Valto 1 geeft niet thuis tegen Futura 1

Sponsor: Martin Stolze B.V.

Na het spektakel van dinsdagavond leek het er op dat ons vlaggenschip alle tegenstanders hun wil kan opleggen. Vandaag was de volgende tegenstander in de competitie Futura in Den Haag. De thuiswedstrijd werd er onnodig een punt verloren, door in de slotfase een voorsprong van vijf doelpunten uit handen te geven. Met de bedoeling dit recht te zetten werd er naar de Zuidhaghe hal vertrokken. Frank zou vandaag op de bank blijven door de blessure die hij in de bekerwedstrijd opgelopen had. In zijn plaats startte Laurens naast Bart, Ellen en Naomi in de aanval, zodat Thom de scherpschutter van Futura kon uitschakelen. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter van Heijningen was het even zoeken naar de juiste kansen. Ondanks de druk van Thom wist de aanvoerder van de thuisploeg als eerste de korf te vinden. Even later mocht Futura de eerste van hun zes strafworpen verzilveren. Pas in de vijfde minuut wist Rob voor VALTO de korf te vinden. Met hun tweede strafworp wist de thuisploeg weer iets uit te lopen, maar Laurens zorgde even later weer voor de aansluiting. Halverwege de eerste helft was VALTO weer op gelijke hoogte bij 4-4, maar werd al duidelijk dat het een moeilijke middag zou worden. Ons vlaggenschip was geen schim van hoe we het de laatste vijf wedstrijden gezien hebben. Door plaats fouten werden aanvallen zonder een schot te lossen onderbroken. In deze rommelige fase wist VALTO wel steeds de gelijkmaker te maken, maar wist nooit aan de goede kant van de score te komen. Met nog zeven minuten tot de rust bleef het gelijk op gaan, maar toen kon Futura uit twee makkelijk gegeven strafworpen weer een gaatje slaan. Dit leek op slag van rust weer recht gezet te worden door Laurens en Bart, maar wederom wees de heer van Heijningen naar de stip en met deze strafworp werd de ruststand op 10-9 gezet.

Na de thee zou het niet veel beter worden. VALTO ging mee in het spel van de thuisploeg in plaats van hun eigen hoge tempo op te pakken en de thuisploeg het nakijken te geven. Thom maakte in de eerste aanval weer gelijk, maar Futura zou opnieuw een gaatje van twee slaan. Ron kwam binnen de lijnen om te proberen het tij te keren. Met twee snelle doelpunten wisten Judith en Rob de stand weer gelijk te trekken, waarna Bart VALTO voor het eerst op voorsprong schoot. Toen Ron even later ook de 12-14 binnen schoot leek het toch allemaal weer goed te komen vanmiddag. Enkele minuten later lag echter de aansluitingstreffer al weer door de korf en even later was Ron veel te enthousiast in zijn poging de bal te onderscheppen. De heer van Heijningen kon niets anders doen dan de bal weer op de stip leggen en daarmee was onze voorsprong weer te niet gedaan. Met Lisanne op de plaats van Naomi moest geprobeerd worden om ons weer op voorsprong te zetten, maar na zes doelpuntloze minuten was het toch weer de thuisploeg die een voorsprong nam. In de volgende Valto aanval wist Ron gelukkig weer de gelijkmaker te scoren en volgde weer een spannende slotfase. Beide ploegen kregen het niet meer voor elkaar om nog te scoren, zodat het laatste fluitsignaal klonk bij de 15-15 eindstand. Gelukkig houdt VALTO toch nog een punt over aan deze wedstrijd, waar toch wel van gezegd mag worden dat VALTO vooral tegen zichzelf aan het korfballen was. De scherpte die we de laatste weken van ons vlaggenschip gewend zijn was er deze week niet en doet VALTO zich te kort met dit gelijk spel tegen de rode lantaarndrager. Door de andere uitslagen in de poule behoudt VALTO de derde plaats, maar het verschil met koploper Achilles is opgelopen tot vijf punten. Zij zijn volgende week de tegenstander van VALTO in sporthal de Hoekstee in Hoek van Holland. We wijken uit naar deze sporthal doordat de Theebukkers een feestje organiseren in de Vreeloohal. Wij hopen dat u allen de moeite wilt nemen om ons vlaggenschip in de Hoekstee een thuisgevoel te bezorgen, zodat er weer een paar belangrijke punten kan worden opgeteld bij ons totaal.