Huishoudelijke herinneringen

Eens in de zoveel tijd moeten we er allemaal weer even aan herinnerd worden. Aan die dingen die heel normaal zijn, waar we niet bij stil staan, die we soms vergeten of waarbij de aandacht even verslapt.
 
Eén van die dingen is het schrijven van stukjes in De Bijblijver. Ik vind het altijd ontzettend leuk om de wedstrijdverslagen te lezen (en vele anderen met mij), geschreven door de teams zelf en het dus door hun ogen te zien. Dat niet ieder team altijd een stukje instuurt is natuurlijk niet erg, maar het lijkt er op dat het aantal teams dat wél een stukje schrijft steeds verder afneemt. Daarom de oproep aan alle spelers, ouders en de coaches om een stukje te schrijven over de wedstrijd van afgelopen week. Daarin mag je trots vertellen wat jouw team heeft gedaan en hoe dat was. Het hoeft niet lang, een kort stukje is ook prima!
 
Iets anders is de tijd. Nu we in de sporthal spelen, is het zaak om tijdig te beginnen. Dat is natuurlijk altijd zo, alleen in tegenstelling tot ons veld, huren we de zaal per uur en dus moeten we die tijd goed in de gaten houden. Daarnaast is het netjes om op tijd te beginnen, voor het publiek, de scheidsrechter en de teams die na jullie spelen. Dus zorgt dat je ruim op tijd aanwezig bent, het inschieten in de rust van de wedstrijd voor je doet en dat de bespreking voor de wedstrijd begint is afgerond.
 
Als je dan je wedstrijd hebt gespeeld, is het heel normaal om even uit te zweten en nog wat te drinken. Maar daarna is het tijd om te douchen. Ook dat gebeurt niet altijd. Uiteraard kan het eens een keer voorkomen dat de douches te vies zijn om onder te stappen, maar in de meeste gevallen is dat niet zo. Douchen na de wedstrijd is vooral hygiënisch en schoon, helemaal als je uit speelt en daarna met z’n allen nog in andermans auto moet zitten op weg naar huis. 
 
En als ik dan toch bezig ben, ik weet het, het is lastig, maar zorg dat alles netjes opgeruimd is na de laatste wedstrijd. Dat betekent natuurlijk niet dat het laatste team de rommel van alle voorgaande teams opruimt. Nee, je zorgt dat je je eigen flesjes, papieren en mandarijnenschillen hebt opgeruimd wanneer je klaar bent met spelen. En als je de muziek gebruikt, je die spullen terugzet in de Villa, tenzij het volgende team de apparatuur ook wil gebruiken, dan ruimen zij het natuurlijk op na hun wedstrijd, tenzij het volgende team … afijn, je snapt wat ik bedoel.
 
Als allerlaatste een aandachtspuntje voor de kinderen (en ook hun ouders en coaches). In de berging van de sporthal wordt niet gespeeld. We willen graag dat het daar netjes blijft, maar vooral dat de kinderen heel blijven. Het is er vaak donker en er staan veel spullen, een ongeluk zit dan in een klein hoekje en niemand die het ziet. Dat willen we liever niet hebben. Daarnaast zijn het onze spullen niet en daar hebben we dan ook gewoon van af te blijven.
 
Dus, even scherp zijn voor en na je wedstrijd (tijdens natuurlijk ook), dan houden we de boel netjes, op tijd en hygiënisch. Tot zover deze dienstmededelingen. Fijne week!
 
Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.