VALTO door naar de halve finale ZHKC

Sponsor: Martin Stolze B.V.

Tussen de competitie wedstrijden door doet VALTO ook nog mee voor de Zuid-Holland Korfbal Cup. In de kwartfinale trof VALTO in Krimpen aan de IJssel CKV KOAG, de oude club van Kevin, wat in de 2e klasse uitkomt. Zij staan daar op de tweede plaats achter koplopers Korbis en Reeuwijk, dus hebben nog alles in eigen hand om aan het eind van het seizoen een feestje te bouwen. VALTO ging daarom op bezoek bij KOAG voor dit treffen om te strijden om een plaats in de halve finale. Marrien besloot om Frank en Judith vanavond aan de kant te houden en met Mees, Bart, Zané en Naomi in het aanvalsvak en Kevin, Laurens, Iris en Sanne in het verdedigingsvak te beginnen. Of het de onderschatting was of gewoon doordat het een avondwedstrijd betrof weten we niet, maar VALTO begon wel wat mat aan de wedstrijd. KOAG schoot echter uit de startblokken na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Gelissen en had binnen twintig seconden de bal al door de korf. Aan hun inzet was wel te merken dat zij de huid zo duur mogelijk wilden verkopen. Het meegereisde VALTO publiek moest wachten tot na de vakwissel, waarna Laurens de 2-0 achterstand na zes minuten had weggewerkt. Zané zette ons even later voor het eerst op voorsprong, maar KOAG maakte dit in dezelfde minuut weer ongedaan. De concentratie was nog niet scherp bij VALTO, waardoor de Krimpenaren uitliepen naar een 6-3 tussenstand. Tijd voor een time out vond Marrien en dat wierp direct zijn vruchten af. VALTO pakte de draad op en wist KOAG in de laatste tien minuten tot de rust van scoren af te houden. Zelf scoorde VALTO er zes op rij, waarbij de fade away van Kevin wel weer erg mooi was. De kleedkamers werden opgezocht met een 6-9 voorsprong voor VALTO, wat een mooie uitgangspositie voor de 2e helft betekende.

Bij aanvang van de 2e helft bleven ook Bert, Kevin en Zané op de bank achter. Hun plaatsen werden ingevuld door Maaike, Ron en Ruben en ging VALTO verder waar ze voor de rust gebleven waren. Nu was het Sanne die binnen 20 seconden de korf wist te vinden. Ron deed hier nog een schepje bovenop en zorgde met twee treffers voor de 6-12 tussenstand na vier minuten spelen en leek de wedstrijd in de pocket. Vijf minuten later had KOAG dit echter al weer terug gebracht 9-12 en besloot Marrien om Bart weer terug te brengen naast Ron. Even leek het dat de thuisploeg weer de aansluiting zou krijgen bij 10-12, maar VALTO pakte op tijd de draad weer op. Iris, Ron en Ruben hielden het verschil op drie tot 12-15 na een kwartier spelen. Nadat Laurens de 12-16 had binnen geschoten, kwam ook Zané weer terug binnen de lijnen op de plaats van Iris. Weer brak er een korte periode aan waarin VALTO de korf niet wist te vinden, maar nu kon KOAG daar niet van profiteren. Er werden weer de nodige wissels binnen de lijnen gebracht. Kevin kwam voor Ron naast Bart om hem even later de plaats van Laurens in het andere vaak in te laten nemen. Niet veel later bleek Naomi toch nog niet zo fit als ze had gedacht en moest zich laten vervangen door Iris. Zo begonnen we de laatste drie minuten met een 13-16 tussenstand en schakelden beide ploegen er een tandje bij. Bij VALTO was in deze fase het elan van zaterdag weer terug, maar KOAG ging alles op alles zetten om de inhaalslag te maken. Bart vergrootte de marge echter weer uit een kort kansje en niet veel later mocht Ron weer gaan staan voor een strafworp welke hij binnenschoot. De laatste minuut liep al toen de doelpunten ineens als rijpe appeltje vielen. De thuisploeg bracht in deze fase nog een verse heer die ook gelijk met zijn eerste schot de korf wist te vinden. Hij zal waarschijnlijk niet snel weer zo’n hoog schotpercentage halen als vanavond. Met nog maar veertig seconden op de klok wist VALTO toch nog met twee afstandsschoten de korf te vinden. Het laatste doelpunt van Bart viel pas door de korf na eerst wat heen en weer te hobbelen op de korfranden, waarmee de eindstand op 14-20 kwam te staan. Hiermee is VALTO weer één van de ploegen in de halve eindstrijd voor de Zuid-Holland Korfbal Cup, maar het was wel een wedstrijd met voldoende stof tot nadenken. Zaterdag zal de ploeg een stuk scherper moeten zijn in de eerste return wedstrijd tegen Juliana uit Oud Gastel. In de uitwedstrijd had VALTO ook een mindere periode, waarin Juliana weer kon aanhaken. Ook toen wist VALTO zich op tijd op te richten, maar het is natuurlijk beter om de duimschroeven een hele wedstrijd aangedraaid te houden bij de tegenstander. We gaan het zien zaterdag in sporthal De Hoekstee in Hoek van Holland, waar vanaf 16:15 uur VALTO A1, 2 en 1 uw steun weer hard nodig hebben bij het vergaren van de punten.