Speelronde 10 veld – zon en wind op de zaterdag

Een zonovergoten zaterdag, met een flinke bries over het veld. De ene wedstrijd had waar wat meer last van dan de andere als we het aantal doelpunten bekijken. In de stukjes over de wedstrijden lezen jullie wat er tijdens de duels zelf is gebeurd.

Wat ik vooral heb gezien is dat er heel veel invallers en reserves zijn gevraagd, waardoor de vele gaten die we hadden zijn opgevuld. Heel mooi om te zien dat velen van jullie dit willen doen en naast jullie eigen wedstrijd nog een ander team of soms wel twee willen helpen! Want zeg nu zelf, als je eigen team tekort komt, wil je toch ook graag compleet zijn, met voldoende reserves?

Scheidsrechters, let op! En coaches ook trouwens!
Deze week waren er een aantal wedstrijden die zijn vastgelegd. Dat komt veelal doordat de opstellingen niet in de app staan, waardoor je als scheidsrechter de wedstrijd niet kunt vastleggen met de eindstand. Vraag altijd voor de wedstrijd of de opstelling per team er in staat en zo niet of de coach dat alsnog wil doen, zodat je zeker weet dat je aan het einde de stand er in kunt zetten (en vergeet dit dan ook niet ;-)). Geef daarbij ook altijd aan dat de spelers die zijn ingevallen, op het formulier staan. Op deze manier worden zij ook meegenomen en draagt dit bij aan de spelers-score, wat weer van belang is bij poule-indelingen. Let als coach dus ook op dat je dit goed doet bij alle wedstrijden.

Nieuw seizoen in aantocht, indelingen maken
Leden die zich wilden afmelden voor volgend seizoen, hadden daar tot 1 mei voor. Vanaf nu is de TC aan de slag met de indelingen van de teams. Hier gaan we de dus de komende weken mee aan de slag en op maandag 5 juni is er dan de indelingsvergadering waarin we met trainers en coaches gaan zitten. Ben je trainer/coach, zet deze datum met één van onderstaande tijden in je agenda. Behalve de F-team, die doen we nog niet.

  • 19:00 uur E
  • 19:20 uur D
  • 19:40 uur C
  • 20:10 uur B
  • 20:30 uur A

Lid worden? Meetrainen!
Wil je meetrainen om te kijken of korfbal voor jou dé sport is? Dan kun je dat aangeven bij één van de coördinatoren of trainers van de groepen. Dit kan kosteloos en na aan aantal keren kun je dat echt kiezen. Kinderen van de groepen 0, 1 en 2 hebben meegedaan aan de AdFysio Giga Kangoeroedag en kunnen met hun stempelkaart 4x gratis meetrainen met de Kangoeroes. Dat is op zaterdag 13 en 20 mei en op 3 en 10 juni van 10 to 11 uur.

Op woensdag 7 juni is het jaarlijkse Priva Schoolkorfbaltoernooi voor de kinderen van groep 3, 4 en 5 van de basisscholen. Dit is niet alleen ontzettend leuk om te doen, maar ook goed om te kijken of korfbal voor jou is. Geef je dus snel op met een team of alleen. Kun je hierbij meehelpen als scheidsrechter? Meld je dan bij Petra!

Jaarschema 2023/2024
Het jaarschema voor volgend seizoen staat sinds vorige week online. Je kunt het hier vinden. Let wel op, niet alles is nog definitief, zoals het jeugdweekend. Uiteraard is het ook nog afwachten waar sommige teams spelen, zoals Valto 1.

Coach gezocht voor Valto 3, 4 en 5
Voor volgend seizoen zijn we ook weer op zoek naar een coach voor Valto 3. Tevens voor Valto 4 en 5, maar daarvoor willen we vooral binnen de vereniging zoeken. Ben je of ken je iemand die dit dolgraag zou willen doen, dan horen we graag van je! Zie voor de vacature, dit bericht op de website.

Fit&Fun voor iedereen
En nog een keer de mogelijkheid van Fit&Fun onder de aandacht brengen. Eén keer in de week sportief bezig zijn, met een stukje Fit en een stukje Fun. Zeg maar combifit. Of bootcamp. Of work hard, play hard. Noem het zoals je wilt. Wat het inhoudt? Iedere maandag van 19.30 tot 20.30 uur, onder begeleiding (onder andere AdFysio), eerst een half uur core stability oefeningen. Buikspieren. Rug. Benen. Billen. En een beetje conditie, want het gaat in hoog tempo. Daarna een half uur fun, spel, geen korfbal (althans bijna niet), maar van alles en nog wat. Als we maar bewegen, conditie opbouwen, strijd. Lijkt het je wat? Meld je dan aan! Voor spelende leden is het gratis, voor ieder ander nog geen 100 euro per seizoen. Aanmelden kan via fitfun@ckv-valto.nl.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.