Valto A1 speelt na de overwinning op HKV/Ons Eibernest A1 een historische kampioenswedstrijd

Na de winst afgelopen donderdag in de inhaalwedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest A1, speelt ook Valto A1 een historische kampioenswedstrijd op zaterdag 3 juni. Nog nooit eerder kon onze A1 promoveren naar de Hoofdklasse A-jeugd, de hoogste korfbalklasse in Nederland.

In de veldcompetitie staat het team, onder leiding van Maarten Taffijn en Thom Voskamp, bovenaan in de poule met 20 punten uit 11 wedstrijden. Dit zijn 4 punten meer dan de nummer 2 TOP/IAA fresh A2 en 6 punten meer dan Vitesse (Ba) A1 en Refleks A1. Met nog drie wedstrijden te gaan, heeft Valto A1 dus aan een overwinning voldoende om twee wedstrijden voor het einde van de competitie kampioen te worden. Het onderling resultaat met de nummer twee is namelijk ook in het voordeel van de ploeg uit De Lier.

Een hele knappe prestatie dus van de junioren. Ze verloren maar één wedstrijd, tegen de nummer twee. De rest werd gewonnen en veelal met ruime cijfers. Met drie matchpoints in het vooruitzicht is het doelsaldo +82 (189 voor en 107 tegen), wat meer dan twee keer het doelsaldo van de nummer twee is. Van de drie komende wedstrijden hopen we natuurlijk dat de A1 meteen de eerste zal pakken.

Om onze toppers uit de junioren hierin te steunen, zou het super tof zijn als we zaterdag 3 juni met zoveel mogelijk supporters aanwezig zijn bij Refleks A1 – Valto A1. De wedstrijd begint om 12.30 uur en is niet heel ver weg, dus daar kunnen veel teams naartoe om te kijken. Het is ook prima mogelijk om daarna terug naar De Lier te gaan om op tijd te zijn voor de bus naar de kampioenswedstrijd van Valto 1.

Zorg dat je erbij bent op deze historische dag, 3 juni 2023, exact 6 jaar na een vorige mijlpaal in de geschiedenis van Valto (de promotie van Valto 1 naar de Overgangklasse)!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.