Speelronde 1 veld – Week van de scheidsrechter en van de kleding

De competitie is begonnen, bijna alle teams hebben hun eerste wedstrijden gespeeld, gecoacht en/of gefloten. En om op dat laatste even in te zoomen in combinatie met de titel van dit stukje … het is nog geen week van de scheidsrechter, maar er gebeurde wel het een en ander deze week. Een beetje extra aandacht kan dus geen kwaad. De echte week van de scheidsrechter is trouwens van 30 september tot en met 8 oktober, zet die vast in je agenda!

Het belang van scheidsrechters
Zo kent iedereen de uitspraak “Zonder scheidsrechter, geen wedstrijd” en dat heeft Gerard Verbraeken afgelopen week meermaals gedacht denk ik, want hij was één van de helden van deze week die niet één, niet twee, niet drie, niet vier, maar VIJF wedstrijden heeft gefloten bij ons op het veld. Hij begon er al met drie vooraf en door het uitvallen van de scheidsrechter bij twee andere wedstrijden, voelde hij zich niet te beroerd om die ook nog op zich te nemen. Hulde dus, dat mag best gezegd worden. Gerard, ontzettend bedankt!

Naast deze topprestatie, hebben onze bondsscheidsrechters ook hun best gedaan om de verplichte wedstrijden voor de korfbalbond te fluiten. Thom schrijft er verderop in de Bijblijver wat meer over. Een stukje dat duidelijk maakt welke verplichtingen we hebben en wat de consequentie zijn als we daaraan niet kunnen voldoen. Iets dat dit seizoen pijnlijk duidelijk is geworden. Lezen dus!

Mooi is het daarom wel te zien dat onze bondsscheidsrechters afgelopen zaterdag de nodige wedstrijden hebben gefloten. Jan floot Avanti 2 – KVS 2 in de reserve ereklasse, Thijs bij Dijkvogels C1 – ONDO C2, Pierre floot zowel Valto 4 als Valto A2 thuis en Michael floot Valto 5 thuis.

Meer weten over hoe het nu precies zit en hoe ook jij hieraan kunt bijdragen (als spelend lid, als overig lid, als ouder of als vriend van de club?), lees het stukje van Thom!

Het belang van kleding
Net zo belangrijk voor het spelen van wedstrijden is de kleding, want ook zonder tenue geen wedstrijd. Vanuit de TC zijn we dan ook de kledingcommissie en in het bijzonder Claudia Vreugdenhil ontzettend dankbaar dat zij op donderdag, vrijdagavond tot laat en vanaf zaterdagochtend vroeg aanwezig waren om de kleding op te halen, te sorteren en uit te reiken zodat iedereen, ondanks een foutje buiten onze schuld, in de nieuwe kledinglijn hun wedstrijd kon spelen. Had ik al gezegd dat Claudia ook nog de kantinediensten regelt? Hulde voor jou en de rest van de kledingcommissie om dit mogelijk te maken!

Teamfoto’s
Dit jaar gaan we de teamfoto’s maken in de sporthal. Door het in de sporthal te doen, zorgen we ervoor dat we geen last hebben van het weer en dat de foto’s onder gelijke omstandigheden worden genomen. Dit komt de kwaliteit ten goede. Aangezien de kleding nog niet volledig was afgelopen weekend, is dit uitgesteld. Er wordt een nieuw schema gemaakt en zodra we hiermee door kunnen, horen jullie het!

Trainersbijeenkomsten
Bij Valto zijn er vele tientallen vrijwilligers actief, die tijd en energie steken in het trainen en/of coachen van jonge sporters en dus bewust of onbewust een rol spelen in de opvoeding van kinderen. De manier waarop zij met hen omgaan, is cruciaal voor de sportieve en persoonlijke ontwikkeling van de jeugdige sporters. Maar hoe zorg je als coach of trainer voor een goede cultuur binnen je team? En in welke oefenvorm kan je het beste stappen maken in de sportieve ontwikkeling van je team en de spelers individueel? En hoe kan je het beste je spelers bijsturen in wedstrijden?

