Tijd voor de winter, tijd voor de spieren!

In Sportcentrum Vreeloo wordt net als voorgaande jaren weer een ‘waterkorfbal toernooi’ georganiseerd voor jong en oud.

Wintertijd Challenge 2016
De Wintertijd Challenge is een jaarlijks fondsenwervend sportevenement van Stichting Spieren voor Spieren. In de nacht dat de wintertijd ingaat wordt er op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland 1 uur en 1 seconde gesport om geld in te zamelen voor kinderen met een spierziekte. In 2016 vindt de Wintertijd Challenge plaats in de nacht van 29 op 30 oktober.

Tijd winnen voor kinderen met een spierziekte
Het unieke van de Wintertijd Challenge is dat het sportevenement plaatsvindt in het uur dat de wintertijd ingaat (2 uur ‘s nachts) en de klok teruggaat. Dit is het enige moment in het jaar dat je tijd kan winnen. Tijd winnen om behandeling en genezing van spierziekten bij kinderen te realiseren.

Droomafstanden
Ludiek is dat deelnemers aan de Wintertijd Challenge op dit nachtelijke tijdstip door het teruggaan van de klok in 1 seconde droomafstanden kunnen afleggen. Zo kun je bijvoorbeeld 10 kilometer lopen of 3 kilometer zwemmen in 1 seconde. Het ultieme voorbeeld waar gezonde spieren toe in staat zijn om kinderen met zieke spieren te helpen.

Historie Wintertijd Challenge
In 2011 vond de eerste editie van de Wintertijd Challenge plaats met 2 nachtelijke challenges. In 2015 vonden er maar liefst 130 sportieve challenges plaats door heel Nederland en was de opbrengst € 258.856,-.

Waterkorfbal
Dit is korfbal in het water! Het spel wordt gespeeld met teams van maximaal 6 personen, waarvan er 4 tegelijk in het water mogen liggen. Het speelveld is het halve zwembad, waarin de eigen korf en de korf van de tegenstander staan opgesteld. De wedstrijdjes zullen 5 minuten duren en je mag natuurlijk gewoon wisselen. Net als bij waterpolo moet er met de bal overgegooid worden, maar er mag niet met de bal worden gezwommen. De bal mag niet worden afgepakt als iemand deze vast heeft. Er wordt een doelpunt gescoord als de bal de korf van boven naar beneden gaat.

Het programma:
– 23.00 uur tot 03.00 uur: Waterkorfbal voor alle leeftijden (indien ze diploma hebben)
* maximaal 25 deelnemers, tenzij je zelf al je spullen hebt, dan kan je altijd meedoen!

Doe mee en meld je aan met een team op: https://optisport.wintertijdchallenge.nl/challenge/vreeloo-voor-spieren-voor-spieren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.