VALTO 1 pakt nipte overwinning op IJsselvogels 1

Sponsor: Martin Stolze B.V..

De feestdagen zitten er weer op en we zijn weer onderweg. Ik wil allereerst iedereen een geweldig nieuw jaar toewensen, waarin alle wensen in vervulling mogen gaan. Door vervoersproblemen heb ik de wedstrijd van VALTO 2 moeten missen. Het moet een mooie wedstrijd geweest zijn, waarin VALTO 58 minuten van de wedstrijd aan de goede kant van de score heeft gestaan. Helaas wist de thuisploeg langszij te komen en uiteindelijk in de laatste minuut de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het vlaggenschip was dus gewaarschuwd. In de laatste wedstrijd voor de returnwedstrijden beginnen, wilde VALTO deze wedstrijd winnen om zo de aansluiting met de top nog enigszins te behouden. Dit gold natuurlijk ook voor IJsselvogels, dus werd er met veel inzet aan de wedstrijd gestart. IJsselvogels had nog wel een verrassing voor Marrien in petto in de vorm van een spelers wisseling in de basis. Een oud gediende was weer van stal gehaald om met zijn nog altijd zuivere schot te proberen de punten in Moordrecht te houden. Helaas voor de thuisploeg had deze actie maar gedeeltelijk succes en kwam hij er in de rebound niet aan te pas, omdat Bart hem daar de baas was. Onder leiding van de heer De Grutter ging de wedstrijd van start. Onder het toeziend oog van alle sponsoren van IJsselvogels wist VALTO al snel een 0-2 voorsprong te nemen door doelpunten van Iris en Bart. Pas in de vierde minuut wist de thuisploeg hun eerste doelpunt te scoren. Hierna werd er door beide ploegen om en om gescoord, waardoor er na vijf minuten een 2-4 tussenstand op het bord stond. Even stokte de scoren bij VALTO waardoor de thuisploeg zich weer naast VALTO wist te spelen bij 4-4. VALTO pareerde echter direct door in dezelfde minuut weer op voorsprong te komen. IJsselvogels egaliseerde dit ook weer heel snel, maar in de volgende fase schoot VALTO met scherp en wist in enkele minuten het eerste gaatje van drie te realiseren bij 5-8 halverwege de eerste helft. Weer brak er een fase aan waarin de ploegen gelijke tred hielden met scoren, maar na de 9-11 vond Iris het welletjes. Met twee doelpunten op binnen een minuut zette zij het verschil op vier, waarna Frank er nog een schepje bovenop deed en met twee treffer ons op een 9-15 voorsprong zette. In de laatste minuut leek IJsselvogels de ruststand op 10-16 te zetten, maar Sanne schoot van achter de korf de 17e VALTO treffer binnen. Met deze marge van zeven werden de kleedkamers opgezocht en leek de wedstrijd eigenlijk al binnen te zijn.

Deze voorsprong moest echter nog wel dertig minuten verdedigd worden, dus ging het meegereisde publiek er nog even goed voor zitten. De kelen waren gesmeerd voor de broodnodige aanmoedigingen, dus laat dat eerste fluitsignaal maar klinken. VALTO kwam lekker uit de kleedkamer en wist al snel het verschil op acht te zetten met de tweede treffer van Kevin. De thuisploeg wilde zich echter nog niet gewonnen geven en wist ook de korf weer te vinden. Bart en Frank vergrootte de voorsprong naar 11-20, waardoor het Lierse publiek wat ontspannener op de banken kon zitten. Het thuispubliek werd steeds stiller en leek al te berusten in een ruime nederlaag voor hun vlaggenschip. De spelers gaven zich echter nog niet gewonnen, maar VALTO had hen goed in de greep. Door de doelpunten van Iris en Judith werd het zelfs 12-22 en hoefde VALTO “alleen” nog de laatste twintig minuten met de tegenstander mee te scoren. Even leek IJsselvogels zich te herpakken door twee snelle doelpunten, maar daarna vielen de doelpunten een periode wat minder makkelijk. Iris, Frank en Bart zorgden ervoor dat de voorsprong in stand bleef tot 16-25 en leek er geen vuiltje aan de lucht met nog maar tien minuten op de klok. Er brak nu echter een mindere fase aan voor VALTO, waarin er toch te veel fouten in de aanvallen slopen en er verkeerde keuzes gemaakt werden. De thuisploeg had het bijna opgegeven, maar kreeg door de fouten van VALTO weer een beetje hoop en ook het Moordrechtse publiek zag weer wat licht aan het eind van de tunnel. Binnen vijf minuten wist IJsselvogels terug te komen naar 20-25 en gingen er de laatste vijf minuten weer vol overgave in. Laurens zou de laatste VALTO treffer voor zijn rekening nemen, maar er zouden nog vijf bloedstollende minuten volgen. De thuisploeg kreeg ineens de wind mee. Alles leek ineens te lukken en alle schoten troffen doel, waardoor zij in hun slotoffensief alle schroom overboord zetten en het een gevalletje “de dood of de gladiolen” werd. In de ontstane chaos was het voor de spelers lastig om nog een normale bal over te spelen. De Moordrechtse verdediging zat er bovenop, waarbij de grenzen wel aardig verlegd werden. In de laatste minuut was daar dan toch de aansluitingstreffer en hield het Lierse publiek de adem in. Het zou toch niet weer in de slotfase mis gaan, zoals bij VALTO 2. Gelukkig hield het vlaggenschip het hoofd koel in de laatste aanval van deze wedstrijd. IJsselvogels probeerde voor zichzelf nog wel een kans te creëren door een vrije bal te forceren door een bal bij Kevin uit de handen te graaien. Frank wist het echter zo te spelen dat hij niet het schot kon pakken en zo kon VALTO de laatste seconden uitspelen en werden de punten mee naar De Lier genomen. Werd het voor het meegereisde publiek toch weer een bloedstollend einde aan een wedstrijd waarvan we na 55 minuten dachten dat ie in de pocket zat. Neemt niet weg dat VALTO weer een plaatsje stijgt in de poule. Er zijn echter inmiddels wel een paar ploegen die wedstrijden moeten inhalen door omstandigheden. Sparta heeft het vandaag niet aangedurfd om de reis naar Middelburg te maken en moeten dus nu al twee wedstrijden inhalen. Zij hadden op 17 december geen zaal tot hun beschikking, waardoor de thuiswedstrijd tegen DES toen niet gespeeld is. Neemt niet weg dat VALTO zich steviger in de middenmoot nestelt en weer voorzichtig naar boven mag gaan kijken. Volgende week zal de reis naar Middelburg gemaakt gaan worden voor de eerste return tegen Swift. In de thuiswedstrijd wist VALTO toen een punt aan de seizoensopener over te houden, dus lijken er toch wel mogelijkheden voor het keurkorps van Marrien. Het lijkt er echter op dat de selectie niet op veel steun kan rekenen door de afstand, maar mocht u tijd hebben dan bent u natuurlijk van harte welkom in sporthal De Sprong in Middelburg. VALTO 2 zal daar om 18:40 uur het spits afbijten met aansluitend het vlaggenschip wat zijn huid zo duur mogelijk zal gaan verkopen aan de virtuele koploper.