Speelronde 6 veld, de breedtesport is klaar, de wedstrijdsport sorteert voor

Ronde 6 is traditioneel de ronde waarin de breedtesport klaar is (2 x 3 wedstrijden). Op basis van de resultaten wordt er gekeken naar de zaalindelingen en mocht het te scheef zijn geweest op het veld, dan gaat het over het algemeen een stuk beter in de zaal. In ieder geval zijn er al twee teams kampioen geworden, de F1 en de E3 van harte gefeliciteerd! Valto D3 kan nog eerste blijven, maar is afhankelijk van de tegenstander. En zelfs Valto 8 kan nog eerste worden als het volgende week wint en de huidige nummer één verliest.

Bij de wedstrijdsport wordt er inmiddels voorgesorteerd. De meeste ‘heenwedstrijden’ zijn gespeeld en dus kan er voorzichtig een balans opgemaakt worden, als we kijken naar de standen. Er zijn nog twee speelweekenden te gaan en dat dat tijdens de herfstvakantie is, is al jaren een doorn in het oog. Daar komt als het goed is verandering in. De plannen zijn nu zo dat de wedstrijdsport ook naar kleinere poules gaat met ingang van volgend seizoen en dus de herfstvakantie voor iedereen is.

Trainen in en na de herfstvakantie

De herfstvakantie komt eraan! In de week van 24 oktober zijn de meeste jeugdspelers vrij van school. Omdat de wedstrijdsport nog speelt op 29 oktober, trainen die teams gewoon door. Voor de breedtesport laten we het aan de trainers. Zij kunnen de herfstvakantie vrij geven en de week erna trainen (buiten). Ze kunnen er ook voor kiezen om in de week van 31 oktober vrij te geven, omdat zij dan zelf waarschijnlijk ook niet trainen. Let dus even op in de appgroep van jouw team.

Op zaterdag 5 november zijn er geen wedstrijden. Vanaf maandag 7 november hebben we zaalhuur voor alle teams en trainen we binnen.

Komende week weer veel succes gewenst allemaal!

Trainen en coachen

Wil jij meer leren over het geven van een training? Dan kun je de KT2 cursus doen. Vele Valto-leden zijn je al voorgegaan en het geeft je meer basis voor je vaardigheden en wie weer een stap naar KT3. Het mooie is dat Valto deze betaalt, dus meld je aan bij mij en ik zal de aanmeldingen doen bij de bond.

Teamouders

  • Dit seizoen willen we naast een coach, ook een teamouder per team vragen om te helpen. Er zijn al een aantal ouders die zich hebben aangemeld, heel fijn!
  • Niet om mee te helpen coachen, maar om wat randzaken van de coach over te nemen, zoals het maken van rij- en wasschema’s, bijhouden van spelers die er een keer niet zijn, zodat daar invallers voor gevonden kunnen worden, etc. Een stukje administratie dus.
  • Bij de oudere teams, waarbij de spelers zelf een appgroep met de coach hebben, verzorgt de teamouder het contact met de ouders van de spelers. Zodat zij weten wanneer er bijvoorbeeld activiteiten zijn of gewijzigde tijden voor wedstrijden.
  • Wil je als ouder hier een rol in spelen, dan hoor ik dat graag! Dat kan met een mailtje, appje of belletje. Dit geldt voor alle jeugdteams, van de F2 tot de A1.

Valto TC zoekt een nieuwe coördinator senioren wedstrijdsport

Mark van Geest heeft na 3 jaar aangegeven zich meer te willen richten op het trainen geven en te stoppen met zijn functie binnen de TC. Daarom is de TC voor volgend seizoen op zoek naar een coördinator senioren wedstrijdsport. Wil jij onderdeel vormen van het sportieve hart van de vereniging? Meld je dan bij ondergetekende. In het kort ben je verantwoordelijk voor de seniorenteams Valto 1 tot en met Valto 5 (waarschijnlijk tot en met Valto 6 volgend seizoen). Dat houdt in de planning (en eventuele verplaatsing) van de wedstrijden, indeling van teams en trainingen, trainers, nadenken over het lopende seizoen en de toekomst en dus ook het mede bepalen van het beleid. Niet alleen voor deze teams, maar binnen de gehele TC. Lees voor meer informatie de gehele vacature.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.