Lange korfbaldag eindigt in het water

Nu het veldseizoen echt voor iedereen is afgelopen stond er een lange korfbaldag in de Vreeloohal op het programma. In de vele oefenwedstrijden werd voor de teams gestreden om de eer, want punten worden er pas weer vanaf 7 november vergeven. Bij de selectie was de tegenstander voor alle drie de ploegen WION uit Rotterdam. Ook een eerste klasse ploeg die op het veld bovenin meedraait, dus een goede sparringspartner voor het vlaggenschip. De wedstrijd van Valto 3 heb ik helaas moeten skippen. De nieuwe huisreporter is namelijk toevallig ook de rechterhand van één van de koks die de maaltijd voor de selectie verzorgde en dat duurde iets langer dan geplant. Van Bart hoorde ik dat het een prima wedstrijd was tegen een combi van WION 2 en 3, maar dat de winst aan de gasten gelaten moest worden.

Binnen Valto 1 en 2 wordt in deze wedstrijden weer volop geëxperimenteerd met speler combinaties. Met drie dames uit het vlaggenschip op de tribune, Naomi heeft plaats genomen naast Judith en Ellen,  wordt er tijdelijk met de dames geschoven en is het zoeken naar de juiste combi’s. Daarnaast moesten er ook wat krachten gespaard worden voor de avondwedstrijd in de Haagsekorfbaldagen tegen Weidevogels. Ik hoorde in de wandelgangen dat de spelersgroep dit jaar ook daar voor het hoogst haalbare wil gaan.

Valto 2 startte dus in een wat gewijzigde opstelling ten opzichte van het veld. De breedte van de Valto selectie is direct weer zichtbaar. WION wist nog wel als eerste de korf te vinden, maar dit zou ook de enige keer zijn dat zij een voorsprong hadden. Denise en Bart zorgden voor een voorsprong die nog één keer gelijk getrokken werd. Hierna trok Valto 2 de wedstrijd naar zich toe en liep van 5-3 halverwege de 1e helft uit naar een 8-3 ruststand.

De 2e helft startte Valto met twee verse heren en liep in tien minuten uit naar 12-3, zodat de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was. Nikki zette halverwege de 2e helft voor het eerst de grootste voorsprong op het scorebord, toen zij met haar twee schoten de stand op 14-4 zette. Deze voorsprong zou blijven staan tot met om en om scoren een 17-7 tussenstand was bereikt. Er moesten toen nog ca. 5 minuten gespeeld worden, waarin bleek dat Valto al zijn kruit had verschoten en de gasten de eindstand op het bord schoten. Bij het laatste fluitsignaal stond er 17-9 op het bord.

Toen was het de beurt aan Valto 1 om dit een mooi vervolg te geven. Zoals gezegd moesten er wat mensen, vooral dames, gespaard worden voor de wedstrijd tegen Weidevogels. Marco had daar wel een oplossing voor en zette gewoon de dames uit Valto 3 bij de heren van 1 in het kader van “voor een goed experiment moet alles wijken”. Bij de heren waren ook de traditionele koppels uit elkaar gehaald. Thom startte naast Rob en Niels stond nu eens naast Frank om eens te kijken of dit ook werkt. Ook in deze wedstrijd waren het de gasten die de score openden, maar ook Valto 1 wist dit te pareren en direct een voorsprong te nemen. De dames stonden prima hun “mannetje” en wisten de mannen prima te bedienen bij hun akties. WION 1 gaf zich echter niet zo makkelijk gewonnen als hun tweede, maar toch wist Valto halverwege de 1e helft een 7-3 voorsprong te pakken. Door een iets mindere fase van de thuisploeg wisten de gasten het gaatje bijna te dichten, maar toen het verschil twee geworden was ging de doelpunten machine van Valto ook weer draaien. Met om en om scoren werd zo de 13-11 ruststand bereikt.

