Geen nieuws, toch nieuws

Het is vakantie en normaal is er dan weinig te melden. We zijn allemaal lekker vrij, van school en er is ook even geen trainen. Misschien gaan er normaal wel veel leden met vakantie en wellicht doen ze dat nu ook. Maar, hoewel het vakantie is, gebeurt er toch het een en ander.

Tijdens de vakantie

Dinsdag is het Koningsdag, dan kunnen we meedoen met de fietstocht van het Oranje Comité, het voetbaltoernooi of de bingo en pubquiz die vanuit onze Villa Valto worden uitgezonden. Donderdag worden als het een beetje meezit de cirkels vervangen op onze velden. Dat is hard nodig en we hopen op een mooi resultaat. Vanaf zaterdag kan er dan weer gebruik worden gemaakt van het veld.

Dat komt goed uit, want op vrijdag 7 mei is er de AdFysio Giga Kangoeroedag, voor de groepen 0-4. En als deze kinderen van alle Lierse basisscholen het leuk vinden, mogen ze daarna ook nog eens een aantal keer meedoen met de Kangoeroes op zaterdagochtend. Ook op 7 mei is de stoere clinic. Speciaal voor jongens uit groep 5-8 van de basisschool (want die kunnen we in de jeugd nog wel gebruiken), maar niet alleen voor jongens. Als jij een meisje bent en je neemt een jongen mee als introducé, ben je ook van harte welkom! Tijdens deze clinic, ga je zelf korfballen, maar krijg je ook te zien hoe gaaf, dynamisch en stoer korfbal is.

En om de vakantie dan echt goed af te sluiten zijn er op 8 mei de clinics van de selectie voor onze eigen E t/m A-jeugd. Het inschrijven daarvoor kan via de website, daar staan ook de tijden per leeftijdsgroep. En voor allebei de dagen geldt dat we gave springkussens hebben staan, zodat jullie je nog even lekker kunnen uitleven. Daartussen staat ook een stormbaan waar ook een competitie mee gehouden gaat worden. Kom jij het snelste van de ene naar de andere kant van de stormbaan? Daag je vrienden en vriendinnen uit!

Na de vakantie

Afgelopen donderdag heeft de bond bekend gemaakt dat er geen competitie wedstrijden meer plaats zullen vinden. Heel erg jammer natuurlijk, maar we zagen dit al wel even aankomen (alleen het moment is wat vroeg). Dat betekent dat we ons binnenkort gaan richten op het nieuwe seizoen en dus ook zullen gaan trainen in de nieuwe leeftijdsgroepen. Uiteraard zullen we dan ook weer onderlinge wedstrijden gaan spelen en zodra het mogelijk is om naar andere verenigingen te gaan, gaan we kijken wat we kunnen organiseren aan onderlinge partijtjes met andere clubs.

Tot die tijd blijven we nog heel even in de huidige samenstellingen. We doen er als TC alles aan om dit in de week na de meivakantie rond te hebben, zodat we daarna nog een leuke tijd tot het einde van het seizoen kunnen beleven. Zodra we kunnen, melden we jullie dit via de app-groepen en de Bijblijver.

Volgend seizoen

Er zijn nog veel zaken te regelen richting volgend seizoen, zoals teamindelingen, trainers en coaches. We zijn momenteel bij de huidige trainers/coaches aan het inventariseren wie wat zou willen doen. Doe je nu nog niets, of heb je een jaartje niets gedaan, laat dat dan weten. We kunnen ieders hulp heel goed gebruiken. Ben je een enthousiaste ouder en zou je ook graag een team willen coachen of helpen bij de trainingen, dan horen we dat ook graag. Korfbalkennis is een pré, maar we kunnen je daarin ook begeleiden en soms is kennis van kinderen ook voldoende.

Alvast één leuk nieuwtje voor het komende seizoen, is dat onze A1 in de overgangsklasse mag spelen. Vooralsnog geldt dat voor de zaal (met schotklok) en of dat ook voor het veld kan, zullen we moeten afwachten. Heel goed nieuws wat ons betreft!

TC zoekt versterking

Met ingang van volgend seizoen zijn we op zoek naar versterking in de TC. We merken dat er veel randzaken zijn die geregeld moeten worden die eigenlijk niet onder iemand vallen, zoals het regelen van oefenwedstrijden, clinics en allerhande administratieve werkzaamheden. Deze functie gaat vanaf augustus door Marleen ingevuld worden. Daarom zoeken we een nieuwe coördinator C en D. Maar, wat houdt dat dan in?

Als coördinator C en D behartig je de belangen van spelers enerzijds en voer je anderzijds het beleid van de TC uit voor deze groep en leg je verantwoording daarover af in de TC.

Wat zijn dan precies je verantwoordelijkheden?

  • Het doorvoeren en monitoren van het TC-beleid voor deze groep spelers en teams.
  • Het soepel laten verlopen van de competitie voor alle C- en D-teams, bijvoorbeeld het af en toe verzetten van wedstrijden, het meedenken bij afmeldingen voor het rondkrijgen van de teams bij wedstrijden.
  • Het begeleiden van coaches en trainers waar nodig.
  • Het aanwezig zijn bij enkele trainingen en wedstrijden gedurende het seizoen om te kijken hoe het loopt en zichtbaar aanspreekpunt te zijn voor coaches, trainers, maar ook spelers en ouders.
  • Het volgen van de ontwikkeling van individuele spelers en teams.
  • Het coördineren van de teamindelingen voor nieuwe seizoen en beschikbaar zijn voor gesprekken met jeugd en ouders over het resultaat van de indeling, samen met een ander TC-lid.
  • Het opvangen en welkom heten van nieuwe jeugdleden in deze lichting.
  • Daarnaast bepaal je mede het algemene TC-beleid, denk je mee in overleggen die we maandelijks hebben, zo’n 10 keer per jaar. Af en toe zijn er ook webinars waar je aan kunt deelnemen om nieuwe inzichten te krijgen of de kennis van het moderne korfbal uit te breiden.

Wil jij een actieve rol spelen binnen de vereniging en meedenken in het sportieve hart van Valto? Vind je de leeftijdsgroep (10-14 jaar) leuk of heb je er een binding mee, omdat je zoon of dochter er in speelt? Heb je korfbalervaring en wil je die inzetten om de club naar een hoger niveau te tillen? Laat dit dan weten aan Marleen (cooCenD@ckv-valto.nl) of aan mij (vztc@ckv-valto.nl). Overigens hoef je niet al deze eigenschappen te bezitten om op ons enthousiasme te kunnen rekenen. Op https://ckv-valto.nl/over-ons/organisatie/ kun je overigens zien wie er nog meer in de TC zitten.

Kom jij ook een keer meedoen bij de Kangoeroes?

Wij zijn de Kangoeroes! Doe jij ook een keertje mee? We mikken, spingen, schieten én scoren. We vangen, gooien en werken heel goed samen. En alles doen we spelenderwijs. Ben jij tussen de 4 en de 6 jaar, dan kun je ook een keertje mee komen doen. Tot snel! Meedoen kan altijd om een keertje uit te proberen. Op zaterdag tussen 10:00 en 10:45 uur op het veld bij Valto op het sportpark in De Lier. Kijk voor meer informatie op https://ckv-valto.nl/teams/valto-kangoeroes.

Er is ook een leuk filmpje gemaakt, we zouden het leuk vinden als je deze deelt met vrienden en familie waarvan de kindereb tussen de 4 en 6 jaar oud zijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.