Speelronde 11 veld – op weg naar de dubbel

Wederom een zonovergoten zaterdag, met een flinke bries over het veld. Op het hoofdveld was goed te zien dat het ene vak daar meer last van had, dan het andere vak.

Ik licht er even 3 teams uit deze week. Valto A1 wist zaterdag te winnen en ligt op kampioenskoers. Aankomende donderdag spelen ze om 20.00 uur een inhaalwedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest A1. Als het deze wint, dan kunnen ze zaterdag 3 juni ook daadwerkelijk kampioen worden! Historisch, want voor het eerst naar de A-hoofdklasse. Kom dus naar het Valto-veld aankomende donderdag.

Valto 2 wist net niet te winnen zaterdag en dat met één punt verschil. En dat doen ze vaker, op reserve hoofdklasse-niveau en hoewel het natuurlijk zuur is, is het toch ook wel knap. Want afgelopen zaterdag was het tegen de nummer 1 uit de poule. Er zijn nog 3 wedstrijden te gaan, laten we hopen dat het daarin net wél gaat lukken!

Valto 1 tenslotte speelde een zuinige eerste helft (4 doelpunten) en een sterke, overtuigende tweede helft (14 doelpunten) en daarmee won het van directe concurrent Excelsior 1. Het verschil is dus weer 4 punten. En dus is er de kans om over twee weken (volgende week een weekje vrij) kampioen te worden. In en tegen Nieuwerkerk. Daar kunnen we met zo’n beetje de gehele vereniging bij zijn. En dus gaan we bussen regelen. In de shop komen de tickets te staan. Geef je snel op, dan is je plekje verzekerd! Ook dit zou historisch zijn, want als Valto 1 kampioen wordt, promoveert het naar de Ereklasse, het hoogste niveau van Nederland, op het veld. Kom dus allemaal om deze unieke wedstrijd bij te wonen!

Scheidsrechters, let op! En coaches ook trouwens!
Vorige week week waren er een aantal wedstrijden die zijn vastgelegd. Dat komt veelal doordat de opstellingen niet in de app staan, waardoor je als scheidsrechter de wedstrijd niet kunt vastleggen met de eindstand. Vraag altijd voor de wedstrijd of de opstelling per team er in staat en zo niet of de coach dat alsnog wil doen, zodat je zeker weet dat je aan het einde de stand er in kunt zetten (en vergeet dit dan ook niet ;-)). Geef daarbij ook altijd aan dat de spelers die zijn ingevallen, op het formulier staan. Op deze manier worden zij ook meegenomen en draagt dit bij aan de spelers-score, wat weer van belang is bij poule-indelingen. Let als coach dus ook op dat je dit goed doet bij alle wedstrijden.

Nieuw seizoen in aantocht, indelingen maken
Leden die zich wilden afmelden voor volgend seizoen, hadden daar tot 1 mei voor. Vanaf nu is de TC aan de slag met de indelingen van de teams. Hier gaan we de dus de komende weken mee aan de slag en op maandag 5 juni is er dan de indelingsvergadering waarin we met trainers en coaches gaan zitten. Ben je trainer/coach, zet deze datum met één van onderstaande tijden in je agenda. Behalve de F-team, die doen we nog niet.

  • 19:00 uur E
  • 19:20 uur D
  • 19:40 uur C
  • 20:10 uur B
  • 20:30 uur A

Lid worden? Meetrainen!
Wil je meetrainen om te kijken of korfbal voor jou dé sport is? Dan kun je dat aangeven bij één van de coördinatoren of trainers van de groepen. Dit kan kosteloos en na aan aantal keren kun je dat echt kiezen. Kinderen van de groepen 0, 1 en 2 hebben meegedaan aan de AdFysio Giga Kangoeroedag en kunnen met hun stempelkaart 4x gratis meetrainen met de Kangoeroes. Dat is op zaterdag 13 en 20 mei en op 3 en 10 juni van 10 to 11 uur.

Op woensdag 7 juni is het jaarlijkse Priva Schoolkorfbaltoernooi voor de kinderen van groep 3, 4 en 5 van de basisscholen. Dit is niet alleen ontzettend leuk om te doen, maar ook goed om te kijken of korfbal voor jou is. Geef je dus snel op met een team of alleen. Kun je hierbij meehelpen als scheidsrechter? Meld je dan bij Petra!

Jaarschema 2023/2024
Het jaarschema voor volgend seizoen staat sinds vorige week online. Je kunt het hier vinden. Let wel op, niet alles is nog definitief, zoals het jeugdweekend. Uiteraard is het ook nog afwachten waar sommige teams spelen, zoals Valto 1.

Coach gezocht voor Valto 3, 4 en 5
Voor volgend seizoen zijn we ook weer op zoek naar een coach voor Valto 3. Tevens voor Valto 4 en 5, maar daarvoor willen we vooral binnen de vereniging zoeken. Ben je of ken je iemand die dit dolgraag zou willen doen, dan horen we graag van je! Zie voor de vacature, dit bericht op de website.

Fit&Fun voor iedereen
En nog een keer de mogelijkheid van Fit&Fun onder de aandacht brengen. Eén keer in de week sportief bezig zijn, met een stukje Fit en een stukje Fun. Zeg maar combifit. Of bootcamp. Of work hard, play hard. Noem het zoals je wilt. Wat het inhoudt? Iedere maandag van 19.30 tot 20.30 uur, onder begeleiding (onder andere AdFysio), eerst een half uur core stability oefeningen. Buikspieren. Rug. Benen. Billen. En een beetje conditie, want het gaat in hoog tempo. Daarna een half uur fun, spel, geen korfbal (althans bijna niet), maar van alles en nog wat. Als we maar bewegen, conditie opbouwen, strijd. Lijkt het je wat? Meld je dan aan! Voor spelende leden is het gratis, voor ieder ander nog geen 100 euro per seizoen. Aanmelden kan via fitfun@ckv-valto.nl.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.