Voor de 2e helft werden de dames van Valto 3 bedankt voor hun bewezen diensten en betraden Lisanne, Lotte, Laura en Manon het veld aan dames kant. Aan heren kant bleef het beperkt tot de wisseling van Bart voor Niels. WION 1 bleek niet van plan om niet ook een oorwassing in ontvangst te nemen  en startte scherp aan het tweede deel. Hoewel de openingsbal finaal de mist in ging wisten ze even later toch de aansluiting te maken uit een vrije bal. Alle Rotterdamse hoop werd echter in de kiem gesmoord door Thom en Bart, die de voorsprong weer terug op drie zette. Zo zou het de hele tweede helft blijven, want wat Valto ook probeerden de Rotterdammers bleven in het spoor. Steeds was er wel een voorsprong van drie, maar bij 16-15 was er na tien minuten toch weer hoop bij de gasten. Ook deze keer werd dit de kop ingedrukt en liep Valto weer uit naar 18-15. Halverwege de tweede helft werden er ook nog wat heren naar de kant gehaald in het kader van sparen voor vanavond en mochten Laurens en Kees de wedstrijd uit spelen. Het publiek werd getrakteerd op leuke combinaties en mooie doelpunten. Valto wist de voorsprong te behouden en de wedstrijd uit te spelen naar een mooie 24-21 overwinning.

In de Villa stond na deze wedstrijden een heerlijke pasta maaltijd op de hele selectie te wachten, bereidt door een paar welwillende moeders en ondergetekende. De A1 moest dit helaas wel een beetje gehaast naar binnen werken, omdat zij al weer om 19:15 uur in de HKV hal moesten aantreden tegen VEO A1. De rest van de selectie heeft op hun gemak de maaltijd kunnen nuttigen en zich voorbereiden op de wedstrijd die nog komen moest. Toch wel op tijd vertrokken naar Den Haag om de junioren aan te moedigen in strijd om de overwinning, die niet zonder slag of stoot tot stand kwam. Er moest een 0-2 achterstand worden weggepoetst en bij rust stond er pas 3-3 op het bord. Ook de tweede helft zou ook niet doelpuntrijk worden, maar uiteindelijk trok Valto A1 toch aan het langste eind en won met 9-6.

IMG_6870

Na een lange pauze was het tijd voor Valto 1 om het veld te betreden voor de wedstrijd tegen 2e klasser Weidevogels. Of het door de wedstrijd van in het middagprogramma kwam weten we niet, maar bij de Lierse ploeg ontbrak in het eerste deel van de wedstrijd de scherpte die er ’s middags toch wel was. Er werden onnodig duels verloren en de gretigheid ontbrak ook wel een beetje. Weidevogels was daarentegen zeer gedreven en nam vanaf het begin het initiatief. Zij wisten vanaf het begin een kleine voorsprong te nemen, maar Valto wist steeds aan te haken. De rust werd bereikt met en schamele 3-5 achterstand, wat Marco deed beslissen om toch te wisselen. Het was tenslotte wel de bedoeling dat er gewonnen werd vanavond om het feestje van de dag compleet te maken. Met Bart in de paalzone werd er meer rebound gepakt en konden er langere aanvallen gespeeld worden. Langzaam maar zeker werd de druk op de Bleiswijkse ploeg opgevoerd, maar toch zou het tot de 17e minuut duren voordat Valto langszij kwam bij 9-9. Met nog minder dan twee minuten op de klok was het Thom die het Lierse publiek op de  banken kreeg met de 10e Lierse treffer, wat uiteindelijk het laatste doelpunt in deze wedstrijd bleek te zijn. Een zure nederlaag voor Weidevogels, wat nu klaar is in de Haagse korfbaldagen, maar lekker voor Valto wat nu met Excelsior gaat uitmaken wie er verder mag naar de volgende ronde.

IMG_6871 (1)

De lange korfbaldag voor Valto was echter nog niet ten einde, want de Winter time challenge werd ook vannacht  nog gespeeld. Het door Lotte en Nikki georganiseerde spektakel in het Lierse zwembad voor Spieren voor Spieren heb ik zelf niet meegemaakt, maar het ziet er op de foto’s en filmpjes erg gezellig uit. Het mooie bedrag van € 1513,45 wat dit uiteindelijk opleverde is weer een leuke bijdrage voor deze stichting.

IMG_6890

Voor veel mensen kwam hiermee dan ook een einde aan de lange korfbaldag bij Valto. Er wachten nog de nodige drukke dagen in de komende periode met maandagavond al weer een wedstrijd voor Valto 1 tegen Excelsior 1 in de eigen Vreeloo hal in het kader van de Haagse korfbaldagen. Ook dit wordt vast weer een leuke pot om naar te komen kijken, dus tot maandagavond allemaal.