Speelronde 3 veld – De balans halverwege

Wisselvallig. Zoals altijd de uitslagen, want er wordt gewonnen en verloren, maar ook het weer van afgelopen zaterdag. Het ene team speelde in de stromende regen, het andere team had droog weer of zelfs een zonnetje. Deze week kijken we naar een iets mooiere week qua weer, dus dat is prettig. Veel plezier weer allemaal!

Hoe dan ook, we zijn alweer op de helft van de competitie en kunnen een voorzichtige balans opmaken. Daarin zien we dat er nog voloop kansen liggen. Natuurlijk is dat een open deur, maar als ik naar de wedstrijdsport kijk, zie ik Valto 1, 2, A1 en B1 op een nette tweede plaats staan. Valto 3 en 4 staan derde en houden redelijk stand gezien de kleine verschillen in de uitslagen. Valto 5 staat weliswaar laatste, maar ook daar zijn de verschillen niet groot en zij hebben nog een wedstrijd tegoed. Sowieso knap van V2-5, met het punt in mindering waarmee ze deze competitie begonnen. Valto A2 staat met 6 uit 3 fier bovenaan en gaat dus lekker. Valto C1 tenslotte heeft het lastig in de hoofdklasse, maar verliest niet altijd met grote verschillen, er kan dus toch nog wel een verrassing in zitten.

Een paar opvallende, positieve uitslagen zag ik ook dit weekend. Valto 6 wist met 26-8 te winnen, Valto C5 met 15-3, erg knap! Valto E1 won met 16-7 en Valto E2 met 17-6, vind ik dan weer grappig. Bij Valto E5 was het 11-2 winst en de uitsmijter van de week komt van Valto F1 dat met 30-2 won afgelopen zaterdag.

Week tegen het pesten
Dan een wat serieuzer onderwerp. Iets dat overal en dus ook bij ons op de korfbal kan voorkomen: pestgedrag. De scholen besteden er deze week aandacht aan en wij willen dat ook doen. Het hoort namelijk niet thuis op school, niet in de sport, nergens mag dit leiden tot situaties waar mensen de sport nog wel leuk vinden, maar niet de mensen waarmee ze sporten.

Je zult dus deze week en komende zaterdag diverse uitingen en acties tegenkomen om dit onderwerp onder de aandacht te brengen, want daarmee doen we recht aan ons beleid van 6G’s. Hierbij krijgt de G van Gezond (we zorgen goed voor onze leden en voor elkaar) extra aandacht binnen het thema van deze week: “GOED VOOR ELKAAR“. Lees meer over deze week in het stukje dat ik er apart voor heb geschreven verderop op de website.

De ballen
We hebben weer een aantal nieuwe ballen, wit met oranje. Deze zijn verdeeld onder de seniorenteams en de eerste teams van elke lichting (sommigen hadden ze al), omdat zij vaker met de nieuwe bal spelen dan andere teams. Door de aanschaf kunnen ze er zowel mee trainen als mee inschieten voor de wedstrijd. Zoals met alle spullen, wees er zuinig op! In de toekomst zullen we versleten geel/blauwe ballen gaan vervangen met deze wit/oranje ballen.

Het ballenhok is ook weer opgeruimd met duidelijk aangegeven waar de verschillende maten ballen in horen. Let daarom goed om bij het terugleggen van de ballen, waar ze in moeten. Is het een K3, K4 of K5 bal? Leg ze netjes terug!

Scoreborden en eindstanden
Onze twee plastic scoreborden zijn weer gemaakt en compleet. Deze kunnen gebruikt worden bij de E en F wedstrijden. Vaak vinden de reserves langs de kant het leuk om de stand bij te houden en is het voor de spelers en het publiek goed te zien wat de stand is. Mochten er te weinig zijn, dan hoor ik het graag.

Als een wedstrijd is afgelopen, zorg dan dat je als coach of als aanvoerder, samen met de scheidsrechter het formulier invult. Vul de invallers in (dit is belangrijk voor de spelersscores en dus uiteindelijk de indeling in de poules) en zorg dat de eindstand goed wordt ingevuld. Het gebeurt nog wel eens dat dit te laat gebeurt of dat het verkeerd wordt ingevuld en dan het is lastig om dat daarna nog gecorrigeerd te krijgen. Fluit je een wedstrijd, spreek dan met de teams af, dat de opstellingen voor de wedstrijd zijn ingestuurd en vul na de wedstrijd samen het formulier in.

