Het zaalseizoen gaat beginnen, vergeet de juiste schoenen niet

Was het weer in de herfstvakantie nog prima, met relatief hoge temperaturen en een lekkere herfstzon, gaf de week erna een goede reden waarom we in de winter naar de zaal verhuizen.

Een enkel team trotseerde de regen en ging toch trainen (respect!), maar de meeste teams waren vrij. Iedereen heeft dus kunnen genieten van wat rust en kan weer vol energie starten in de zaal.

Nieuwe ronde en nieuwe kansen dus!

Trainersbijeenkomst voor E en F
Afgelopen week was er dus geen trainen en dat maakte de weg vrij voor een avondje met de trainers bij elkaar zitten. Dit willen we meer doen met andere lichtingen, maar deze avond was speciaal voor de E en F trainers. Vera heeft aangegeven dat ze het ivm haar zwangerschap rustiger aan gaat doen en daardoor heeft Lysanne haar rol overgenomen als het gaat om trainersbegeleiding.

Samen met André Kuipers van Korfbalstars heeft zij de avond voorbereid en is er van alles besproken. Zoals de thema’s die in de zaal behandeld gaan worden, waar leggen we de aandacht op, maar ook hoe gaat er getraind worden, vanuit welke gedachte en hoe kun je jezelf als trainer daarin ontwikkelen. Niet alleen het je laten vertellen is dan belangrijk, maar ook het zelf nadenken en het er met elkaar over hebben. Ik denk dat de avond in alle opzichten geslaagd is en zeker voor herhaling vatbaar.

Wil je jezelf nu verder ontwikkelen als trainer, dan kun je de KT2 cursus doen. Vele Valto-leden zijn je al voorgegaan en het geeft je meer basis voor je vaardigheden en wie weer een stap naar KT3. Het mooie is dat Valto deze betaalt, dus meld je aan bij mij en ik zal de aanmeldingen doen bij de bond.

Trainen in de zaal
Deze week starten we met trainen in de zaal. Let dus vooral op dat je je goede schoenen in de tas doet! Maar kijk ook even op het schema wanneer en waar jouw training is. We trainen dit seizoen in vijf hallen:

  • Vreeloo 1
  • Vreeloo 2
  • Gymzaal aan het Achterlaatje
  • ISW Hoogeland
  • Lentiz Dalton

Neem van mij aan dat we dit als TC, als club ook niet ideaal vinden, maar er is nog altijd ruimte tekort in De Lier en we zijn blij dat we op redelijke afstand toch nog extra ruimte hebben gevonden. Zoals jullie weten zijn we onder andere binnen het bestuur druk bezig om extra ruimte voor elkaar te krijgen.

Nu we in de zaal trainen moeten we ons realiseren dat we te gast zijn bij de hallen en dat we de hallen netjes achterlaten en het materiaal met zorg behandelen. Kom je in een hal die niet opgeruimd is, of een vieze vloer heeft, een rommelige berging? Laat het mij dan weten.

Teamouders
Voor diverse teams zijn al teamouders die zich hebben aangemeld, maar dat is zeker nog niet voldoende. Graag willen we dat er voor alle teams een teamouder komen en dus gaan Marleen en Fiona daar werk van maken.

Een teamouder is er niet om mee te helpen coachen, maar om wat randzaken van de coach over te nemen, zoals het maken van rij- en wasschema’s, bijhouden van spelers die er een keer niet zijn, zodat daar invallers voor gevonden kunnen worden, etc. Een stukje administratie dus. En een paar extra ogen die meekijken met het team. Bij de oudere teams, waarbij de spelers zelf een appgroep met de coach hebben, verzorgt de teamouder het contact met de ouders van de spelers. Zodat zij weten wanneer er bijvoorbeeld activiteiten zijn of gewijzigde tijden voor wedstrijden.

We willen dit na het seizoen evalueren, maar tot die tijd hopen we voor ieder jeugdteam een teamouder te hebben.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.