Nog één weekje en dan gaat de competitie weer van start

Aanstaande zaterdag start de competitie weer en we zien dat bijna iedereen er klaar voor is. De oefenwedstrijden zijn gespeeld. Selecties nagenoeg bekend. En het jeugdtoernooi bij Excelsior was gezellig en warm. Ik hoop dat iedereen het leuk heeft gehad!

Voor wat betreft de TC zijn er gelukkig de nodige gaten ingevuld, dus daar zijn we rond. Waren we rond, want doordat er tot steeds later lesgegeven wordt op scholen, kunnen bij de E-jeugd niet alle trainers op tijd trainen geven. We zijn daarom nog op zoek naar mensen die op donderdag van 18-19 uur willen helpen bij de training. Verder is dit het lijstje met onvervulde wensen:

 • Een coach voor de B4
 • Trainers voor de E op donderdag
 • Teamouders (zie onder)
 • Een coördinator voor de senioren wedstrijdsport (zie onder)

We doen het met elkaar en voor elkaar, daarvoor zijn we een vereniging. Dus kijk nog even goed of ook jij kunt helpen bij bovenstaande.

En tenslotte als laatste voorbereiding, kijk als coach even of je in de KNKV app komt en je team kunt zien. Als je zaterdag de opstelling moet invoeren is dat een verrassing die je niet wil hebben!

Scheidsrechters opgelet!

Competitiewedstrijden betekent ook fluiten. Zonder scheidsrechter geen wedstrijd. Daarom zijn alle wedstrijden voor de eerste helft van de veldcompetitie weer voorzien van een scheidsrechter. We hebben geprobeerd jullie weer in te delen aan de hand van wat je kan en wil fluiten, je eigen wedstrijden, de wedstrijden die je coacht en nog een aantal factoren. Mocht je om een bepaalde reden toch niet kunnen, regel dan tijdig iemand anders. Wil je tips voor het vinden van een vervanger, kijk dan op deze pagina.

De wedstrijd vindt plaats in Sportpark De Zwet (Veld 1 (40×20)). Kun je zelf niet fluiten, regel dan tijdig iemand anders. Wil je tips voor het vinden van een vervanger, kijk dan op deze pagina.

Zorg dat je minimaal 15 minuten voor de wedstrijd aanwezig en omgekleed bent, stel je even voor aan de coaches van beide teams en vraag of er nog bijzonderheden zijn. Wil je nog wat nalezen over de regels? Dan staat hier een documentje waarin de regels voor het fluiten van F en E wedstrijden staan uitgelegd.

Ben je nog wat onzeker of zou je gewoon graag een keer begeleid worden? Geef dat dan aan, dan zorgen we dat er iemand van de arbitrage bij is om je te begeleiden. Of als je liever een andere leeftijdsklasse wil fluiten, geef dat dan ook door, dan proberen we daar rekening mee te houden. Denk eraan, het is vaak maar 3 keer een uurtje per seizoen, maar je maakt er heel veel mensen gelukkig mee.

Informatieavond E en F-jeugd op dinsdag 6 september om 17.30 uur

 • Coördinator Romy vertelt op deze avond alles wat je als ouder moet weten over korfbal, wedstrijden en trainingen.
 • Ook de spelregels komen op hoofdlijnen aan bod.
 • En wat je als ouder van een korfballend kind kunt verwachten in een seizoen.
 • Mocht je nog vragen hebben dan is Romy er ook om vragen aan te stellen. Het is tijdens de training, dus de kinderen kunnen daarna direct mee naar huis.

Teamouders

 • Dit seizoen willen we naast een coach, ook een teamouder per team vragen om te helpen. Er zijn al een aantal ouders die zich hebben aangemeld, heel fijn!
 • Niet om mee te helpen coachen, maar om wat randzaken van de coach over te nemen, zoals het maken van rij- en wasschema’s, bijhouden van spelers die er een keer niet zijn, zodat daar invallers voor gevonden kunnen worden, etc. Een stukje administratie dus.
 • Bij de oudere teams, waarbij de spelers zelf een appgroep met de coach hebben, verzorgt de teamouder het contact met de ouders van de spelers. Zodat zij weten wanneer er bijvoorbeeld activiteiten zijn of gewijzigde tijden voor wedstrijden.
 • Wil je als ouder hier een rol in spelen, dan hoor ik dat graag! Dat kan met een mailtje, appje of belletje. Dit geldt voor alle jeugdteams, van de F2 tot de A1.

Afmelden voor trainingen en wedstrijden

 • Natuurlijk probeer je er altijd te zijn, maar mocht je nu al weten dat je een keer echt niet kunt spelen, laat het dan zo snel mogelijk weten aan je coach.
 • Senioren geven dat ook door aan de wedstrijdsecretaris Petra via wsv@ckv-valto.nl.
 • Zit je in de seniorenselectie, dan geef je het ook door aan de verantwoordelijke voor de selectie in de TC.

Valto TC zoekt een nieuwe coördinator senioren wedstrijdsport
Mark van Geest heeft na 3 jaar aangegeven zich meer te willen richten op het trainen geven en te stoppen met zijn functie binnen de TC. Daarom is de TC voor volgend seizoen op zoek naar een coördinator senioren wedstrijdsport. Wil jij onderdeel vormen van het sportieve hart van de vereniging? Meld je dan bij ondergetekende. In het kort ben je verantwoordelijk voor de seniorenteams Valto 1 tot en met Valto 5 (waarschijnlijk tot en met Valto 6 volgend seizoen). Dat houdt in de planning (en eventuele verplaatsing) van de wedstrijden, indeling van teams en trainingen, trainers, nadenken over het lopende seizoen en de toekomst en dus ook het mede bepalen van het beleid. Niet alleen voor deze teams, maar binnen de gehele TC. Lees voor meer informatie de gehele vacature.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.