Samenvatting dag 1: RIJK ZWAAN WESTLAND DERBY’S

Op de eerste avond van de Rijk Zwaan Westland Derby’s hebben Valto A2 en ODO A2 het spits afgebeten. Na een 9-2 ruststand in het voordeel van Valto lukte het ODO om de tweede helft wat meer aan te haken. Toch bleek dit niet genoeg voor de winst want Valto A2 won de wedstrijd met 13-8. Op veld 1 werd een kwartiertje later begonnen aan de wedstrijd tussen ONDO A1 en Maassluis A1. In de rust stond ONDO nog met 10-3 voor, dat betekende dus een flinke kluif voor Maassluis om dit nog goed te kunnen maken in de tweede helft. In deze tweede helft kwam Maassluis beter uit de startblokken, maar het bleek niet genoeg: ONDO trok aan het langste eind en pakte de winst met een 15-9 einduitslag.

In de tweede wedstrijd in poule 2 stonden ONDO A2 en Maassluis A2 tegenover elkaar, waar ONDO in de rust met een comfortabele 12-4 tussenstand voor stond. De eerste helft was nog duidelijk voor ONDO, maar Maassluis begon stevig aan de tweede helft en maakte het op deze manier goed spannend. Maassluis pakt de tweede helft met 7-10, maar uiteindelijk bleek het niet genoeg voor de partij winst, die ging met 19-14 naar ONDO A2.
Ook Valto A1 gaf deze avond nog acte de présence, op veld 1 gingen zij de strijd aan tegen ODO A1. Na 35 minuten spelen gingen zij de kleedkamer in met een afgetekende 13-0 voorsprong. De tweede helft veranderde dit beeld niet, Valto bleek deze avond de bovenligger te zijn en pakte redelijk eenvoudig de winst door met 35-3 te winnen van ODO A1.

Na deze eerste junioren avond in de Rijk Zwaan Westland Derby’s zijn de finales voor aankomende zaterdag ook direct bekend, hieronder zijn deze tijden nog een keer te vinden met enkele wijzigingen in het programma:

Junioren poule 2 – verliezers om 12:15 op veld 2.
Junioren poule 2 – winnaars om 12:30 op veld 1 (let op: dit was 13:45!)
Junioren poule 1 – verliezers om 13:45 op veld 2 (let op: dit was 12:30!)
Junioren poule 1 – winnaars om 14:00 op veld 1.

Het gehele programma voor morgen en zaterdag 20 augustus is te vinden door hier te klikken. Updates over de stand tijdens de wedstrijden kunt u vinden op ons twitter kanaal ckvvalto (ook te volgen als u geen twitter account heeft) en de wedstrijden in poule 1 worden live gestreamd op Valto TV!