Geslaagde tweede editie Rijk Zwaan Korfbalderby’s

Op zaterdag 19 augustus streden CKV Ondo, CKC Odo, CKC Maassluis en CKV Valto voor de titel. Na op woensdag of donderdag al een wedstrijd te hebben gespeeld, was het vandaag tijd voor de finales.

De dag, die zonniger begon dan verwacht, werd gestart met de wedstrijden in de poules A1 en A2. In de A2 ging CKC Maassluis er met de titel vandoor. In de poule van de A1 bleek CKV Valto de sterkste.

’s Middags werden de wedstrijden voor de senioren 1 en 2 gespeeld. Onder toeziend oog van veel publiek, bleek Valto 2 ten koste van Odo 2 de beste in de senioren 2 poule. De dag werd afgesloten met de wedstrijd Valto 1 – Maassluis 1. Met een einduitslag van 24-15 wist Valto deze wedstrijd naar zich toe te trekken.

Aanvoerder van Valto, Frank de Rijcke: “Het begin van de wedstrijd ging moeizaam, maar vanaf de time-out zaten we in het spel dat we wilden spelen. Vanwege de promotie naar de overgangsklasse vorig seizoen, werd er van ons verwacht dat wij zouden winnen. Door met tien doelpunten verschil te winnen hebben wij goed aan deze verwachting voldaan.”

Coach van CKC Maassluis, Richard van Weert: “Ik vind het een goed georganiseerd toernooi. Ik vond het leuk dat de voorwedstrijden, anders dan vorig jaar, bij andere clubs werden gespeeld.

Over de finale van vandaag: “De wedstrijd van vandaag was nog wat zoeken naar de goede opstelling, omdat het eerste team nog niet bekend was. De eerste helft igng aanvallend moeizaam, maar verdedigend goed. De tweede helft ging prima. Valto was beter dan wij, je ziet het klasseverschil. Zij waren net wat scherper in de afronding dan wij. Ik ben tevreden over onze selectie en als we zo door blijven gaan gaat het helemaal goed komen.”

Naast de prijs voor ‘beste ploeg van de regio’, was er ook een prijs voor meest scorende vereniging. Na het spelen van 1 wedstrijd ging CKC Maassluis aan kop in deze race. Uiteindelijk werd CKV Valto de meest scorende vereniging met 124 doelpunten. CKC Maassluis werd tweede met 113 doelpunten.

De verenigingen kijken terug op een geslaagd evenement. Organisator Johan van der Meer: “Het is mooi om te zien dat alle verenigingen samen aanwezig zijn. Binnenkort willen we hier zeker een mooi vervolg aan geven.

Zo was er ’s ochtends ook een korfbalstars-clinic voor de B-jeugd georganiseerd. “Alle jeugd van de verschillende verenigingen was samen actief op één veld. Hopelijk kunnen we deze positieve lijn doorzetten met elkaar”, aldus Johan van der Meer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.