Inhaalronde – King Koert heeft een opvolger in Titan Tim

Het weekend van Pinksteren staat doorgaans in het teken van korbaltoernooien door het hele land. Al jaren is het North Sea Tournament (NST) bij ONDO in ’s-Gravenzande er één van. En dat doen ze goed. En al jaren doet Valto daaraan mee, met teams in diverse samenstellingen per jaar. Ook dit jaar weer en zowaar was daar de eerste prijs voor het team dat in de Valto-naar-de-Ereklasse-shirts meedeed. Van harte!

Ook al jaren een groots onderdeel van het NST, is het NK 1-tegen-1. In de huidige opzet is dat voor senioren en junioren hét podium om zich te onderscheiden van andere toptalenten uit het gehele land. En dat zijn niet de minsten. En ook hier is Valto dikwijls vertegenwoordigd. Niet alleen helpt ons streamteam dat van ONDO, wat voor duizenden kijkers die niet kunnen komen een erg fijn resultaat geeft. Maar ook doen er toppers van Valto mee en niet onverdienstelijk. In 2012 was het Thom Voskamp bij de junioren, in 2019 was het Koert Ridder bij de aspiranten en ook in 2022, maar dan hij de junioren. Ik schreef er in het verleden nog wel eens over in mijn stukjes.

Dit jaar komt daar een nieuwe held bij: Titan Tim. Tim Krapels treedt daarmee in de voetsporen van Thom en Koert en wist afgelopen zondag dus ook te winnen. Waar hij vorig jaar nog strandde in de kwartfinale, wist hij nu door te dringen tot de finale en deze ook te winnen van Sido Harkema en eerder in de halve finale van Jorien Jordaan, supertalent uit PKC A1. Op de weg er naartoe zorgde onder andere een goal in de laatste seconde ervoor dat hij door kon en ook een barrage, waarin hij anders dan gebruikelijk eerst de aanval koos, wist hij te winnen door een hele snelle tijd neer te zetten. Namens Valto ontzettend gefeliciteerd met deze prijs Tim!

Terugkijken kan hier en daar kun je dan ook aangever Pieter van Muijen zien, zonder wie het niet mogelijk was. En ook Thom met aangever Jasper van der Eijk zijn in actie te zien, helaas voor Thom kwam hij in de kwartfinale Korfbal League speler Merijn Mensink tegen en vond daar ook zijn eindstation op het NK.

Schoolkorfbal
Woensdag 29 mei is er bij Valto weer het jaarlijkse Priva Schoolkorfbaltoernooi. We organiseren dit om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met de leukste sport die er is: KORFBAL! Het toernooi is voor de groepen 3, 4, 5 en 6 en vindt plaats op ons veld en begint om 13.30 uur en duurt tot uiterlijk 16.30 uur.

Wil je meedoen, maak dan met kinderen uit je klas een team en geef je op via het formulier onderaan deze uitnodiging. Een team bestaat (het liefst) uit minimaal twee jongens en twee meisjes. Als je met één of twee meer bent, is dat niet zo erg, want dan kun je af en toe wisselen. LET OP! Per team mogen er maximaal twee spelende leden van Valto tegelijk in het veld staan. Verzin met elkaar ook een leuke naam voor je team en laat het weten als je een voorkeur hebt voor een shirtkleur. Het zou fijn zijn als je zelf voor een begeleider zorgt. Denk aan een ouder of een grote broer /zus! Lukt dit niet, dan zullen wij hiervoor zorgen.

Wil je graag meedoen, maar lukt het niet om een team samen te stellen, dan kun je je ook individueel opgeven onderaan deze pagina. Tot en met uiterlijk vrijdag 17 mei kun je je inschrijven.

Kangoeroes
Komende zaterdag is er de eerste training voor de kinderen die na de AdFysio Giga Kangoeroedag wel eens willen weten hoe het op een echte Kangoeroetraining is. Je bent van harte welkom en als je iemand mee wil nemen is dat helemaal prima!

Wil je bij een andere groep meetrainen om te kijken of korfbal voor jou dé sport is? Dan kun je dat aangeven bij één van de coördinatoren of trainers van de groepen. Dit kan kosteloos en na aan aantal keren kun je dat echt kiezen. Kinderen van de groepen 0, 1 en 2 hebben meegedaan aan de AdFysio Giga Kangoeroedag en kunnen met hun stempelkaart 3 keer gratis meetrainen op 25 mei, 1 juni en 8 juni van 10.00 – 10.45 uur.

Volgend seizoen
Als TC zijn we inmiddels druk bezig met het nieuwe seizoen. Een nieuw seizoen met ook een nieuw gezicht. Twan Korteland gaat onze commissie namelijk verlaten en Rianca Aarts neemt zijn plek in. Zij loopt nu al mee met Twan om ervaring op te doen en omdat het nu vooral over volgend seizoen gaat, ook om mee te denken. Twan, alvast bedankt! En Rianca, fijn dat je dit wil doen en welkom in de TC!

Het nieuwe jaarschema staat ook online. Er zijn nog wel een aantal onbekendheden, maar het grootste deel staat erin. Kijk er alvast naar, mocht je je vakantie willen boeken of een weekendje weg.

Trainersbijeenkomsten
Afgelopen maandag was er weer een trainersbijeenkomst, waarbij er vooral op situaties is ingegaan waarmee je te maken kunt krijgen als trainer of als coach. Situaties of vragen met betrekking in de inhoud, maar ook andere zaken, zoals gedrag van spelers of vragen van ouders.

De laatste avond (19.00 uur) waarop deze bijeenkomsten gaan plaatsvinden is maandag 10 juni.

Omdat we dit als Valto een belangrijk onderwerp vinden, gaan we ervanuit dat alle trainers van de F tot en met de A aanwezig zijn op deze avonden. We vragen jullie dan ook deze avonden nu al voor het hele jaar in jullie agenda te zetten zodat de kans klein is dat je verhinderd bent. Mocht het onverhoopt tóch voorkomen dat je niet aanwezig kunt zijn op een avond kun je je afmelden bij Bart van Leeuwen (06-34980328).

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.