Dit zijn allemaal vragen die aan bod komen in de reeks trainersavonden die komend seizoen plaatsvinden. In een zevental bijeenkomsten, bedoeld voor iedereen die binnen Valto een team traint of coacht, gaan we op een interactieve manier samen aan de slag om samen betere trainers en coaches te worden. Soms met z’n allen, soms verdeeld in kleine groepjes. Soms met alleen trainers, en soms met oefengroepen om de ideeën meteen in de praktijk te brengen. Zo brengen we het trainersniveau binnen de hele club omhoog.

De avonden (19.00 uur) waarop deze bijeenkomsten gaan plaatsvinden zijn:

  1. Maandag 9 oktober
  2. Maandag 30 oktober
  3. Maandag 8 januari
  4. Maandag 11 maart
  5. Maandag 6 mei
  6. Maandag 10 juni

Omdat we dit als Valto een belangrijk onderwerp vinden, gaan we ervanuit dat alle trainers van de F tot en met de A aanwezig zijn op deze avonden. We vragen jullie dan ook deze avonden nu al voor het hele jaar in jullie agenda te zetten zodat de kans klein is dat je verhinderd bent. Mocht het onverhoopt tóch voorkomen dat je niet aanwezig kunt zijn op een avond kun je je afmelden bij Bart van Leeuwen (06-34980328).

Teamouders
Ook dit seizoen willen we naast een coach, ook weer een teamouder per jeugdteam vragen om te helpen. Voor bijna alle teams is dit inmiddels al geregeld, maar voor Valto E4 en F2 nog niet. Wil je hier als ouder je steentje mee bijdragen en er is nog geen teamouder of je weet het niet zeker, stuur dan een berichtje naar teamouder@ckv-valto.nl.

Wat doet een teamouder zoal?

  • Een teamouder is er niet om mee te helpen coachen, maar om wat randzaken van de coach over te nemen, zoals het maken van rij- en wasschema’s, bijhouden van spelers die er een keer niet zijn, zodat daar invallers voor gevonden kunnen worden, etc. Een stukje administratie dus.
  • Bij de oudere teams, waarbij de spelers zelf een appgroep met de coach hebben, verzorgt de teamouder het contact met de ouders van de spelers. Zodat zij weten wanneer er bijvoorbeeld activiteiten zijn of gewijzigde tijden voor wedstrijden.

Lid worden? Meetrainen!
Wil je meetrainen om te kijken of korfbal voor jou dé sport is? Dan kun je dat aangeven bij één van de coördinatoren of trainers van de groepen. Dit kan kosteloos en na aan aantal keren kun je dan echt kiezen. Lukt het deze week niet meer, dan vast begin volgend seizoen, vanaf 21 augustus.

Coach gezocht voor Valto 3, 4 en 5
Voor dit seizoen zijn we nog steeds op zoek naar een coach voor Valto 3. Tevens voor Valto 5, maar daarvoor willen we vooral binnen de vereniging zoeken. Ben je of ken je iemand die dit dolgraag zou willen doen, dan horen we graag van je! Zie voor de vacature, dit bericht op de website.

Fit&Fun voor iedereen
Eén keer in de week sportief bezig zijn, met een stukje Fit en een stukje Fun. Zeg maar combifit. Of bootcamp. Of work hard, play hard. Noem het zoals je wilt. Wat het inhoudt? Iedere maandag van 19.30 tot 20.30 uur, onder begeleiding (onder andere AdFysio), eerst een half uur core stability oefeningen. Buikspieren. Rug. Benen. Billen. En een beetje conditie, want het gaat in hoog tempo. Daarna een half uur fun, spel, geen korfbal (althans bijna niet), maar van alles en nog wat. Als we maar bewegen, conditie opbouwen, strijd. Lijkt het je wat? Meld je dan aan! Voor spelende leden is het gratis, voor ieder ander is het 110 euro per seizoen. Aanmelden kan via fitfun@ckv-valto.nl.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.