag.

Toen ik in de sporthal aankwam was de wedstrijd van de A1 nog in volle gang. Met nog een kwartier op de klok stond de A1 met 18-9 ruim voor op Albatros A1. De wedstrijd verhardde in het laatste kwart van de wedstrijd, waardoor er veel chaotische situaties in de aanvallen slopen. De gasten wisten uit deze situaties een beter rendement te halen en wisten aan het eind van de wedstrijd de achterstand flink in te lopen. Er werd nog wel gewonnen door onze A1, maar de voorsprong was wel geslonken tot 21-18. Maarten en Thom hebben nog wel wat te fine-tunen bij deze gedreven jonge talenten, maar ik heb er alle vertrouwen in dat de A1 er volgende week zal staan als er om de punten gestreden gaat worden.

Wat later dan gepland startte VALTO 2 hun wedstrijd tegen Albatros 2. Aan Max de taak om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Na zijn eerste fluitsignaal duurde het even voor Martijn als eerste de korf wist te vinden. Tien seconden later was het al weer gelijk en nam Albatros niet veel later ook nog een voorsprong. VALTO wist hierna een goede fase neer te zetten en driemaal de korf vinden zonder dat Albatros daar een doelpunt tegenover zette. De wedstrijd was nog pas negen minuten oud toen Pieter voor ons het gaatje naar vier bracht bij 6-2. Dit verschil zou VALTO langzaam maar zeker uit bouwen. Na de 6-3  en later 7-4 van de gasten waren het Thijs en Wouter die voor een 9-4 tussenstand zorgden halverwege de eerste helft. Er volgde nu een wat mindere fase voor VALTO 2, waar het vooral aanvallend niet lekker wilde lopen. Er slopen slordigheden in de aanvallen en er werd wat gemopperd. Gelukkig bleven we wel goed verdedigen, waardoor onze voorsprong niet kleiner werd. Met nog drie minuten op de klok was de voorsprong nog steeds vier met 11-7 op het bord. Voor de pauze zou VALTO 2 het verschil nog even wat groter maken met drie treffers van Thijs, Mark en Martijn. Zij brachten de ruststand op 14-8, waarna de ploegen zich even terugtrokken in de kleedkamers.

Hoewel de rust slechts vijf minuten duurde, was deze toch te lang voor VALTO om de scherpte vast te houden. Binnen enkele seconden hadden de gasten de korf gevonden en ook de volgende twee treffers waren voor Albatros. Hiermee was de voorsprong al gehalveerd, voordat Vera L voor ons de korf vond. Met om en om scoren stond het halverwege de 2e helft 16-13, waarna VALTO weer even een goede fase door maakte. Met drie doelpunten van Pieter, Mark en Myrte kwamen we weer op een marge van zes te staan. Albatros gaf zich echter nog niet gewonnen en schakelde er weer een tandje bij. Het spel werd er niet fraaier van, maar zij wisten wel weer hun achterstand te halveren naar 20-17. Er waren toen nog vier minuten te gaan, waarin alleen VALTO nog tot scoren zou komen. Na de vrije bal van Vera L zou Thijs met zijn twee treffers de eindstand op 23-17 zetten. Uiteindelijk een prima uitslag, maar ik denk dat Richard nog niet helemaal tevreden zal zijn over het spel over de hele wedstrijd gezien. Er waren nog wel wat verbeterpuntjes te zien en het blijft nog lastig om de hele wedstrijd een goed niveau vast te houden.

Eens kijken of het keurkorps van Mark dit beter zou doen. Na het trainingsweekend in Friesland, waar ook nog gekorfbald werd tegen Mid Fryslàn, was ik benieuwd of er wat van deze wedstrijd was blijven hangen. Jan was weer uitgerust na de wedstrijd van de A1 en zou ook deze wedstrijd leiden. We hoefden deze keer niet zo lang te wachten op de openingstreffer, want Frank wist deze in 25 seconden door de korf te krijgen. In de volgende aanval zou Albatros, dat in de 1e klasse uitkomt, ook direct scoren. Ook op het doelpunt van Zané hadden zij direct een antwoord, maar hierna zou VALTO het eerste gaatje van twee creëren door de twee doelpunten van Laurens. Halverwege de 1e helft stond er een 6-3 tussenstand op het bord na de doelpunten van Thom en Romee. Frank en Maaike deden er nog een schepje bovenop, zodat de voorsprong uitgebouwd werd naar 8-3. De gasten bleven echter aan het elastiek hangen door ook regelmatig hun doelpunten mee te pakken. Het verschil zou dan ook nog even niet groter worden dan zes punten. De twee tegen treffers werden weer weggewerkt door Nikki en Romee en de volgende treffer van Albatros wist Mees te pareren. Met nog 38 seconden op de klok zette Zané ons op 12-6 en denk je dat dit de ruststand wordt. Niks was minder waar, want beide teams gingen in de laatste halve minuut nog helemaal los. Enkele tellen na de treffer van Zané hadden ook de gasten al weer gescoord. Bijna nog sneller mocht Thom een vrije bal gaan nemen, waarmee hij de stand op 13-7 zette. Nog 18 tellen te gaan, maar de spelers gingen er nog vol voor. VALTO speelden deze 18 tellen niet goed uit en door een schot zonder rebound was de bal in no time weer terug in de Albatros aanval. In een poging van niet geschoten is zeker mis gooide één van de heren de bal vanaf de middenlijn naar de korf en scoorde. Met nog 13 tellen te gaan denk ik dan dat VALTO deze toch wel zou uitspelen tot het rustsignaal, maar niks bleek minder waar. Wederom werd heel knullig de bal verspeeld en kreeg de Albatros heer nog eens de kans om zijn kunstje te herhalen. Zijn geluk kon dan ook niet op toen hij twee tellen voor tijd de achterstand terug bracht naar 13-9, wat ook de ruststand werd.

Dit zal ongetwijfeld nog even nabesproken zijn in de rust, want dit was wel een erg nonchalante halve minuut van ons keurkorps waarin het drie doelpunten om de oren kreeg.

De 2e helft werd gelukkig wel weer scherp begonnen door VALTO, zodat na de doelpunten van Thom en Maaike de voorsprong weer hersteld was. Toen de 2e helft pas zeven minuten oud was had VALTO door de doelpunten van Mees en Frank de voorsprong uitgebouwd naar 18-10. Dit verschil zou de rest van de wedstrijd zo blijven, want er werd vanaf nu steeds om en om gescoord. Op elke Lierse treffer hadden de gasten een antwoord, zodat 24-16 uiteindelijk de eindstand zou worden. Ook in deze wedstrijd toch wel de goede fases die werden afgewisseld door minder goede fases. Dus ook Mark heeft nog wat fine tuning te doen de komende week.

Volgende week start de competitie weer, maar helaas zonder publiek op de banken. Dus geen team van de week en geen gezelligheid rond het veld en in de kantine. Ik ga er wel van uit dat ons streamteam dan wel aanwezig in de Vreeloohal om voor mooie beelden te zorgen, zodat we er toch nog een beetje bij kunnen zijn. De eerste wedstrijden voor de selectie worden in De Lier gespeeld tegen Sporting Delta 1 en 2 uit Dordrecht, waarbij VALTO 2 om 16:30 uur het spits mag afbijten.

Blijf intussen gezond en zorg voor elkaar, Arno van Leeuwen.