Speelronde 14 – Bijna alles is gespeeld

Bijna alles is gespeeld nu, de laatste competitieronde is geweest. Er zijn echter nog 3 teams die in actie komen. Maandag 18 juni om 20.00 uur speelt Valto 8 haar kampioenswedstrijd, dus iedereen is welkom! Op woensdag 21 juni om 19.00 uur speelt Valto E1 haar laatste wedstrijd. Zij zijn al kampioen, maar kunnen nog als enige bovenaan eindigen bij winst, dus ook daar mag het publiek komen. Op zaterdag 24 juni speelt Valto 6 nog haar laatste wedstrijd, dat is op de einddag.

Afgelopen zaterdag werd voor een aantal andere teams al duidelijk dat ze wel of geen kampioen zouden worden. Valto E6 wist het dus al en Valto A3 heeft zaterdag het kampioenschap gevierd en de taart gegeten. Valto F3 en D3 is het ook gelukt om bovenaan te eindigen. Hieronder staat een stukje over de kampioenenparade, waar jullie de kampioensmedaille kunnen ontvangen. Valto 7 tenslotte was na hun eigen wedstrijd hevig de KNKV-app aan het verversen, want concurrent Paal Centraal 3 moest nog spelen en toen zij verloren was het feest, V7 kampioen! Van harte gefeliciteerd allemaal!

Er is echter nog meer nieuws, want op een doordeweekse avond speelde Valto 3 vrij onverwacht haar laatste competitiewedstrijd. Bij winst zou plek 2 veiliggesteld worden en daarmee de promotie. En zo geschiedde. En ook dit is geschiedenis schrijven. Voor het eerst speelt onze derde team in de reserve 1e klasse volgend seizoen. Van harte gefeliciteerd! Valto 4 tenslotte had ook nog een kans, door tweede of derde te worden in de poule. Dat werd de derde plek, maar wel bij de beste derde plekken en dus promotie naar de 2e klasse. Ook dat is uniek! Proficiat Valto 4!

Kampioenenparade tijdens de einddag
Om ALLE kampioenen van het seizoen 2022/2023 te huldigen, houden we aanstaande zaterdag, op de einddag, de kampioenenparade! Dit zullen we doen na het mixtoernooi voor de jonge jeugd en voor het mixtoernooi voor de oudere jeugd, tijdens het poffertjes eten, om 12.00 uur. De volgende teams hebben wij op ons lijstje staan en het zou leuk zijn als ouders en andere familie en vrienden meekomen! Is jullie team wel kampioen geworden dit seizoen, maar staan jullie er niet bij? Laat het dan even weten aan mij!

Valto F3, F1, E6, E3, D3, C5, B4, B3, B2, A3, A2 en A1.

Nieuwe seizoen, de indelingen
Voor zowel de jeugd als de senioren hebben we vorige week de indelingen gepubliceerd. Altijd weer een spannend moment en daarom hebben we hem ook met zorg gemaakt. Meer over onze afwegingen staat in de begeleidende tekst die bij de indelingen staat. Lees deze goed door. Vanaf deze week wordt er in de nieuwe teams getraind, de tijden daarvoor staan hieronder.

Nieuwe seizoen, twee weken trainen in nieuwe samenstellingen
Deze week is er nog normaal trainen, zoals hiervoor. Er zijn ook nog competitiewedstrijden. De twee weken erna gaan we zoals iedere jaar trainen in de nieuwe teamsamenstellingen. We gaan dan ook terug naar één keer in de week trainen, waarbij we de volgende tijden aanhouden.

Dinsdag

  • 18:00 uur F
  • 18:00 uur E
  • 19:00 uur D
  • 20:00 uur vrije ruimte

Donderdag

  • 18:00 uur C
  • 19:00 uur B
  • 20:00 uur A

De trainingstijden voor volgend seizoen hopen we binnenkort te publiceren.

Nieuwe seizoen, oefenwedstrijden
De oefenwedstrijden voor het nieuwe seizoen staan al online. Voor sommige teams is dat al in augustus, anderen oefenen in september. Voor veel Valto-jeugdteams is er in Delft het Excelsior-toernooi waar we ieder jaar aan meedoen.

Doortrainen in de zomer
Nadat het officiële seizoen is afgelopen, kun je blijven werken aan je fitheid, je schot of andere oefeningen doen op het Valto veld. Iedere donderdag vanaf 19.00 uur zal het hek open zijn en kun je palen neerzetten en ballen pakken. Je kunt dat zelf doen of afspreken met teamgenoten. Er is in principe geen begeleiding bij. Doe er je voordeel mee!

Veranderingen binnen de TC
Vanaf volgend seizoen zullen er een aantal nieuwe mensen in de TC actief zijn. Zoals al eerder geschreven zal Marcel Schouten (oud korfballer bij Valto en vader van Tom uit de D1) de coördinatie van de senioren wedstrijdsport op zich nemen. Daarnaast nemen we afscheid van Romy van den Berg als coördinator voor de E, F en Kangoeroes. Zij wordt vervangen door Lysanne van Venetiën (trainer/coach van de D2 volgend seizoen en voorheen de E3). Frank Poot heeft aangegeven te stoppen met de coördinatie van de de senioren breedtesport en daarvoor gaan we op zoek naar een vervanger.

Tenslotte hebben we Bart van Leeuwen bereidt gevonden om trainerscoördinator te worden voor de jeugd. Hij zal samen met de TC het technisch plan gaan invullen en uitrollen. Binnenkort meer daarover.

Lid worden? Meetrainen!
Wil je meetrainen om te kijken of korfbal voor jou dé sport is? Dan kun je dat aangeven bij één van de coördinatoren of trainers van de groepen. Dit kan kosteloos en na aan aantal keren kun je dat echt kiezen.

Jaarschema 2023/2024
Het jaarschema voor volgend seizoen staat sinds vorige week online. Je kunt het hier vinden. Let wel op, niet alles is nog definitief, zoals het jeugdweekend. Uiteraard is het ook nog afwachten waar sommige teams spelen, zoals Valto 1.

Coach gezocht voor Valto 3, 4 en 5
Voor volgend seizoen zijn we ook weer op zoek naar een coach voor Valto 3. Tevens voor Valto 4 en 5, maar daarvoor willen we vooral binnen de vereniging zoeken. Ben je of ken je iemand die dit dolgraag zou willen doen, dan horen we graag van je! Zie voor de vacature, dit bericht op de website.

Fit&Fun voor iedereen
En nog een keer de mogelijkheid van Fit&Fun onder de aandacht brengen. Eén keer in de week sportief bezig zijn, met een stukje Fit en een stukje Fun. Zeg maar combifit. Of bootcamp. Of work hard, play hard. Noem het zoals je wilt. Wat het inhoudt? Iedere maandag van 19.30 tot 20.30 uur, onder begeleiding (onder andere AdFysio), eerst een half uur core stability oefeningen. Buikspieren. Rug. Benen. Billen. En een beetje conditie, want het gaat in hoog tempo. Daarna een half uur fun, spel, geen korfbal (althans bijna niet), maar van alles en nog wat. Als we maar bewegen, conditie opbouwen, strijd. Lijkt het je wat? Meld je dan aan! Voor spelende leden is het gratis, voor ieder ander is het 110 euro per seizoen. Aanmelden kan via fitfun@ckv-valto.nl.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.