Best bijzonder

Een vrij weekend. Even geen korfbal, waar normaal All Day Valto in volle gang zou zijn en op ieder, enigszins vrij moment de Haagse korfbaldagen te bezoeken waren. Nog steeds wordt er in Den Haag en omstreken druk gespeeld, maar voor mij even pas op de plaats. Even aandacht voor andere zaken. En dat is best bijzonder.
Het zaalseizoen start wat later en dus veel oefenruimte. Maar soms wil je meer, wil je niet te lang wachten. En daarom: een clinic, voor de jeugd, door de hoofdtrainer en de selectie. Dat wordt gaaf. En voor de jongste jeugd, wel of geen lid, een kangoeroeinstuif. Laten zien hoe leuk het kan zijn. Korfbal, Valto, spelenderwijs, met andere kinderen. Voor de rest, oefenwedstrijden. Veel oefenwedstrijden. Komende zaterdag en de zaterdag er na. Want dan is het wél All Day Valto. Iedereen thuis. Veel publiek hoop ik. Moet haast wel, want de kampioenen worden gehuldigd. Mag worden genoemd. Blijft bijzonder.
En als extraatje. De presentatie van de nieuwe kledinglijn. Er wordt met man en macht gewerkt om alles te maken, te bedrukken en gereed te hebben voor de 17e. Iedereen op de foto. Opnieuw. Sponsors er bij. En trots laten zien, ook bij de presentatie, in de wedstrijden en in de komende jaren. Zorg dat je er bij bent. De hele dag. Het wordt leuk. Bijzonder leuk!
Afgelopen woensdag was ik bij CKC Maassluis. KNKV bijeenkomst. Breek de week. Geen saaie presentatie van wat er speelt en komt. Maar een stukje interactiviteit met acteurs. Dat zorgde voor dynamiek en beviel bijzonder goed. Het mooie aan die bijeenkomsten is dat je andere bestuurders spreekt. Ideeën opdoet, van elkaar leert. Passie voor korfbal kwam aan bod. Korfballers zijn over het algemeen niet het type om zoiets expressief te uiten. Maar dat mag wel! Als je eenmaal gaat praten, kan iemand verrassend enthousiast worden. Als je het daarbij ook nog laat zien, worden bij de meesten de ogen geopend. Imago is niet alles, maar doet wel veel. Langzaam zie je dat ook in onze sport verbeteren. De bekendheid, het in beeld brengen, met passie er over vertellen, het mag er uit, het mag naar buiten, het mag gehoord!
Want, tenslotte is onze sport best bijzonder. Bijzonder leuk, gemengd, actief, betrokken, gaaf, hard, zacht, stoer, sportief, buiten, binnen, mooi en zoveel meer dan korfbal alleen.
Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.