Het beste tot het laatst bewaren

Met de recent aangekondigde versoepelingen waren we als TC en als club waren we in eerste instantie erg blij, maar ook weer wat onwennig. Want hoe zou het in zijn werk gaan? Zou alles goed verlopen? En werden er geen risico’s genomen?

De bond had al enig voorbereidend werk gedaan en met de nieuwe indelingen konden we vrij snel onze teams indienen. Daar rolde vorige week een programma uit van 3 weken, waarbij het eindelijk weer mogelijk was om tegen andere clubs te spelen. Iets waar het in de sport toch uiteindelijk voor een groot deel om gaat. Voor gewenning hadden we niet veel tijd. En alles was ook redelijk snel weer opgestart en waar er vragen waren, hebben we geïmproviseerd.

De F was bijvoorbeeld nog niet ingedeeld en daar hebben we twee groepen van gemaakt. Sommige eerste teams zitten nog met selecties en dus hadden de tweede teams wat invallers nodig en er waren ook mensen die al een weekend weg hadden geboekt, niet wetende dat dit er nog aan zat te komen. Maar ook dat is uiteindelijk goedgekomen. Kortom: we konden weer!

En de risico’s? We denken dat die prima beheersbaar zijn. In de buitenlucht gaat het al snel goed. In de auto mondkapjes indien nodig en bij het hek een corona coördinator die de bezoekende ploegen welkom heet en onze regels even uitlegt. Daarnaast zorgen zij er voor dat niet zomaar iedereen het terrein op komt, want normaal publiek is helaas nog niet welkom. Daarentegen is er wel een livestream, zowel voor veld 1 als veld 2, zodat alle ouders van de Valto-jeugd en tegenstanders konden meekijken. Coco’s en cameramensen, bedankt! Wil je ook helpen dit mogelijk te maken en meteen live bij de wedstrijd van je eigen kind zijn? Kijk dan op deze pagina om je aan te melden op één van de vrije tijdsloten.

Overigens is het zo dat niet overal de rijders welkom zijn op het terrein van de sportclub. In Den Haag mag je het terrein niet op (lokale regels van de stad) en in Zoetermeer mag het wel, maar dan alleen op het terras, wat niet altijd zicht op de wedstrijd geeft helaas. Zijn en andere clubs waar het niet mag, respecteer dan de regels, de clubs maken ze niet, die krijgen ze vanuit de gemeente opgelegd. Maar soms is het wel mogelijk om te kijken, zoals bij KVS kun je vanaf de stoep gewoon de wedstrijden zien. Krom, maar waar. En de club krijgt er geen problemen door.

Afgelopen zaterdag mocht ik een groot deel van de dag op het veld aanwezig zijn en dat voelde echt weer als vanouds. Niets te nadele van september en oktober 2020, waar we ook weer mochten spelen, maar dat lijkt al weer zo lang geleden door de lange tijd alleen maar trainen en onderlinge wedstrijden in vaak niet al te zomers weer. Hoe anders was dat gisteren. Hoewel zonder publiek, maar met bezoekende clubs en een heerlijk zonnetje. Bedrijvigheid, sportende kinderen en lachende gezichten. Genieten wat mij betreft!

Het eerste weekend is dus voorbij, de laatste twee staan in het programma. Het trainingsschema blijft nog gelijk voor de rest van het seizoen, dat duurt tot en met de einddag op 3 juli. Dus de laatste trainingen zijn in de week daarvoor. En uiteraard hopen we ook dat iedereen op de einddag komt. Hoe die er precies uit gaat zien is nog een verrassing, maar hij wordt ongetwijfeld weer leuk!

Bekijk hier het trainingsschema tot einde seizoen

Met vriendelijke groet,
Jan Jaap Elenbaas, Voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.