Ook hoofdklasser KCC/SO natural krijgt VALTO er niet onder

Sponsor: Marin Stolze B.V..

Het vlaggenschip van VALTO laat als nieuwkomer in de Zuid Holland korfbalbeker wel van zich spreken. Alle vier voorgaande wedstrijden werden met overmacht gewonnen, waarmee we doorstoomden naar de halve finale. Tegenstander in deze halve finale was KCC/ SO natural uit Capelle aan de IJssel. Zij spelen hoofdklasse en doen dat niet onverdienstelijk met hun 2e plaats. Een pittige tegenstander dus waar de spelers van VALTO al naar uitkeken, want na de wedstrijden tegen twee 1e klassers en twee 2e klassers was het wel tijd voor een echte krachtmeting. Natuurlijk spelen we om te winnen, maar het moest vooral een mooie wedstrijd worden waar iedereen van kon genieten. Met volgepakte tribunes en de nodige mensen die de wedstrijd volgden op de live stream ging de wedstrijd van start. Ons vlaggenschip zou de huid zo duur mogelijk verkopen en de wedstrijd zeker niet op een presenteerblaadje aanbieden aan de Capellenaren. Er werd dus flink druk gegeven in de verdediging. Aan de andere kant was het echter nog even zoeken naar de juiste kansen. Het eerste doelpunt werd door de gasten gescoord, maar gelukkig schoot Frank daarna ook snel onze 0 van het bord. Met om en om scoren stond er na tien minuten 4-4 op het bord, waarna KCC een tandje bijschakelde en met vier doelpunten op rij de 4-8 tussenstand bereikte. Het Lierse publiek ging nog een extra achter hun team staan en VALTO toonde direct hun veerkracht. Binnen een paar tellen had Frank de achterstand gehalveerd, maar helaas werd er aan de andere kant ook weer gescoord. Het gaatje van drie werd hierna door de thuisploeg binnen twee minuten gedicht door Judith, Frank en Bart. Nu was het zaak voor VALTO om de aansluiting te behouden tot de thee. Deze laatste drie minuten voor de rust werd er om en om gescoord, zodat de kleedkamers werden opgezocht bij 11-11.

De coach van KCC had vast veel te vertellen in de kleedkamer om zijn ploeg op scherp te zetten. Marco heeft vast ook de nodige handvaten gegeven en de spelers waren 100% gemotiveerd om te stunten. Zij hadden niets te verliezen en zolang we in het spoor van de tegenstander bleven, was er altijd een verrassing mogelijk. VALTO kwam erg scherp uit de kleedkamer en wist via het schot van Judith voor het eerst op voorsprong te komen. Dit leek de thuisploeg een extra impuls te geven, want na de gelijkmaker van KCC wist Frank in de volgende aanvallen ons naar 14-12 te schieten. De Vreeloo hal ontplofte bijna en al het Lierse publiek begon te geloven in een stunt. Hiervoor moesten echter nog wel twintig minuten zuivere speeltijd hard gewerkt worden. Na zeven minuten had VALTO de marge vergroot naar 16-13 door doelpunten van Thom en Bart. Niet veel later was dit opgelopen naar 18-14, waar Rob en Thom voor zorgden. Het andere vak ging op jacht om de marge verder uit te bouwen, maar toen lag ineens Frank op de grond nadat hij zich verstapt had. Dit bleek ook gelijk einde wedstrijd voor onze topscoorder en werd het Lierse publiek toch even stil. Zou de thuisploeg deze voorsprong kunnen behouden in de resterende 15 minuten zonder de makkelijk scorende Frank? Aan Laurens de taak om zijn plaats in te nemen en al snel bleek dat ook hij de korf makkelijk weet te vinden. Hij zette VALTO voor het eerst op een marge van vijf verschil en leek alles gewoon door te gaan zoals we begonnen waren aan de tweede helft. Halverwege werd het door Judith nog 20-15, maar toen gingen de gasten ook weer te scoren. Er waren al de nodige wissels aan Capelse zijde binnen de lijnen gebracht om het tij te keren en dat leek nu zijn vruchten af te werpen. Manon moest plaats maken voor Lisanne om de overwinning te proberen veilig te stellen. Toen er nog zes minuten te gaan waren wist KCC weer aan te haken bij 21-20, maar toen mocht Laurens weer gaan staan voor een vrije bal. Hij zorgde met zijn doelpunt weer voor wat lucht, maar dit duurde niet lang. KCC had nog zicht op een overwinning en gingen nu ook alle zeilen bijzetten om dit te realiseren. Met om en om scoren werd het 24-22 en stond er nog ruim drie minuten op de klok. In deze bloedstollende laatste minuten hield het vlaggenschip echter het hoofd koel en nam geen grote risico’s meer. Met veel druk op de KCC aanval werd voorkomen dat zij gemakkelijk konden aanleggen. De tijd tikte lekker weg, maar daar was toch weer de aansluitingstreffer. Nog ander halve minuut te gaan. Onder luidt gejuich van het publiek wist VALTO de wedstrijd goed uit te spelen en floot de scheidsrechter uiteindelijk bij 24 -23 voor de laatste keer. De Vreeloo hal ontplofte na deze zinderende wedstrijd, waarin VALTO te koste van hoofdklasser KCC door gaat naar de finale van de Zuid Holland korfbal beker. Zomaar eens een wedstrijd waarin ons vlaggenschip precies genoeg doet om een wedstrijd te winnen, één keer meer scoren dan de tegenstander. Hier kunnen we wel even op teren, maar we zullen er zaterdag ook gewoon weer moeten staan tegen Futura. Voor Frank hopen we dat het niet te erg is met zijn enkel. Laten we deze lijn doortrekken, zodat we in de competitie weer naar boven kunnen gaan kijken. Zaterdag speelt VALTO 1 in sporthal de Zuidhaghe in Den Haag, waar de wedstrijd om 16:50 uur zal worden gestart. Ook dit wordt vast weer een mooie wedstrijd, dus kom gerust kijken in Den Haag.