Speelronde 14 – Einde zaal, start veld

Het zaalseizoen is klaar, op een enkel team na dat nog een wedstrijd moet inhalen. Even kort de resultaten op een rij van het afgelopen zaalseizoen. Valto 1 en 2 worden tweede. Als promovendus is het voor ons eerste een prima prestatie, voor ons tweede was het zuur dat het op één doelpuntje net niet is gelukt om kampioen te worden. Valto 3 en 4 lukt dat wel, afgelopen zaterdag werd dat gevierd, een mooie prestatie! Valto 5 blijft op hetzelfde niveau als dat ze nu speelden. Van Valto 6, 7 en 8 wist alleen Valto 6 zich in de top 3 te spelen.

Bij de jeugd wisselende resultaten. Waren de A1 en B1 op het veld nog heer en meester met de kampioenspoule als resultaat, was de zaal een stuk pittiger met voor de A1 behoud in de overgangklasse en voor de B1 op één doelpunt na een degradatie uit de hoofdklasse. Datzelfde was het voor de C1, dat het heel zwaar had in de hoofdklasse. De A2 wordt tweede, twee punten achter de koploper.

Valto C2, C3, C4 en C5 staat allemaal op een tweede plaats, waarbij de C5 nog een inhaalwedstrijd moet spelen en nog bovenaan kan eindigen. Succes! De D-teams eindigden allen in de middenmoot, met uitzondering van de D4 dat knap tweede is geworden in de poule. Alle E-teams hadden het een stuk zwaarder en zaten in was lastigere poules. Bij de F was het verdeeld, de F1 kan nog eerste worden de F2 eindigt in de middenmoot qua punten, doordat plek 1 tot en met 6 heel dicht bij elkaar staan in punten. Leuk nieuwtje is dat we op de het veld een F3-team krijgen, dat haar eerste oefenwedstrijd heel goed wist te winnen en klaar is voor de veldcompetitie.

Bedankt!
Nu de zaalcompetitie ten einde is, wil ik namens de TC ook nog een aantal groepen extra bedanken (in navolging van de selectie vorige week). Uiteraard de trainers/coaches, maar in het bijzonder ook Otlav en de organiserende ouders die dit hebben gedaan. Ik denk dat ik namens de hele club spreek als ik zeg dat dit echt weer heel leuk was. Voor de kinderen (wat hoe leuk is het om met je idool mee op te lopen en aan te moedigen), voor het publiek (het is echt leuk om te zien en te horen) en voor de spelers (de sfeer is mooi en op deze manier oplopen is geweldig!). Uiteraard de mensen die de volgspot hebben opgebouwd en bediend, ook dit was weer een mooie toevoeging en VakkieV met muziek, aanmoedigingen en sfeer was top!

Ook het streamteam draaide dit zaalseizoen weer volop, met als extra’s de interviews van Zané (van hoog niveau en niet meer weg te denken) en het commentaar van Mark al dan niet met co-commentator (een mooie stap in het verder professionaliseren van de livestream). Iedereen die daarnaast nog heeft geholpen als camerabediener, regie, beamerbeeld, opbouwen en opruimen, bedankt! Het is geweldig om te zien dat we ons blijven verbeteren en zien dat ook terug in de kijkersaantallen, Valto-supporters die niet in de zaal kunnen zijn, onderweg zijn naar of van een uitwedstrijd of ergens anders op de wereld, supporters van de tegenpartij en andere geïnteresseerden kijken met plezier kan ik jullie vertellen.

Tenslotte nog even de scheidsrechters benoemen. De clubscheidsrechters voor alle breedtesportwedstrijden, super dat jullie er weer stonden! Maar ook dank aan de bondsscheidsrechters die samen ervoor hebben gezorgd dat we geen punten in mindering hebben gehad en de boete hebben geminimaliseerd. De exacte berekening moet nog gemaakt worden, maar deze is nu al prima! Overigens gerelateerd aan de arbitrage zijn de gastheren, die zoals vorige week te lezen viel, een nieuwe outfit hebben gehad, geheel terecht, want we staan er goed op bij de bezoekende scheidsrechters.

Trainen op het veld
Vanaf maandag wordt er weer getraind op het veld. Dus de veldschoenen mogen weer uit de kast en doe voor de zekerheid je trainingspak aan, het is nog niet altijd even lekker weer. Voor sommige teams betekent dit dat ze op andere tijden trainen dan ze gewend zijn in de zaal, dus kijk nog even goed op het trainingsschema.

Wedstrijden op het veld
Het is nu zover, de veldcompetitie staat voor de deur en daarom oefenen we nog even voor de echte wedstrijden beginnen. Alle oefenwedstrijden staan al in het programma. Kijk er vast even naar, vooral omdat het in het Paasweekend is.

Ook de competitiewedstrijden staan alweer op de website. Weet je nu al dat je een keer niet kunt, meldt dat dan bij je coach of bij de senioren geef het aan bij Petra (wsv@ckv-valto.nl). Last minute afmeldingen graag via de app (06-21409023).

Volgend seizoen
Het lijkt of we nog maar net in het nieuwe jaar zitten en toch denken we als TC al aan volgend seizoen. De enquête is eruit voor de senioren en oudere jeugdteams. Daarin vragen we onder andere hoe het huidige seizoen gaat, wat we als TC beter kunnen doen en hoe zij kijken naar volgend seizoen als speler, maar ook als trainer/coach. We gaan er weer voor om alle teams van trainers en coaches te voorzien, dus denk alvast na wat je zou willen en eventueel met wie je dat zou willen doen. Alle hulp is welkom en vanuit de TC vooral trainers/coaches en scheidsrechters. Wil je daar een opleiding voor doen, laat het weten!

Trainersbijeenkomsten
Afgelopen maandag was er weer een trainersbijeenkomst, waarbij er vooral op situaties is ingegaan waarmee je te maken kunt krijgen als trainer of als coach. Situaties of vragen met betrekking in de inhoud, maar ook andere zaken, zoals gedrag van spelers of vragen van ouders.

 

De eerstvolgende avonden (19.00 uur) waarop deze bijeenkomsten gaan plaatsvinden zijn:

  1. Maandag 6 mei
  2. Maandag 10 juni

Omdat we dit als Valto een belangrijk onderwerp vinden, gaan we ervanuit dat alle trainers van de F tot en met de A aanwezig zijn op deze avonden. We vragen jullie dan ook deze avonden nu al voor het hele jaar in jullie agenda te zetten zodat de kans klein is dat je verhinderd bent. Mocht het onverhoopt tóch voorkomen dat je niet aanwezig kunt zijn op een avond kun je je afmelden bij Bart van Leeuwen (06-34980328).

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.