14

Ja … ik weet het, er is al veel over geschreven en het gaat niet over korfbal. Of toch wel? Hij mag dan wel een voetballer zijn geweest, maar raakt met zijn gedachten en uitspraken toch ook andere sporten … denk maar eens aan “Winnen doe je met z’n allen”, “Je moet schieten, anders kun je niet scoren” en “Je gaat het pas zien als je het doorhebt”.

Afgelopen zondag was ik in de Amsterdam Arena bij de wedstrijd AJAX – PEC Zwolle, samen met de kinderen, Miranda (bij ons thuis zijn de rollen wat betreft voetbal omgedraaid) en natuurlijk de beide opa’s. Na een mars van 3 uur, het inlopen van de spelers met allen rugnummer 14, een minuut échte stilte en het applaus in de 14e en 68e minuut, was het eerbetoon aan één van de beste voetballers die ons land ooit heeft gekend klaar en de wedstrijd ook wel gespeeld met een 3-0 op de borden. Cruijff is niet meer, maar zal er toch altijd zijn.

Respect was het eerste woord dat in mij opkwam toen we weer naar buiten liepen. Uitgesproken was zijn mening, maar geliefd was hij overal, of het nu Nederland, Spanje of Amerika is en zelfs bij Feijenoord hebben ze hem herdacht … blijkbaar verbroederd de sport op deze manier toch. Ik heb verder niets met het vereren van mensen, maar de manier waarop iemand postuum bedankt wordt voor wat hij heeft betekend is toch wel mooi. Ja … en zelfs bij de korfballeaguewedstrijd tussen TOP en Dalto werd hij herdacht met een knipoog, middels een strafworp, in Cruijff-Olsen-stijl (voor de liefhebbers: http://val.to/cruijff). 

Finne was onder de indruk toen we uit het stadion kwamen en terwijl ik haar nog wat vertelde over wie hij was en wat hij had gedaan viel mijn oog op een scherm met wederom nummer 14, maar daarna eigenlijk meteen op de naam van het gebouw: Ziggo Dome … het hoofdstuk Cruijff was afgesloten, het leven gaat door, het grootste korfbalspektakel komt er weer aan: de korfbalfinale op 16 april. 

Fijne vooruitzichten dus, net als de lente die is begonnen en hopelijk de vele wedstrijden in de zon, die we dit weekend veelvuldig hebben gezien!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.