Contributie in tijden van Corona

Bericht van het bestuur – Contributie in tijden van Corona

Naar aanleiding van vragen die we de laatste tijd soms krijgen over contributie in tijden van Corona, leek het ons een goed idee om hierop vanuit het bestuur een toelichting te geven. Een toelichting die anders is dan de eerste naar aanleiding van een aantal reacties.

In deze tijd waarin ons verenigingsleven als gevolg van het coronavirus grotendeels weer stil ligt, lopen onze kosten voor een groot deel gewoon door.
De inkomsten zijn in deze periode echter een stuk minder. Met name het wegvallen van de kantine inkomsten is een grote tegenvaller ten opzichte van de verenigingsbegroting. De inkomsten uit de contributie hebben we als vereniging daarom tijdens de coronacrisis hard nodig, ze zijn essentieel om de vereniging financieel overeind te houden. Als leden van onze vereniging moeten we juist in tijden van crisis samen de club erdoorheen helpen.

Valto staat bekend als een sociale en prettige vereniging, waar mensen voor elkaar klaar staan en waar we ons graag inzetten voor het belang van de vereniging. Dat saamhorigheidsgevoel is nu extra belangrijk: samen de schouders eronder en uitkijken naar het moment dat we weer mogen spelen en leuke activiteiten mogen organiseren, met een kantine voor onze hapjes en drankjes.

Waarom loopt de contributie door?
Naast de steun van jullie die we vragen is er ook een andere, meer zakelijke, kant die het blijven innen van contributie verantwoord. Als lid van onze vereniging betaal je contributie, iedereen doet dat. Het feit dat leden van onze mooie vereniging contributie betalen betekent alleen niet dat er een overeenkomst is. In situaties van overmacht, de situatie waarin we ons nu bevinden, kunnen we simpelweg geen financiële compensatie bieden waar bedrijven of instellingen dat wel kunnen. Het doel van veel bedrijven is het maken van winst en ondanks dat Valto een vereniging is met een financiële huishouding die op orde is heeft Corona ook bij ons gaten in de begroting geslagen.

We hopen met dit bericht niet alleen meer duidelijkheid te geven in waar we staan als vereniging maar ook nogmaals een beroep te doen op onze leden, alle Valto leden waarmee we één vereniging zijn. Juist in deze tijd moeten we als leden dicht bij elkaar gaan staan, uiteraard kan dit nu alleen maar in figuurlijke zin. We rekenen dan ook op jouw begrip en hopen dat we zo snel mogelijk weer ons sportpark mogen openen, wedstrijden door kunnen gaan en we het gezellig kunnen maken in en rondom de kantine.

Mochten er zwaarwegende persoonlijke omstandigheden zijn, waarbij leden financieel in de knel zitten, kan er altijd contact opgenomen worden met penningmeester Pascal. Samen komen we ook hier weer uit, samen een vereniging in goede en in mindere tijden.

Met vriendelijke groet,
Bart, Fiona, Jan Jaap, Marco en Pascal

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.