VALTO selectie boert weer goed in de Hoekstee

Sponsor: Martin Stolze B.V.

Na de chaotisch verlopen wedstrijddag vorige week in de Vreeloohal stonden er vandaag ook weer “thuiswedstrijden” op het programma. Omdat de Vreeloohal dit weekend niet beschikbaar was voor VALTO werden de wedstrijden verplaatst naar “de Hoekstee” in Hoek van Holland. Dit is 2 jaar geleden ook gebeurd en toen werden daar alle punten in huis gehouden. Wie herinnert zich niet de gewonnen wedstrijd van VALTO 1 toen tegen de latere kampioen Achilles 1, waar Niels K toen Gerald van Dijk aan banden legde. Ook dit weekend bleek de Hoekstee weer goed voor 6 punten voor de selectieteams. VALTO A1 was afgezakt tot de rode lantaarn plaats en kon de punten goed gebruiken. Hiervoor moest er wel gewonnen worden van de nummer 4 PKC/SKWgroep A2. De uitwedstrijd in november werd nog met 25-19 verloren, maar vandaag was onze A1 scherper en wist de wedstrijd naar zich toe te trekken. Mede door de andere uitslagen in de poule is onze A1 met deze 18-17 overwinning nu weer boven de rode streep gekomen en zullen we hen met z’n allen moeten steunen om de stijgende lijn door te trekken.

VALTO 2 mocht hierna het veld betreden tegen CKC Maassluis 2, waar we nog een appeltje mee te schillen hadden. Vandaag moest Maassluis 2 het zelf zien te klaren, want de brede selectie is vanaf de eerste return wedstrijd met ingang van dit seizoen niet meer van toepassing. Basisspelers van het eerste team mogen nu niet meer lager invallen. VALTO 2 zit momenteel in een goede flow, terwijl Maassluis 2 het toch wel een beetje moeilijk heeft en intussen in het “rechter” rijtje is beland. Onder leiding van scheidsrechter de Rover ging de wedstrijd van start. Beide ploegen moesten even zoeken naar de juiste kansen, maar het was VALTO wat de score opende met een doelpunt van, wie anders, Ron. Hij zou ook voor de 2-0 tekenen en mocht het andere vak het gaan proberen. Ook het verdedigingsvak van VALTO zou de korf in het begin niet makkelijk weten te vinden, waardoor Maassluis weer aansluiting kreeg. Gelukkig wist Sanne even later het verschil van twee weer te herstellen. Maassluis hield de aansluiting tot 4-3, maar toen zou VALTO een 6-0 reeks neerzetten. Mees, vandaag in de basis van twee gestart, opende deze reeks. Ron, Pieter en Lisanne maakte het verschil 9-3, voordat Maassluis weer de korf wist te vinden. CKC Maassluis gaf zich echter nog niet gewonnen en wist het verschil terug te brengen naar vier, maar VALTO liet de gasten niet dichterbij komen. Door de doelpunten van Pieter, Nikki en Mees kwam de ruststand uit op 12-8 te staan.

Hugo, die helaas aan het eind van het seizoen afscheid neemt, hoefde in de rust alleen nog wat puntjes op de i te zetten. De ploeg stond eigenlijk prima te ballen, maar er blijven altijd puntjes van verbetering. Beide ploegen begonnen de tweede helft verdedigend erg sterk, waardoor het even duurde voor het eerste doelpunt viel. In de vijfde minuut was het toch weer VALTO die de score opende met het doelpunt van Mandy. De VALTO verdediging zou het nog langer dicht houden, zodat ook Ron het verschil kon herstellen naar zes bij 14-8. Na tien minuten spelen in het tweede bedrijf wist ook Maassluis dan toch weer de korf te vinden vanaf de strafworpstip, nadat VALTO aan de noodrem had moeten trekken. Niet veel later werd het verschil terug gebracht naar vier, maar Ron zorgde dat CKC Maassluis niet dichterbij kwam. Halverwege de 2e helft na de 15 -11 kwam Ruben op de plaats van Mees in de hoop dat hij misschien wat kon forceren. Het tegengestelde gebeurde, want juist in deze fase wist Maassluis weer de aansluiting te krijgen bij 15-13 en moest Hugo vanaf de zijlijn weer alle zeilen bijzetten om de ploeg weer op de rails te zetten. Gelukkig was Ron weer trefzeker en zorgde weer voor wat meer lucht. Het volgende doelpunt liet echter veel te lang op zich wachten, waardoor Maassluis weer wat terug kon doen. Met nog twee minuten op de klok leek Lisanne de wedstrijd in het slot te gooien door er van dichtbij 17-14 van te maken. CKC Maassluis wist echter niet van opgeven en bleef knokken tot het laatste fluitsignaal. De klok stond al stil toen zij nog een strafworp kregen toegekend, maar de eindstand werd door Thijs op het scorebord gezet met zijn afgeronde vrije bal. Met deze 18-15 overwinning doet VALTO 2 goede zaken. Door de andere uitslagen in de poule zijn zij de nieuwe koploper. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen IJsselvogels 2 gepland om 17:20 uur in sporthal “de Zuidplas” in Moordrecht. Zij staan met vijf punten op de 7e plaats en zullen er alles aan gaan doen om de punten in Moordrecht te houden. VALTO 2 zal er dus moeten staan, maar ook uw support is hier weer broodnodig.

