Inhaalronde – Kangoeroes en Beachkorfbal

Het was stil op de velden afgelopen zaterdag. Koningsdag. En dus een inhaalronde, waarop niet werd ingehaald, maar gevierd. Een weekend met een aantal hoogtepunten, dat wel. Op vrijdag waren er namelijk de Koningsspelen en dat is bij ons de AdFysio Giga Kangoeroedag. Het jaarlijkse evenement waarbij alle kleuters van de basisscholen op ons veld allerlei activiteiten doen. En met verrassend mooi weer! Het is de leeftijd van onze Kangoeroes, de groep van ongeveer 4 tot 6 jaar die spelenderwijs kennismaken met sport, samenspelen en onze vereniging. Dat zou zomaar de start kunnen zijn van een korfballeven. Ook dit jaar hopen we dat er weer veel kinderen een aantal gratis trainingen meedoen om te kijken of het iets voor ze is. Zij kunnen met hun stempelkaart 3 keer gratis meetrainen op 25 mei en 1 juni en 8 juni van 10.00 – 10.45 uur. Wil jouw dochter of zoon dat ook, maar heb je geen stempelkaart? Neem dan contact op met Lysanne via cooEenF@ckv-valto.nl.

Op zaterdag was het dus Koningsdag met niet alleen de verjaardag van de Koning om te vieren, maar ook een mooie uitslag van de eendjesverkoop. We hebben weer een mooi resultaat neergezet als vereniging. Nu nog het tappen, als je daar mee wil helpen, dan kun je je opgeven bij Michiel via 06-43960540. Verder in de Bijblijver staan de dag en tijden waarop je kunt helpen.

Op zondag (maar ook vrijdag en zaterdag) was het feest. Een feest om naar Jasper te kijken. Jasper van der Eijk uit Valto 1 was namelijk al geselecteerd voor het Nederlands Beachkorfbalteam, maar mocht dit weekend dan echt in actie komen op het tweede WK dat werd georganiseerd. Op een zandstrand in Thailand, met temperaturen van rond de 40 graden, een stevige wind en een luchtvochtigheid van zo’n 70% heeft Nederland de titel binnengesleept door tweede te worden in de poulefase, in de kwartfinale te winnen van België en vervolgens van Tjechië in de halve finale. Uiteindelijk stond Nederland in de finale tegen Taiwan, waar het in de poulefase van had verloren met 6-5. Nu werd 7-4 voor Nederland en dus Wereldkampioen. Namens de gehele vereniging van harte gefeliciteerd Jasper. Een mooi resultaat van een mooi traject uitkomend voor Nederland! Terugkijken kan hier.

Komende zaterdag is er opnieuw een inhaalronde, echter er komen maar twee teams in actie. En niet de minste. Valto A1 neemt het op tegen de Nederlands Kampioen DVO A1 in Bennekom. Zij zijn gelukkig wel op tijd terug voor de andere wedstrijd, die van Valto 1 tegen Nieuwerkerk 1. Een belangrijke wedstrijd voor ons vlaggenschip in de strijd voor behoud in de Ereklasse. Kom dus allemaal kijken!

Schoolkorfbal
Woensdag 29 mei is er bij Valto weer het jaarlijkse Priva Schoolkorfbaltoernooi. We organiseren dit om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met de leukste sport die er is: KORFBAL! Het toernooi is voor de groepen 3, 4, 5 en 6 en vindt plaats op ons veld en begint om 13.30 uur en duurt tot uiterlijk 16.30 uur.

Wil je meedoen, maak dan met kinderen uit je klas een team en geef je op via het formulier onderaan deze uitnodiging. Een team bestaat (het liefst) uit minimaal twee jongens en twee meisjes. Als je met één of twee meer bent, is dat niet zo erg, want dan kun je af en toe wisselen. LET OP! Per team mogen er maximaal twee spelende leden van Valto tegelijk in het veld staan. Verzin met elkaar ook een leuke naam voor je team en laat het weten als je een voorkeur hebt voor een shirtkleur. Het zou fijn zijn als je zelf voor een begeleider zorgt. Denk aan een ouder of een grote broer /zus! Lukt dit niet, dan zullen wij hiervoor zorgen.

Wil je graag meedoen, maar lukt het niet om een team samen te stellen, dan kun je je ook individueel opgeven onderaan deze pagina. Tot en met uiterlijk vrijdag 17 mei kun je je inschrijven.

Hemelvaartsdag
Tradities zijn er om gebroken te worden heb ik wel eens gehoord. Zo voelt het wel een beetje bij Hemelvaartsdag. Want in plaats van dat we als vereniging naar het VEO-toernooi gaan, organiseren we nu clinics gegeven door de selectie met daarna een mixtoernooi inclusief stormbaan. Dat wordt een ontzettend leuke ochtend, dus meld je nu aan via het formulier.

Volgend seizoen

Leden die zich willen afmelden voor volgend seizoen, dienen dat vóór 1 mei te doen. Vanaf dat moment gaan we als TC de indelingen maken van de teams. Afmelden kan door een e-mail te sturen naar secretariaat@ckv-valto.nl.

Wil je meetrainen om te kijken of korfbal voor jou dé sport is? Dan kun je dat aangeven bij één van de coördinatoren of trainers van de groepen. Dit kan kosteloos en na aan aantal keren kun je dat echt kiezen. Kinderen van de groepen 0, 1 en 2 hebben meegedaan aan de AdFysio Giga Kangoeroedag en kunnen met hun stempelkaart 3 keer gratis meetrainen op 25 mei en 1 juni en 8 juni van 10.00 – 10.45 uur.

Het nieuwe jaarschema staat ook online. Er zijn nog wel een aantal onbekendheden, maar het grootste deel staat er in. Kijk er alvast naar, mocht je je vakantie willen boeken of een weekendje weg.

Trainersbijeenkomsten
Afgelopen maandag was er weer een trainersbijeenkomst, waarbij er vooral op situaties is ingegaan waarmee je te maken kunt krijgen als trainer of als coach. Situaties of vragen met betrekking in de inhoud, maar ook andere zaken, zoals gedrag van spelers of vragen van ouders.

De eerstvolgende avonden (19.00 uur) waarop deze bijeenkomsten gaan plaatsvinden zijn:

  1. Maandag 6 mei
  2. Maandag 10 juni

Omdat we dit als Valto een belangrijk onderwerp vinden, gaan we ervanuit dat alle trainers van de F tot en met de A aanwezig zijn op deze avonden. We vragen jullie dan ook deze avonden nu al voor het hele jaar in jullie agenda te zetten zodat de kans klein is dat je verhinderd bent. Mocht het onverhoopt tóch voorkomen dat je niet aanwezig kunt zijn op een avond kun je je afmelden bij Bart van Leeuwen (06-34980328).

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.