Lot

 
Sport en geluk zijn behoorlijk met elkaar verweven. Soms heb je geluk en win je een wedstrijd die alle kanten op kon gaan. Of is het dan geen geluk en dwing je het af door training, tactiek of inzet? En is het bij verlies dan ook zo? Ik heb inmiddels voldoende wedstrijden gezien, waarbij het in de meeste gevallen dat laatste is en af en toe dat eerste. Maar in alle gevallen is er bij winst zeker een gevoel van geluk en dat is iets moois. Afgelopen zaterdag ook bij een gelijkspel. En zelfs bij verlies. Valto 1 speelde namelijk na 54 doelpunten knap gelijk en Valto B1 verloor, maar wordt toch kampioen.
 
Dat een competitie niet door het lot wordt bepaald is wel duidelijk wat mij betreft. Na een x aantal wedstrijden mag er zich in het beste geval één de kampioen noemen. Afgelopen zaterdag dus Valto B1, maar ook Valto D1. Dat zijn de eerste twee in hopelijk een mooie lijst, want zijn nog meer teams die op koers liggen. Ik ben dan ook benieuwd wat de komende twee weken gaat brengen. Een paar tips: laat je niet gek maken, geloof in jezelf en in je team, blijf trainen, blijf verbeteren en zorg dat je alles geeft in iedere wedstrijd. Succes!
 
Geluk is wel van toepassing in een loterij, hoewel … ook dan kun je een strategie hebben. Eén daarvan is veel loten kopen. Het bewijs daarvan was ook afgelopen zaterdag te zien. Maar gelukkig bleven er ook wat prrrrijzen over voor de andere aanwezigen, beschikbaar gesteld door diverse mooie sponsors uit De Lier en omstreken. De spanning, de lol en de dagschotel zorgden voor een vermakelijke en smakelijke derde helft. Wat mij betreft een prima voorproefje voor het Oktoberfest op 14 oktober. En had je geen geluk bij deze loterij, dan maak je altijd nog kans op 100.000 euro of één van de andere prijzen bij de Grote Club Actie. Iedereen heeft zijn of haar best weer gedaan met verkopen, waarvoor dank. We hebben nog een paar loten over, die nog te koop zullen zijn tijdens All Day Valto op 4 november (tip voor Piet).
 
All Day Valto is overigens al weer in de zaal, die komt snel dichterbij. Het is de aftrap van het zaalseizoen, waarbij ieder Valto-team thuis speelt. Er is een kans dat Valto 1 dat niet doet, mochten we weer in de finale staan van de Haagse Korfbal Dagen. We gaan het zien, deze oefenbeker hebben we vorige jaar gewonnen! De andere beker, de Zuid-Holland Korfbal Cup volgt vrij snel daarna. Valto 1 en Valto D1 zullen daarin acte de présence geven en we hopen uiteraard op een finale, net als twee jaar terug. De loting is inmiddels geweest, beide teams spelen in de eerste ronde tegen Twist uit Vlaardingen.
 
Zover is het gelukkig nog niet, eerst nog twee weken veld. Veel geluk gewenst!
 
Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.