In the spotlights: Denise Herbert

VALTO is blij met alle vrijwilligers die de vereniging draaiend houden!
Onze vrijwilligers zijn het fundament van de vereniging.

Deze maand in de SPOTLIGHT:

Denise

DENISE HERBERT

“Iedereen heeft wat voor elkaar over en dat maakt Valto zo’n leuke vereniging!”

Denise is een 25 jarige meid, geboren en getogen in De Lier. Na school is ze aan de slag gegaan als doktersassistente. Ze is blijven leren en werken in de zorg. Ze hoopt in juni 2016 af te studeren als operatie assistente op de operatiekamer in het ziekenhuis.

Door haar klasgenootjes (Martine vd Lugt en Rick Voskamp) kwam ze in aanraking met korfbal. Als 6 jarig meisje zette ze haar eerste stappen binnen het ‘Mikpunt’. Tot op de dag van vandaag speelt ze nog steeds korfbal bij Valto 3. Ze is geen moment gestopt.

“Waarom ik vrijwilligerswerk doe bij Valto? Daar groei je vanzelf in. Er wordt ook zeker wel wat van je verwacht, maar het is ook gewoon leuk om te doen. Iedereen doet mee. Je merkt dat iedereen ook wat voor elkaar over heeft en dat maakt Valto zo’n leuke vereniging”. 

Op dit moment is ze trainer/coach van de A3 samen met Ron Boekestijn. Tevens is ze voorzitter van ’t Jeuk. Dit is de commissie binnen Valto die alles regelt rondom het jeugdkamp. Dit doet ze samen met Bart Schoone en Frank de Rijcke. Na 1 jaar als leiding mee geweest te zijn, is ze hier voor gevraagd. De organisatie viel namelijk op dat ze een mede teamgenoot, die geblesseerd raakte, opvallend te hulp schoot. Dit vraagt de nodige daadkracht en inzicht en dat zijn nu juist de eigenschappen die nodig zijn binnen ’t Jeuk.

Er komt een hoop bij kijken bij het organiseren van het jeugdkamp. Je kan dan denken aan: vervoer, leiding (per leeftijdscategorie een bekend gezicht), activiteiten, financiën, opbouwen en afbreken, brengen en ophalen van diverse materialen en nog veel meer. De keuken wordt georganiseerd en uitgevoerd door een apart clubje vrijwilligers. Die regelen echt alles rondom de keuken, van de inkoop tot aan de sponsors. Ook wordt er veel aandacht besteedt aan de medische begeleiding. Er is een speciale kist met medische zorg voor kinderen die daarin een speciale begeleiding nodig hebben. Je kan dan denken aan allergieën, medicijnen, eetafspraken, enz. Ieder jaar zijn er een aantal vrijwilligers die een verpleegkundige achtergrond hebben die mee gaan. Die maken een schema op het gebied van medische zorg, zodat ieder kind kan deelnemen aan het jeugdkamp. Daarom heeft  ’t Jeuk er bewust voor gekozen om niet deel te nemen aan de standaard jeugdkampen, maar om dit helemaal zelf te regelen. Zodat ieder kind mee kan doen aan zo’n fantastisch weekend.

En daar is Denise super trots op!

“Vorig jaar was ik ziek tijdens het jeugdkamp. Het enige wat ik kon doen was op een stoel zitten en toe kijken. Wat was het bijzonder om te zien dat de kinderen en de leiding het zo naar hun zin hadden. Dan ben je er weer van bewust dat de vele vrijwillige uurtjes niet voor niets zijn geweest!”

Ook vrijwilliger worden? Neem dan contact op met vrijwilligers@ckv-valto.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.