Valto 2 met lege handen tegen HKC 3

Sponsor: Martin Stolze B.V.

Het zit al een paar weken niet mee voor de reserves van VALTO. Na de gestolen overwinning van RWA 2 in De Lier werd er ook vorige week in Dordrecht verloren van de koploper Oranje Wit 2. Deze laatste was wel een beetje ingecalculeerd, want zij zijn nog altijd ongeslagen in deze competitie. Vandaag was HKC 3 de tegenstander, welke met één punt minder een plaats onder VALTO innam in de competitie. Een echte vier punten wedstrijd dus, waar we bij winst een gaatje geslagen kon worden naar de degradatie zone. VALTO heeft helaas te maken met een overvolle ziekenboeg, waardoor VALTO 2 vandaag door het speelschema en een gebrek aan fitte heren met de junioren Floris en Ruben H. aan de wedstrijd begon. Na het eerste fluitsignaal schoten beide ploegen energiek uit de startblokken, maar het zou toch ruim twee minuten duren voordat Pieter als eerste de 0 van het bord schoot. Enige tijd later kwam de thuisploeg weer langszij, maar VALTO wist met hun hoge tempo in de begin fase weer een voorsprong te pakken door het doelpunt van Floris. HKC 3 bleek echter een dieseltje wat eerst moest warm draaien, want na de gelijkmaker stoomden zij gelijk door naar een 8-3 tussenstand. Even leek de wedstrijd al in de eerste twintig minuten beslist te zijn, maar het jonge VALTO toonde hun veerkracht. Met drie doelpunten op rij wisten zij er weer een wedstrijd van de maken bij 8-6 en kwam Ron binnen de lijnen op de plaats van Floris. De thuisploeg liet het er niet bij zitten en liep in de laatste vijf minuten tot de rust weer weg naar de 12-7 ruststand.

De rust had VALTO geen goed gedaan, want het was de thuisploeg die in de eerste zeven minuten na de rust het verschil vergrootte naar 14-7. Voor de volgende aanval werden Pieter en Ruben gewisseld voor Rob en Thom in een poging het tij te keren. De thuisploeg liet het verschil echter niet kleiner worden dan vier halverwege de tweede helft bij 17-13. Het laatste kwartier speelde de thuisploeg goed uit met lange aanvallen en schoten op het juiste moment. VALTO knokte voor wat het waard was vanavond, maar dit bleek niet genoeg om nog in de buurt te komen van HKC. Zij wisten de voorsprong weer langzaam uit te bouwen en de wedstrijd uiteindelijk te eindigen bij een riante voorsprong van 24-17. Een wedstrijd om gauw te vergeten en de pijlen op volgende week te richten. Dan komt Albatros 2 naar de Hoekstee, waar we in december maar net van wisten te winnen in Zwijndrecht. Met oog op de competitie zijn de punten volgende week meer dan welkom, dus hoopt VALTO 2 dat u allen ook naar de Hoekstee komt om hen naar een overwinning te schreeuwen. Hoewel we met de selectie “thuis” spelen, kunnen de vaste spelers uit het vlaggenschip niet te hulp schieten. We gaan namelijk aan de laatste vier wedstrijden van de competitie beginnen, waarin de brede selectie alleen nog naar boven mag invallen en niet meer naar beneden. Het is dus te hopen dat er weer wat spelers fit genoeg zijn om te spelen om de brood nodige punten in De Lier houden.

Graag tot volgende week, Arno van Leeuwen.