Zonovergoten Paasweekend met oefenwedstrijden

Ik denk dat weinigen hadden kunnen voorzien dat we in dit oefenweekend zoveel zon zouden hebben als we hebben gehad. Wat was het weer fijn om het complex op te lopen, met een vol veld spelers die hun wedstrijden speelden, een eigen kantine met schappelijke prijzen en de zon + blauwe lucht als extraatje. Prima start zo, zou ik zeggen.

Verschillende teams speelden hun oefenwedstrijden, anderen waren vrij of werden afgelopen week afgezegd, omdat wij of de tegenstander toch geen team om de been kon brengen. Volgende week is het trainingsweekend voor de A en senioren, dus dan is er een zeer beperkt programma. Doordeweeks spelen er nog wel een aantal teams, zoals Valto E1, 4 en 5 op dinsdag 11 april, Valto 3 op woensdag 12 april en Valto 1 en 2 tegen Fiks 1 en 2 op donderdag 13 april.

Op zaterdag 15 april is er dan ook de Korfbalfinale in Ahoy, hét hoogtepunt van de Nederlandse korfbalcompetitie. In de aanloop daar naartoe zijn er de play-offs, waarin de bovenste vier ploegen uit de Korfbal League tegenover elkaar staan: PKC/Vertom, Fortuna/Delta Logistiek, LDODK/Rinsma Modeplein en DVO/Transus. Afgelopen zaterdag heeft PKC uit Papendrecht zich geplaatst voor de finale door de tweede wedstrijd tegen LDODK uit Gorredijk te winnen. Het krachtsverschil tussen deze twee ploegen bleek te groot. Fortuna tegen DVO is spannender. Waar Fortuna uit Delft vorige week nog ruim won, was het nu DVO  uit Bennekom dat thuis wist te winnen. Een derde duel op dinsdag is dus nodig om te bepalen wie de winnaar wordt en de korfbalfinale tegen PKC mag spelen. Deze is vanaf 20:30 uur live te volgen op Eyecons.

Afgelopen zaterdag was er ook de finale van de Korfbal League 2, voorheen de Hoofdklassefinale, waarin de beste twee ploegen, ook weer na het spelen van play-offs, met elkaar bepalen wie er rechtstreeks naar de Korfbal League gaat volgend seizoen. Dit waren Dalto/Klaverblad Verzekeringen uit Driebergen, onder leiding van Westlander Barry Schep en HKC uit Hardinxveld-Giessendam van oud-Valto-trainer Marrien Ekelmans en vorig seizoen nog tegenstander van Valto 1 op het veld. Dalto had twee play-off duels nodig om er te komen (tegen TOP/IAA fresh uit Sassenheim), HKC had er drie nodig (tegen DSC uit Eindhoven).

Aan deze wedstrijd zat ook een oranje tintje, wat Rick Voskamp floot de finale, net als een aantal jaren geleden en nu samen met Marco van der Lucht. Dit deden ze meer dan prima in een spannende wedstrijd die de hele tijd gelijk op ging. Dalto pakte als eerste de voorsprong en na een jammerlijke onderbreking van de livesteam, was het HKC dat op voorsprong was gekomen en wat vorig seizoen niet lukte, lukte nu wel. Zij wonnen en promoveren rechtstreeks naar de Korfbal League. Felicitaties dan ook aan hen. Voor Dalto rest er nog een herkansing, tegen de nummer 9 van de Korfbal League van dit seizoen, Groen-Geel/RMcD Huis Emma. Zij bepalen in een nieuwe serie play-downs wie er blijft, dan wel promoveert naar de Korfbal League. Ook dat zullen mooie potjes worden.

Programma competitie tweede helft veld

Het programma staat inmiddels online, bekijk het hier!