Scheidsrechters en punten
Afgelopen weekend waren het Thijs en Max die een aantal wedstrijden buiten de deur hebben gefloten, in de stromende regen, dus de nodige punten weer binnen en respect voor de heren! Volgende week wordt er weer gefloten en we zijn zo op weg naar een goed eindresultaat. Uiteraard kan het nog beter, wil je daarbij helpen of weet je niet zo goed waar die punten voor nodig zijn? Lees dan het stukje van Thom nog eens.

Teamfoto’s
Dit jaar gaan we de teamfoto’s maken in de sporthal. Door het in de sporthal te doen, zorgen we ervoor dat we geen last hebben van het weer en dat de foto’s onder gelijke omstandigheden worden genomen. Dit komt de kwaliteit ten goede. Zaterdag 30 september is de tweede en laatste kans. Wie, wanneer aan de beurt is, heb je als het goed is gehoord via de teamouder in de team-app. Weet je het niet zeker meer, vraag het dan aan je coach!

Trainersbijeenkomsten
Bij Valto zijn er vele tientallen vrijwilligers actief, die tijd en energie steken in het trainen en/of coachen van jonge sporters en dus bewust of onbewust een rol spelen in de opvoeding van kinderen. De manier waarop zij met hen omgaan, is cruciaal voor de sportieve en persoonlijke ontwikkeling van de jeugdige sporters. Maar hoe zorg je als coach of trainer voor een goede cultuur binnen je team? En in welke oefenvorm kan je het beste stappen maken in de sportieve ontwikkeling van je team en de spelers individueel? En hoe kan je het beste je spelers bijsturen in wedstrijden?

Dit zijn allemaal vragen die aan bod komen in de reeks trainersavonden die komend seizoen plaatsvinden. In een zevental bijeenkomsten, bedoeld voor iedereen die binnen Valto een team traint of coacht, gaan we op een interactieve manier samen aan de slag om samen betere trainers en coaches te worden. Soms met z’n allen, soms verdeeld in kleine groepjes. Soms met alleen trainers, en soms met oefengroepen om de ideeën meteen in de praktijk te brengen. Zo brengen we het trainersniveau binnen de hele club omhoog.

De avonden (19.00 uur) waarop deze bijeenkomsten gaan plaatsvinden zijn:

  1. Maandag 9 oktober
  2. Maandag 30 oktober
  3. Maandag 8 januari
  4. Maandag 11 maart
  5. Maandag 6 mei
  6. Maandag 10 juni

Omdat we dit als Valto een belangrijk onderwerp vinden, gaan we ervanuit dat alle trainers van de F tot en met de A aanwezig zijn op deze avonden. We vragen jullie dan ook deze avonden nu al voor het hele jaar in jullie agenda te zetten zodat de kans klein is dat je verhinderd bent. Mocht het onverhoopt tóch voorkomen dat je niet aanwezig kunt zijn op een avond kun je je afmelden bij Bart van Leeuwen (06-34980328).

Teamouders
YES! Alle teams hebben een teamouder! Bedankt dat jullie die rol op je wil nemen voor dit seizoen.

Wat doet een teamouder zoal?

  • Een teamouder is er niet om mee te helpen coachen, maar om wat randzaken van de coach over te nemen, zoals het maken van rij- en wasschema’s, bijhouden van spelers die er een keer niet zijn, zodat daar invallers voor gevonden kunnen worden, etc. Een stukje administratie dus.
  • Bij de oudere teams, waarbij de spelers zelf een appgroep met de coach hebben, verzorgt de teamouder het contact met de ouders van de spelers. Zodat zij weten wanneer er bijvoorbeeld activiteiten zijn of gewijzigde tijden voor wedstrijden.

Lid worden? Meetrainen!
Wil je meetrainen om te kijken of korfbal voor jou dé sport is? Dan kun je dat aangeven bij één van de coördinatoren of trainers van de groepen. Dit kan kosteloos en na aan aantal keren kun je dan echt kiezen.

Fit&Fun voor iedereen
Eén keer in de week sportief bezig zijn, met een stukje Fit en een stukje Fun. Zeg maar combifit. Of bootcamp. Of work hard, play hard. Noem het zoals je wilt. Wat het inhoudt? Iedere maandag van 19.30 tot 20.30 uur, onder begeleiding (onder andere AdFysio), eerst een half uur core stability oefeningen. Buikspieren. Rug. Benen. Billen. En een beetje conditie, want het gaat in hoog tempo. Daarna een half uur fun, spel, geen korfbal (althans bijna niet), maar van alles en nog wat. Als we maar bewegen, conditie opbouwen, strijd. Lijkt het je wat? Meld je dan aan! Voor spelende leden is het gratis, voor ieder ander is het 110 euro per seizoen. Aanmelden kan via fitfun@ckv-valto.nl.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Foto: Mieke van Leeuwen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.