Doe je mee met de AED?

Dit is geen oproep om een nieuwe AED te financieren, maar de vraag voor een stukje bewustwording. Sinds kort hangt er een nieuwe AED op de hoek van Villa Valto, naast het pad richting de tennisvereniging. Je zult je wellicht afvragen waarom deze daar hangt en niet binnen de hekken. Welnu, bij het kijken naar de opties voor vervanging van het huidige apparaat, kwamen we in contact met Stichting AED Westland. Hun doel is een ruime dekking te realiseren binnen de kernen en zo de kans op snelle hulp en daarmee overleven na een reanimatie te vergroten. Een AED buiten de hekken zou betekenen dat de dekking in de gehele wijk goed geregeld zou zijn en dat er ook op het gehele sportcomplex gebruik van zou kunnen worden gemaakt, in geval van nood.

Samen met handbalvereniging ODIS en tennisvereniging ’t Loo hebben we besloten dit gezamenlijk te realiseren en dat is gelukt. De kast en het onderhoud worden beschikbaar gesteld door de stichting en de AED zelf door de verenigingen. Op deze manier dragen we samen bij aan een groot maatschappelijk voordeel! En om onze maatschappelijke rol nog meer kracht bij te zetten, organiseren we jaarlijks reanimatiecursussen. Vorig jaar bij voetbalvereniging Lyra, afgelopen seizoen bij Valto en dit seizoen zal de cursus bij ’t Loo worden gehouden.

Mooi dat de AED met de start van het seizoen hangt. Mooi ook om iedereen te zien spelen op deze eerste competitiezaterdag. Hoewel niet alles even vlekkeloos ging, zoals de werking van het PIN apparaat door een storing, scheidsrechters die het lieten afweten door de late e-mailherinnering en voor sommigen de verloren wedstrijden, vond ik het toch een geslaagde dag. Prima weer, gezelligheid in de kantine en mooie duels om te bekijken. De prestaties waren 50/50, dat wil zeggen… daar kan Valto 2 aan bijdragen door komende woensdag te winnen van PKC 4. Hun wedstrijd werd uitgesteld en zij zijn de laatste van alle 32 teams die nog in actie moet komen. Zaterdag 15 verliespartijen en 16 winstpartijen. Ik voorspel dus winst en een mooie, gelijke verdeling. Overigens hebben we nú nog 32 teams. Een 33e is in de maak. Valto 9 (io) is volop aan het trainen. Daar worden serieuze stappen gemaakt in termen van conditie, scherpte en samenspel. Een lekker gevoel binnen een mooie groep. Nu nog compleet worden. We mikken op een rentree binnen de lijnen in de zaalperiode. Er is nog plek ;-)

Rest mij nog korfbalvereniging DES uit Delft te bedanken voor de uitnodiging en te feliciteren met hun 100 jarig bestaan dit jaar. Ze vieren dat gedurende het seizoen met de aftrap afgelopen zaterdag. Pascal en ik mochten aanwezig zijn op de receptie. Bijzonder om te zien dat verenigingen, weliswaar met ups en downs, zo lang kunnen bestaan. In vergelijking met DES zijn wij maar jong met onze 57 jaar, maar ik hoop zeker dat we de 100 ook zullen halen. Al was maar omdat ik onze mooie club nooit zou willen missen.

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.