Trainingen deze week

Let deze week even goed op voor wat betreft de trainingstijden:

Maandag
geen training – 2e Paasdag

Dinsdag
17:00 uur – wedstrijd E1 – overige teams passen daar naast
19:00 – 20:30 uur – bijeenkomst blessures – geen training
20:00 uur – wedstrijd V45 – geen training V3

Woensdag
20:00 uur – wedstrijd V3

Donderdag
E & F trainen tot 18:45 uur
B1 en B2 trainen van 18:45 tot 19:30 uur
C2 is vrij van trainen
V2 kan warmlopen op het tussenstuk
19:30 uur – wedstrijd V2
20:45 uur – wedstrijd V1

Op deze manier kunnen alle teams minimaal 1x trainen deze week. Omdat er zaterdag geen competitie is, moet dat geen probleem zijn

Vanaf volgende week kunnen we dan weer volgens het normale schema trainen als voorbereiding op de competitiestart op 22 april.

Jaarschema 2023/2024
Het jaarschema voor volgend seizoen staat sinds vorige week online. Je kunt het hier vinden. Let wel op, niet alles is nog definitief, zoals het jeugdweekend. Uiteraard is het ook nog afwachten waar sommige teams spelen, zoals Valto 1.

Coach gezocht voor Valto 3, 4 en 5
Voor volgend seizoen zijn we ook weer op zoek naar een coach voor Valto 3. Tevens voor Valto 4 en 5, maar daarvoor willen we vooral binnen de vereniging zoeken. Ben je of ken je iemand die dit dolgraag zou willen doen, dan horen we graag van je! Zie voor de vacature, dit bericht op de website.

Fit&Fun voor iedereen
En nog een keer de mogelijkheid van Fit&Fun onder de aandacht brengen. Eén keer in de week sportief bezig zijn, met een stukje Fit en een stukje Fun. Zeg maar combifit. Of bootcamp. Of work hard, play hard. Noem het zoals je wilt. Wat het inhoudt? Iedere maandag van 19.30 tot 20.30 uur, onder begeleiding (onder andere AdFysio), eerst een half uur core stability oefeningen. Buikspieren. Rug. Benen. Billen. En een beetje conditie, want het gaat in hoog tempo. Daarna een half uur fun, spel, geen korfbal (althans bijna niet), maar van alles en nog wat. Als we maar bewegen, conditie opbouwen, strijd. Lijkt het je wat? Meld je dan aan! Voor spelende leden is het gratis, voor ieder ander nog geen 100 euro per seizoen. Aanmelden kan via fitfun@ckv-valto.nl.

Korfbalfinale in Ahoy
Wil je naar de Korfbalfinale in Ahoy? Dan kan! Op zaterdag 15 april 2023 schrijven we een nieuw hoofdstuk in de spectaculaire geschiedenis van de korfbalfinale in Rotterdam Ahoy. Grote wedstrijden, met grote namen. Met de twee beste ploegen van Nederland, misschien wel van de wereld, staat deze finale garant voor een wedstrijd van ongekende klasse. Wie blinkt er dit jaar uit in onze korfbaltempel?

Bestel nu je tickets voor de Kenonz Korfbal Leaguefinale.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Avond voor trainers en coaches

Op dinsdag 11 april is er een avond voor alle trainers, in de Villa, tussen 19.00 en 20.30 uur. Onderdeel van deze avond is een stukje blessures en preventie onder leiding van Maurice van Veldhooven, specialist in beweging bij AdFysio. Onderwerpen die onder andere de revue passeren zijn:

  • Core & Stability
  • Blessures
  • Overgang zaal/veld en veld/zaal

Ook willen we kennisdelen met de trainers onderling. Hét moment dus om vragen te stellen of tips te geven die je zelf hebt. Ontzettend leerzaam dus en zorg er daarom voor dat je er bij bent. Trainingen die normaal op deze  tijd staan, gaan niet door, zodat jullie er allemaal bij kunnen zijn. De selectie start iets later met de training, zodat de spelers en trainers van Valto 1 en 2 er ook bij kunnen zijn. De zaterdag erop zijn er namelijk geen wedstrijden.

Afmelden

Voor de leden die zich willen afmelden voor volgend seizoen, vragen we dat vóór 1 mei aan ons te laten weten. Dit kan door een e-mail te sturen naar secretariaat@ckv-valto.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.