Oefenronde – Einde zaal, start veld

Een enkel team dat op het vel trainde, een tweetal teams nog in de zaal. En dat met goede reden en nog beter resultaat. De C5 en F1 moesten beide nog een wedstrijd binnen spelen en hebben dat afgelopen week gedaan. Zowel de C5 en F1 is kampioen geworden! Van harte gefeliciteerd en jullie zijn meteen ook de enige teams van dit zaalseizoen.

Nu dus weer naar het veld, waar afgelopen week ook alle materialen van de Dalton-hal in Naaldwijk en de gymzaal op het Achterlaantje zijn verplaatst naar ons eigen veld, met dank aan de materiaalmannen Jasper, Richard, Steven en Twan. De meesten zullen daar niet bij nadenken, maar het moet wel gebeuren en het gebeurt dus ook. Mocht er nu iets niet in orde zijn qua spelmateriaal, laat het dan weten aan één van deze heren of aan mij. Hoewel we ieder jaar een controle doen, kan er tijdens het seizoen ook iets stuk gaan, we horen dat dan graag.

Aan alle trainers en coaches zou ik willen vragen om ballen die in de shirtstassen zitten te controleren. Zijn ze nog goed? En moeten ze echt in de tas zitten? Beter is het om ze in de berging te leggen en eventueel zaterdag mee te nemen naar een uitwedstrijd. Zo kunnen we ze doordeweeks gewoon gebruiken bij de trainingen.

Bedankt (in de herhaling)!
Nu de zaalcompetitie ten einde is, wil ik namens de TC ook nog een aantal groepen extra bedanken (in navolging van de selectie vorige week). Uiteraard de trainers/coaches, maar in het bijzonder ook Otlav en de organiserende ouders die dit hebben gedaan. Ik denk dat ik namens de hele club spreek als ik zeg dat dit echt weer heel leuk was. Voor de kinderen (wat hoe leuk is het om met je idool mee op te lopen en aan te moedigen), voor het publiek (het is echt leuk om te zien en te horen) en voor de spelers (de sfeer is mooi en op deze manier oplopen is geweldig!). Uiteraard de mensen die de volgspot hebben opgebouwd en bediend, ook dit was weer een mooie toevoeging en VakkieV met muziek, aanmoedigingen en sfeer was top!

Ook het streamteam draaide dit zaalseizoen weer volop, met als extra’s de interviews van Zané (van hoog niveau en niet meer weg te denken) en het commentaar van Mark al dan niet met co-commentator (een mooie stap in het verder professionaliseren van de livestream). Iedereen die daarnaast nog heeft geholpen als camerabediener, regie, beamerbeeld, opbouwen en opruimen, bedankt! Het is geweldig om te zien dat we ons blijven verbeteren en zien dat ook terug in de kijkersaantallen, Valto-supporters die niet in de zaal kunnen zijn, onderweg zijn naar of van een uitwedstrijd of ergens anders op de wereld, supporters van de tegenpartij en andere geïnteresseerden kijken met plezier kan ik jullie vertellen. Omdat we ook daar de feedback waardevol vinden, wil ik jullie vragen om eens naar deze enquête te kijken: https://forms.office.com/e/y71J9S1EbT. Met de antwoorden daarop, kunnen we ook daar weer wat verbeteren.

Tenslotte nog even de scheidsrechters benoemen. De clubscheidsrechters voor alle breedtesportwedstrijden, super dat jullie er weer stonden! Maar ook dank aan de bondsscheidsrechters die samen ervoor hebben gezorgd dat we geen punten in mindering hebben gehad en de boete hebben geminimaliseerd. De exacte berekening is inmiddels bekend en houdt in dat we een kleine boete hebben (3 wedstrijden tekort) en geen punten in mindering! Op het veld hopen we op een nóg beter resultaat, zonder kleine boete en dat kan als alles lekker meezit. Overigens gerelateerd aan de arbitrage zijn de gastheren, die zoals vorige week te lezen viel, een nieuwe outfit hebben gehad, geheel terecht, want we staan er goed op bij de bezoekende scheidsrechters.

Trainen op het veld
Er werd vorige week door enkele teams alweer getraind op het veld, deze week start de rest ook. Het ‘trainingsweekend’ is achter de rug voor de senioren en A-jeugd, dus ook zij kunnen er weer volle bak tegenaan! De veldschoenen mogen uit de kast en doe voor de zekerheid je trainingspak aan, het is nog niet altijd even lekker weer. Voor sommige teams betekent dit dat ze op andere tijden trainen dan ze gewend zijn in de zaal, dus kijk nog even goed op het trainingsschema.

Wedstrijden op het veld
Het is nu zover, de veldcompetitie staat voor de deur en daarom oefenen we nog even voor de echte wedstrijden beginnen. Alle oefenwedstrijden staan al in het programma. Kijk er vast even naar, vooral omdat het in het Paasweekend is.

Ook de competitiewedstrijden staan alweer op de website. Weet je nu al dat je een keer niet kunt, meldt dat dan bij je coach of bij de senioren geef het aan bij Petra (wsv@ckv-valto.nl). Last minute afmeldingen graag via de app (06-21409023).

Volgend seizoen
Het lijkt of we nog maar net in het nieuwe jaar zitten en toch denken we als TC al aan volgend seizoen. De enquête is eruit voor de senioren en oudere jeugdteams. Daarin vragen we onder andere hoe het huidige seizoen gaat, wat we als TC beter kunnen doen en hoe zij kijken naar volgend seizoen als speler, maar ook als trainer/coach. We gaan er weer voor om alle teams van trainers en coaches te voorzien, dus denk alvast na wat je zou willen en eventueel met wie je dat zou willen doen. Alle hulp is welkom en vanuit de TC vooral trainers/coaches en scheidsrechters. Wil je daar een opleiding voor doen, laat het weten. Heb je de enquête nog niet ingevuld, doe dat dan nu, we gaan er deze week mee aan de slag!

Trainersbijeenkomsten
Vorige week maandag was er weer een trainersbijeenkomst, waarbij er vooral op situaties is ingegaan waarmee je te maken kunt krijgen als trainer of als coach. Situaties of vragen met betrekking in de inhoud, maar ook andere zaken, zoals gedrag van spelers of vragen van ouders.

De eerstvolgende avonden (19.00 uur) waarop deze bijeenkomsten gaan plaatsvinden zijn:

  1. Maandag 6 mei
  2. Maandag 10 juni

Omdat we dit als Valto een belangrijk onderwerp vinden, gaan we ervanuit dat alle trainers van de F tot en met de A aanwezig zijn op deze avonden. We vragen jullie dan ook deze avonden nu al voor het hele jaar in jullie agenda te zetten zodat de kans klein is dat je verhinderd bent. Mocht het onverhoopt tóch voorkomen dat je niet aanwezig kunt zijn op een avond kun je je afmelden bij Bart van Leeuwen (06-34980328).

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.