Kampioenen!

Voor vrijwel alle ploegen was dit de laatste veldwedstrijd. Hierdoor waren er bij de jeugd (die een korte competitie speelden) al heel wat kampioenen te melden. Eén prestatie wil ik er even uit lichten. VALTO D1 behaalde (in een zwaar bevochtend wedstrijd) haar kampioenschap en is daarmee de eerste ploeg in de geschiedenis van VALTO die kampioen wordt in een hoofdklasse. Dames en Heren van D1, heel goed gedaan. Frank en Melanie: proficiat.

VALTO B3 Kampioen!!!
Om 11 uur begon de wedstrijd tegen Avanti, we moesten winnen om kampioen te worden. Het was lekker weer en een beetje winderig. Toen gingen we van start. Allereerst een mooie doorloop van Mate op de korf: geen doelpunt. Het duurde zeker 10 minuten en 35 aanvallen en schotpogingen voordat er eindelijk een doelpunt viel. Mate scoorde 1-0. Tot dan toe had de tegenstander weinig balbezit gehad, maar als het doelpunt niet aan eigen zijden wil vallen dan blijft het gevaarlijk. Gelukkig scoorde Romy snel daarna de 2-0. Toen werd er gewisseld van aanvalsvak. En al snel volgde de 3-0 van Martijn de 4-0 van Amber, 5-0 van Romy en opnieuw Mate 6-0. Het was natuurlijk niet meer zo spannend maar het veldspel bleef goed. Na een overtreding nam Floris een strafworp maar die miste. Vlak daarna werd de zelfde overtreding gemaakt maar toen nam Martijn de strafworp en die zat wel. Vervolgens was er een mooie combinatie tussen Rishelle en Martijn die een doorloop scoorde: 8-0. Net toen het publiek scandeerde tien- tien- tien ,toen deed Avanti wat terug:  8-1. De 9-1 bleef even uit: een schijnbaar zekere goal verliet de korf op wonderbaarlijke wijze. Je zou dit met recht een toverbal kunnen noemen. Vervolgens zorgde Noortje voor de eindstand 9-1. Daarna hebben we een heerlijke taart gegeten om het kampioenschap te vieren! Het was een echte teamprestatie: Amber, Vera, Richelle, Noortje, Romy, Mate, Floris, Jimmy en Martijn, en natuurlijk onze coach Nico en trainer Cock. Allemaal goed gedaan! En nu op naar de zaal!

Groet Martijn

Weidevogels C1 – VALTO C1
Vorige week zaterdag (3 oktober) moest VALTO C1 uit tegen Weidevogels C1. Dit was de kampioenswedstrijd van VALTO C1, gelijkspel of de winst was genoeg voor VALTO C1. We moesten al vroeg op staan omdat de wedstrijd was verzet naar 09:00uur zodat Laurens en Ron er bij konden zijn om te coachen. Het beloofde in principe een belangrijke wedstrijd te worden, want bij de thuiswedstrijd had VALTO C1 net aan gewonnen. Inge B2) en Koert (D1) gingen als reserves mee. De vakken waren: Bas, Luca, Julia en Tessa en het andere vak bestond uit: Wouter, Jan-Pieter, Laura en Iris. Eenmaal toen de wedstrijd begon kwam VALTO C1 al gauw achter met 1-0. Maar we kwamen terug en schoten er 2 in 1-2. Weidevogels was het hier niet mee eens en scoorde voor rust de 2-2 en de 3-2. Met deze stand gingen we de rust in.

Rust     Na een goed gesprek in de kleedkamer over dat we met een hoger baltempo moeten spelen en dat we het in principe konden winnen, gingen we vol zelftrouwen de 2e helft in. Maar dat was aan het begin nog niet helemaal te merken want VALTO C1 liet er een door en daardoor was het 4-2. Dit was voor Weidevogels een gunstig doelpunt want ze moesten met 3 punten verschil winnen om kampioen te worden als KVS ook won tegen Achilles. Maar als VALTO C1 iets niet wou was het wel het kampioenschap voorbij laten vliegen. VALTO C1 pakte de draad weer op en kwam nog op 6-7 voorsprong. Met nog 1 minuut op de klok kreeg VALTO C1 helaas nog een strafworp tegen 7-7. Op dit moment mocht er niks meer fout gaan, want Weidevogels stond in de aanval en had dus kunnen scoren maar doordat de bal werd onderschept floot de scheidsrechter af en was VALTO C1 kampioen. Alle VALTO fans, heel erg bedankt voor het aanmoedigen en Inge en Koert voor het reserve zitten.