Dat waren dus alvast 4 punten uit twee wedstrijden in “de Hoekstee” en nu was het de beurt aan het vlaggenschip van VALTO. Tegenstander was KV Juliana uit Oud Gastel, waar we 23 december nog de inhaal wedstrijd speelden. Hoewel het keurkorps van Marrien toen, vooral de tweede helft, een matige wedstrijd speelde, werd er wel gewoon gewonnen met 13-19. We gingen er met z’n allen van uit dat het vandaag alleen maar beter kon en gingen er eens goed voor zitten. Onder de karakteristieke leiding van de heer Blok ging de wedstrijd na het voorstellen van de spelers van start. VALTO schoot net als in de vorige wedstrijd uit de startblokken en had na acht seconde met het doelpunt van Naomi al de eerste bal door de korf. KV Juliana moet het vooral van de afstandsschoten hebben en probeert vooral het tempo uit de wedstrijden te halen om de schade beperkt te houden. Toch wist VALTO via Frank en Kevin het eerste gaatje slaan naar 3-0, voordat de gasten in de zevende minuut de 0 van het bord schoten. Na de 4-2 zou VALTO even gas geven en met de doelpunten van Kevin, Laurens en Zané het eerste serieuze gaatje slaan naar 7-2. Dit verschil van vijf zou VALTO lang weten vast te houden, maar toch wisten de gasten in de laatste minuut het verschil terug te brengen naar vier. De kleedkamers werden opgezocht bij de 13-9 ruststand en was er voor beide coaches genoeg te bespreken.

Hoewel VALTO op voorsprong stond werd er toch te veel balverlies geleden en was er aanvallend nog genoeg te verbeteren. In de eerste aanval van de gasten na de mandarijnen was VALTO even niet bij de les, waardoor KV Juliana binnen 15 seconde wist te scoren. VALTO zou dit doelpunt echter beantwoorden met vier doelpunten van Laurens en Frank en was de wedstrijd bij 17-10 wel gespeeld. KV Juliana bleef echter knokken voor wat het waard was. De afstandsschoten wilden lange tijd niet vallen, dus besloot men om het op een andere manier te proberen. Er werd uiteindelijk een strafworp geforceerd, maar deze werd na de time out van VALTO helaas gemist. De gasten bleven echter aandringen en mochten een aantal minuten later nog eens gaan proberen om wat terug te doen vanaf de strafworpstip. Deze keer werd de strafworp wel benut, maar nog in dezelfde minuut zou ook Frank zijn strafworp benutten. Het verschil bleef dus zeven na tien minuten in de tweede helft en maakte Bart plaats voor Mees. Hij zou later weer terug keren op de plaats van de nog steeds licht geblesseerde Frank. Met twee treffer op rij leek KV Juliana halverwege de tweede helft weer dichterbij te kruipen, maar Mees en Laurens herstelde het verschil weer. Toen de tweede helft 16 minuten oud was zou door de doelpunten van Laurens en Mees het verschil oplopen naar 23-14 en leek er een monsterscore in het verschiet. Helaas brak er, net als in de uitwedstrijd, weer een lange periode zonder doelpunten aanbreken. De gasten wisten nog de 23-15 te scoren, maar ook daarmee was bij hen de koek op. De laatste negen minuten wisten beide ploegen weer geen kansen af te ronden, zodat dit ook de eindstand werd. VALTO blijft hiermee op de 4e plaats hangen achter VEO, Fortis en Vriendenschaar. Volgende week wacht het keurkorps van Marrien de lastige uitwedstrijd in Rhoon tegen RWA, wat in eigen hal voor verrassende uitslagen kan zorgen. VALTO is dus gewaarschuwd en zal weer scherp aan de wedstrijd moeten beginnen. We zien u dan ook graag volgende week in sporthal Rhoon in Rhoon, waar om 15:50 uur scheidsrechter Klijn deze wedstrijd zal starten.

Graag tot volgende week, Arno van Leeuwen.