Terugkoppelen

Feedback, het moderne woord voor terugkoppelen, maar als onderdeel van ons leven zo oud als de mens zelf. We doen het iedere dag, op heel veel momenten. Meestal zonder er bij na te denken, het is een automatisme. We knikken naar iemand tijdens een gesprek, om te laten weten dat we de ander horen en of begrijpen. We geven bij onze medespelers aan wat er verkeerd ging bij een actie of geven een compliment na een mooie onderschepping van de bal.

Soms denken we eerst goed na voordat we iets terugkoppelen. We analyseren wat we zien, bepalen wat we zouden willen en formuleren een antwoord dat in onze ogen klopt en de ander verder helpt. Waar hij of zij iets mee kan. Want, dat is de kracht van feedback geven. De ander helpen te verbeteren. Iets doorgeven wat jij wel ziet, maar de ander niet. Het mooie is, dat feedback geven nooit verkeerd is. Over de manier waarop je het brengt misschien wel en wellicht het moment.

Als bestuur zijn we meestal bezig met het uitvoeren van bestaand beleid en soms met het maken van nieuw beleid. Ieder jaar zijn er twee formele momenten waarop de vereniging (en dus ook jij) feedback op dat beleid en de uitvoering ervan kunt geven. Dat zijn de Algemene Ledenvergaderingen. Maar gelukkig zijn er ook informele momenten, namelijk ieder moment dat je een bestuurslid ziet. Je mag altijd aangeven waar jij vindt dat het anders kan, anders moet. Graag zelfs! Iedere maand vergaderen we als bestuur en kunnen we deze feedback bespreken.

De komende tijd willen we het vernieuwde beleid meer vormgeven, zodat we het volgend seizoen, na de ALV van oktober, kunnen gaan uitvoeren. In de aanloop daar naar toe, willen we graag met jullie in gesprek. Daar volgt nog een moment en ook een uitnodiging voor. Dat willen we weer doen met de jeugd in een ‘avondje jeugdbestuur’ en met de overige leden, in een avondje meedenken en feedback geven. Na 3 jaar FOCUS kijken waar we staan, welke kant we op willen en of dat past bij VALTO.

Tot slot, de afmelddatum van 1 mei is inmiddels verstreken. En daarom nog een bijzondere vraag aan de mensen die hebben besloten om te stoppen met hun actieve korfbalcarrière of om uiteenlopende redenen geen lid meer willen zijn. Ook jullie feedback is welkom. We horen graag wat jullie vinden en waar VALTO kan en misschien wel moet verbeteren!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.