Groetjes VALTO C1

C1 kampioen

VALTO D1 – KCC D1
Afgelopen zaterdag speelde VALTO D1 tegen KCC D1. Voor VALTO & KCC was dit een belangrijke wedstrijd. Als KCC won mochten zij naar de kampioens-poule maar als VALTO won werd VALTO kampioen.

De vakken waren in de aanval: Annelie; Elise; Romeo en David. In de verdedigiing begon: Romy; Koert, Jasper & Emma. Toen de wedstrijd begon scoorde KCC snel, het was 1-0, maar kort daarna scoorde VALTO, het was 1-1. We stonden de hele tijd achter of gelijk en gingen met 5-4 de rust in.

In de rust vertelde Frank en Mellanie dat we beter konden dan KCC. In de tweede helft scoorde VALTO de 5-5 maar jammer genoeg scoorde KCC weer. Een kwartier voor tijd werd ik gewisseld voor Kim. Ik vond het jammer, maar gelukkig had ik wel net de 6-6 gescoord. In de laatste 8 minuten stond het 7-8 voor ons! VALTO D1 liep uit, het werd 7-9. Het bleef spannend, omdat KCC scoorde (8-9). In de laatste 2 minuten werd er nog gescoord door…. VALTO: 8-10!!!

VALTO D1 is kampioen in de hoofdklasse!!!!

Groetjes Emma

D1 kampioen

VALTO D4 KAMPIOEN!
Afgelopen zaterdag was er eindelijk de kampioenswedstrijd tegen VEO. De D4 was drie weken geleden al kampioen, maar we wilden het thuis en met een compleet team vieren. Helaas werd Jordan woensdag ziek en was zij nog niet fit genoeg om te spelen, of om zelfs te komen kijken. Maar met of zonder onze topscoordster, er moest weer gewonnen worden. Winnen is eigenlijk nooit een probleem voor de D4, alle wedstrijden werden gemiddeld gewonnen met tien doelpunten verschil. Toch stond er na 12,5 minuten spelen een krappe 1-0 voorsprong op het scorebord door een doelpunt van Tim. Veel te gehaast, grote kansen en zelfs strafworpen werden gemist. De tweede aanval ging bij vlagen beter, met Justin en Mink die de 3-0 ruststand bepaalden. “Paniekkorfbal” waren de wijze woorden van Sven over de eerste helft. Maar na een praatje en limonade werd de tweede helft beter. Justin opende de score met een schot op één been, vervolgens knalde Marleen daar een doelpunt achteraan. Indy was ook wakker en scoorde een doorloop, en even later nam Sven plaats achter de strafworpstip. De strafworp ging te kort, maar de korte kans die hij hierdoor kreeg was wel aan Sven besteedt. Vervolgens liet hij zien dat hij wel onderhands kon scoren met een doorloop, en Justin sloot af met nogmaals een doelpunt. Zo stond er in 12,5 minuut tijd een 9-0 voorsprong op het scorebord en speelde de D4 weer zoals we de D4 kennen. Na de wissel kwam VEO nog tot één doelpunt, terwijl bij ons Dione uit een diepe bal een vrije schotkans wist te verzilveren, Mink weer de bal door de korf gooide en Stan één minuut voor tijd met een korte kans ook nog zijn doelpuntje meepakte. De eindstand werd 12-1, met maar liefst acht van de negen spelers die gescoord hebben is dat een super prestatie die gevierd werd met heerlijke taart! Een verdiend kampioenschap want elke wedstrijd werd voor de volle 100% gespeeld. Ondanks dat er maar weinig tegenstand was is de D4 toch enorm gegroeid, daarvoor krijgen jullie onze complimenten. In de zaal gaan we een hele klasse hoger spelen en krijgen we ook betere tegenstanders. Daarvan kan de D4 nog veel meer leren, en wij hebben er de volle vertrouwen in dat ook daar punten gepakt gaan worden. Op naar de zaal!