Valto kan stunt geen vervolg geven tegen SKF

Sponsor: Martin Stolze B.V.

Het keurcorps van Marrien is de competitie met een dik verdiende overwinning begonnen vorige week in Scheveningen. Het Lierse publiek had er dan ook naar uitgekeken wat ons vlaggenschip vandaag zou presteren tegen het ambitieuze SKF, wat twee seizoenen terug nog hoofdklasser was. Na vorig seizoen op een vierde plaats geëindigd te zijn hebben zij zich dit seizoen tot doel gesteld om voor het kampioenschap te gaan strijden om terug te keren naar de hoofdklasse. Een tegenstander van formaat dus, maar dat dachten we vorige week ook. De bal blijft nog altijd rond en wie weet welke kant ie oprolt. Mees was nog niet helemaal fit, waardoor Bart op zijn plaats aan de wedstrijd begon. Met Frank, Zané en Naomi vormden hij de eerste aanval en wist binnen een minuut voor Valto de nul van het bord te schieten. Na vijf minuten stond er een 4-2 tussenstand op het bord dankzij Laurens, Frank en Naomi. SKF begon zich blijkbaar beter op hun gemak te voelen tussen de kassen, want vijf minuten laten kwamen zij langszij bij 4-4. Valto hield echter stand en wist gelijke tred te houden met de gasten tot 6-6. In de volgende fase wisten de gasten het verschil te maken naar 7-12, waarvan vier treffer werden gemaakt uit drie vrije ballen en een strafworp. Zané was intussen gewisseld voor Maaike, die al zeventig minuten bij de A1 in de benen had zitten. Niet veel later ging het mis voor Naomi en moest ook zij vervangen worden. Sanne, die net een half uurtje rust had na haar wedstrijd in V 2, kon dus ook weer aan de bak. SKF wat vooral bij de dames flink lengte overwicht had, wist deze ruime marge echter niet vast te houden. Valto toonde veerkracht en wist via doelpunten van Judith, Bart en Frank nog voor de rust weer aansluiting te krijgen bij 11-12.

De tweede helft begon vast niet zoals Marrien gehoopt had. In plaats dat de Valto verdediging een deksel op de korf deed, wisten de gasten de eerste twee aanvallen na de rust om te zetten in doelpunten. Dit betekende dat de inhaalslag weer opnieuw moest worden ingezet. Bart en Judith zorgden weer voor de aansluiting bij 13-14 en werd Frank via twee wissels naar het andere vak gebracht. Valto bleef nog even aan het elastiek hangen, maar kon niet voorkomen dat de gasten naar een 14-19 tussenstand konden uitlopen. Met nog een kwartier op de klok probeerde Marrien nog het één en ander door spelers te wisselen en werd Frank terug gebracht naar zijn vertrouwde vak. De gasten zouden niet verder meer uitlopen, maar het lukte Valto ook niet om dichterbij te komen. Met lange aanvallen en vooral veel schoten ver over de korf wisten de gasten de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen. Valto probeerde er nog een eindsprint uit te persen, maar moest uiteindelijk toch hun meerdere erkennen in SKF. Het slot akkoord wat wel voor de Valto dames Iris en Judith die de eindstand op 22-26 zetten. Trots op wat ons vlaggenschip weer heeft laten zien is het toch jammer dat we met lege handen achter blijven. Is wel even slikken voor iedereen, want het is tenslotte de eerste wedstrijd sinds 15 april in Tilburg die er verloren wordt.

Volgende week speelt ons vlaggenschip weer een thuiswedstrijd en wel tegen Fiks uit Oegstgeest. Zij wisten ook hun tweede wedstrijd in winst om te zetten door op hun grasveld KVS/Maritiem met 21-20 te verslaan. Ben benieuwd wat deze wedstrijd ons weer brengen gaat. Laten we met z’n allen volgende week als één man achter de ploeg gaan staan. De sfeer om het veld als in de laatste wedstrijden vorig seizoen geeft ons vlaggenschip vleugels.

Graag tot volgende week dus allemaal, Arno van Leeuwen.