Eerste bekerwedstrijd prooi voor VALTO

Sponsor: Martin Stolze B.V.

Het vlaggenschip van VALTO weet niet van ophouden. Na het binnen halen van de 1e prijs bij de Haagse Korfbaldagen voor de senioren 1-2-3 stond er dinsdagavond al weer de eerste wedstrijd voor de Zuid Holland korfbalcup op het programma. Dit was al de 6e wedstrijd in 12 dagen tijd, dus was het Lierse publiek weer met een leuk aantal mee gereisd om het team te steunen in deze slijtage slag. De Buitenhof is één van de trainingshallen voor DES en deze blijkt te moeten worden gedeeld met Excelsior. De wedstrijd begon dan ook wat later, omdat er nog een pupillenteam aan het trainen was in een deel van de zaal. Even voor zeven uur kon de wedstrijd dan toch beginnen. VALTO trad aan zonder Bart, die ergens anders in Delft zat te blokken op zijn tentamen. Op zijn plaats startte Ron naast Laurens. Na het eerste fluitsignaal schoten beide ploegen uit de startblokken. Al snel werd duidelijk dat DES hun huid duur wilde verkopen en zou gaan strijden voor doelpunten. Zonder klok en scorebord was het voor het publiek wel jammer dat men niet wist hoe we ervoor stonden en hoever we onderweg waren. De eerste helft zouden beiden ploegen elkaar niet veel ruimte gunnen. Frank schoot na enkele minuten de openingstreffer binnen, maar toen wist ook DES ineens de korf te vinden. Het tweede aanvalsvak had het toch even lastig om hun draai te vinden zonder Bart. Na lang zoeken wist Judith toch twee maal te scoren en was het eerste gaatje een feit. Dit was echter voor korte duur, want DES wist weer langszij te komen. Ron kreeg in de volgende aanval net te veel ruimte en zette VALTO weer op voorsprong. DES wist ook dit weer te repareren en nam met een afstandschot ook even de leiding in de wedstrijd. Na de gelijkmaker van Frank leek het er even op dat DES het initiatief van VALTO zou overnemen. Met twee snelle doelpunten op rij wisten zij na ca. 20 minuten voor het eerst een gaatje te slaan bij 7-5. DES ging deze voorsprong met hand en tand verdedigen, wat resulteerde dat Frank eindelijk een vrije bal mee kreeg en deze ook verzilverde. Even later mocht Frank weer op de stip gaan staan voor een strafworp en stonden we weer gelijk. DES bleef knokken voor wat het waard was en zou nog één keer op voorsprong komen, voordat VALTO weer orde op zaken zou stellen. De volgende doelpunten zou DES direct beantwoorden, maar het lukte VALTO toch om nog voor de rust een tik uit de delen en met 10-12 naar de kleedkamer te lopen.

Na de pittige eerste helft was het even afwachten hoe het verder zou gaan. Het eerste doelpunt na de rust viel weer voor VALTO, maar na vijf minuten wist DES toch weer de aansluiting te krijgen bij 12-13. VALTO besloot een tandje bij te schakelen en met drie treffers op rij was er wat meer lucht bij 12-16. Om meer rebound te pakken werd Ruben ingebracht op de plaats van Ron, maar dit pakte niet direct goed uit. Hoewel er prima verdedigd werd kon niet worden voorkomen dat DES het verschil weer halveerde. VALTO had echter direct weer een antwoord klaar. Eerst schoot Sanne ringloos raak en even later wist ook Ruben de korf te vinden. Zo was het halverwege de tweede helft al weer 14-18. DES wist echter niet van opgeven. Er werden wat wissels ingebracht in de hoop het tij te keren. VALTO had de wedstrijd echter weer onder controle en zou het verschil in een paar minuten tijd vergroten naar 15-21 met nog acht minuten op de klok. Na deze aanval waarin Judith weer van zich liet spreken, mocht zij naar de kant en nam Lotte haar plaats in. Ook vanavond bleek DES echter weer een taaie kluif, want in een alles of niets poging werd de achtervolging ingezet. Het lukte hen met veel inzet om de VALTO aanvallen goed te verstoren en toch ook zelf weer drie maal te scoren. Met nog vier minuten op de klok was de voorsprong dus weer gehalveerd naar 18-21 en werd het meegereisde Lierse toch een beetje ongerust. De resterende minuten zette VALTO de aanvallen zorgvuldig op en werden de juiste schoten gepakt. Zo kon VALTO lange aanvallen spelen en wist uiteindelijk vlak voor tijd dankzij Sanne weer een veilige vier punten voorsprong te pakken. Het verzet was nu eindelijk gebroken bij DES in de wetenschap dat men dit niet meer gedicht zou krijgen. Toen de laatste minuut was aangegeven kwam de bal weer in het aanvalsvak van VALTO en het publiek riep om en zgn “hoekie”, maar Frank koos, na een bevestigende blik van Marrien, ervoor om vanaf de middenlijn te schieten. Hoewel een beetje te laat, maar VALTO heeft toch nog een winnaar van de editie 2016 bij het middenlijnschieten. Hiermee stond de eindstand van 18-23 op het blaadje en heeft VALTO de eerste ronde in het beker toernooi overleefd. Het ging vandaag weliswaar niet zo makkelijk als tijdens de Haagse Korfbal dagen, maar toch is er uiteindelijk weer een prima wedstrijd neergezet met een mooi resultaat. Eindelijk is er tijd voor een paar dagen rust voor het vlaggenschip en gaan we toeleven naar de eerste competitie wedstrijd van a.s. zaterdag. Swift komt vanuit Middelburg naar De Lier in de hoop weer met de punten huiswaarts te keren. VALTO gaat er natuurlijk alles aan doen om de goede lijn door te trekken en weer de volgende overwinning bij te schrijven. VALTO 2 bijt het spits af tegen Swift 2 om 17:15 uur en aansluitend zal het vlaggenschip de korfbaldag in de Vreeloohal afsluiten.