De tijd van het jaar

Het is weer de tijd van het jaar, dat de veldschoen wordt ingeruild voor de zaalschoen. Dat de wind en regen geen parten meer spelen en plaatsmaken voor het plafond als natuurlijke tegenstander. Vorig jaar had ik nog kunnen zeggen dat ook de afmetingen van het veld kleiner waren, maar dat is inmiddels verleden tijd.

Wat ik vorig jaar nog niet had kunnen zeggen, is dat we de schotklokken weer uit de kast mogen halen. Dat die kast afgelopen week ergens in een Gronings dorp stond, mocht de pret niet drukken en het spelplezier niet bederven. Hierdoor heeft onze B1 namelijk kennis kunnen maken met de magische 25 seconden. In die tijd moet er een doelpoging zijn geweest en de bal ook nog eens de korf geraakt hebben. Dat valt nog niet altijd mee, hoewel het de jongens en meiden goed af ging. De jury, gelukkig uit ons eigen dorp, mocht er ook meteen mee oefenen. Een mooie, nieuwe stap voor ons als vereniging! Onze eigen schotklokken komen deze week binnen, een kwestie van tijd dus. Of we dit fenomeen bij meerdere teams binnen Valto gaan zien? De tijd zal het leren.

Over tijd gesproken, afgelopen weekend kregen we er een uurtje bij. Dat uur is hard nodig en hebben we goed benut. Met ‘we’ bedoel ik alle helden uit het hele land die zich hebben ingezet voor Spieren voor Spieren. Ook een groot aantal leden van Valto hebben meegedaan aan de Wintertijd Challenge die Nikki en Lotte, samen met Optisport Vreeloo hebben georganiseerd. Het was heel gaaf om hieraan mee te doen en ik wil iedereen die zich deze nacht heeft ingezet bedanken voor geslaagd evenement. We hebben ruim 1500 euro opgehaald voor het goede doel en hun strijd tegen spierziekte bij kinderen. Mede hierdoor krijgen zij meer mogelijkheden en dus tijd voor onderzoek, hulpmiddelen en kindercentra.

Ik daag dan ook iedereen uit om in de toekomst deze tijd van het jaar niet alleen de zaalschoenen en schotklokken uit de kast te halen, maar ook de zwembroek. Want waterkorfbal is niet alleen heel erg leuk om te doen, je weet de dag daarna ook precies waar je spieren zitten en je weet ook dat je anderen hebt geholpen aan een beter leven met hun spieren!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.