Meer info waterkorfbal

In de nacht van 25 op 26 oktober 2014 vindt de 4e editie van de Wintertijd Challenge plaats. Tijdens het teruggaan van de klok van zomertijd naar wintertijd wordt er op meer dan 100 locaties in Nederland gesport om geld in te zamelen voor meer onderzoek naar spierziekte bij kinderen.

Tijd winnen voor kinderen met een spierziekte
Het unieke van de Wintertijd Challenge is dat het sportevenement plaatsvindt in het uur dat de wintertijd ingaat (2 uur ‘s nachts) en de klok teruggaat. Dit is het enige moment in het jaar dat je tijd kan winnen. Tijd winnen om behandeling en genezing van spierziekte bij kinderen te realiseren.

Waterkorfbal
Dit is korfbal in het water! Het spel wordt gespeeld met teams van maximaal 6 personen, waarvan er 4 tegelijk in het water mogen liggen. Het speelveld is het halve zwembad, waarin de eigen korf en de korf van de tegenstander staan opgesteld. De wedstrijdjes zullen 10 minuten duren en je mag natuurlijk gewoon wisselen. Net als bij waterpolo moet er met de bal overgegooid worden, maar er mag niet met de bal worden gezwommen. De bal mag niet worden afgepakt als iemand deze vast heeft. Er wordt een doelpunt gescoord als de bal de korf van boven naar beneden gaat.

De bedoeling is dat je je inschrijft met een team van maximaal 6 personen. Per team zijn de inschrijfkosten 30 euro.

Wil je niet mee sporten, maar wel geld sponsoren? Dat kan natuurlijk ook. Dit geld wordt door Spieren voor Spieren rechtstreeks ingezet voor het mogelijk maken voor nieuwe onderzoeken naar spierziekte bij kinderen.

Inschrijven kan door je aan te melden via http://wintertijdchallenge.nl/account/aanmelden én daarnaast nog even een mailtje te sturen naar lottevangeest@msn.com. Vul je teamnaam in, het aantal personen. LET OP: als je je als team inschrijft is het standaard bedrag 15 euro, maar wil je aan deze actie meedoen moet je hier nog 15 euro extra bij doneren (meer mag natuurlijk ook).

Wanneer?
’s Nachts gaan om 01.30 uur gaan de deuren van Vreeloo openen. Om 02.00 zullen we beginnen met het toernooi. Na afloop (weer om 02.01 uur) zal er een hapje en een drankje klaar staan voor iedereen.

Schrijf je in als team of doneer en help de kinderen met een spierziekte!

Met vriendelijke groeten,
Lotte van Geest

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.