Laten we het vooral gezellig houden

Iedere zichzelf respecterende club zal zeggen dat in haar beleid zowel prestatie als gezelligheid is geborgd, dat het in de cultuur van de club zit en dat de gezelligheid binnen de vereniging niet ten koste mag gaan van het stukje prestatie dat bij de sport komt kijken. Bij ons is dat niet anders. Sterker nog, ik heb dat zo’n vijf jaar als één van mijn belangrijkste doelen gemaakt.

Met de verse promotie naar de eerste klasse en de almaar toenemende professionalisering werd het ieder jaar een stukje serieuzer en waren we ieder jaar op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de selectie te faciliteren in de prestatieve groei. Overigens altijd met de gehele vereniging in het achterhoofd, want zo werkt het volgens ons wel. Er kwam videoanalyse, er was af en toe een bus, er was de samenwerking met AdFysio voor een extra keer training in de sportschool, er was kleding, er kwam een livestream en ga nog maar even door. Inmiddels zijn we weer gepromoveerd met het eerste, zowel op het veld als in de zaal. Speelt het tweede op het veld of in de zaal ook overgangsklasse en staan we met jeugdteams geregeld op een NK of eindtoernooi en spelen we met twee teams in de hoofdklasse. En we gaan ook dit jaar weer een impuls geven door op diverse gebieden initiatieven te nemen die bijdragen aan het sportieve niveau van de
club.

Heeft dit alles geresulteerd in een minder gezellige club? Ik denk het niet. Ik vind dat we nog steeds een extreem gezellige kantine hebben, waar het van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat heerlijk toeven is, genietend van een lekker kopje koffie, een heerlijk broodje gezond en een zeer smakelijke dagschotel. Ik
vind dat we ontzettend veel leuke dingen organiseren, voor de jongste jeugd tot en met de oudste leden. De sfeer is dan opperbest en we genieten van de activiteit naast het korfbal. Ik vind dat er veel ontstaat vanuit de club, zoals vriendengroepen, vriendenteams, stelletjes, kennissen worden vrienden, buitenstaanders worden binnengehaald. Het hogere niveau betekent ook veel publiek rondom het veld bij wedstrijden van de selectie, of zoals afgelopen zaterdag onder het afdak. Na de wedstrijden zit het terras vol als de zon zich laat zien. Laten we dat vooral zo houden. Oók nu er niet meer gerookt mag worden op het terrein. Afgelopen week zijn de bordjes opgehangen waarmee we duidelijk maken dat ons sportcomplex rookvrij is. De asbaktegels zijn verplaatst naar de hoek tussen onze hoofdingang en de ingang van de sporthal. We willen namelijk niet dat de mensen die alsnog willen roken, dat voor onze hoofdingang doen. En dat wil Vreeloo evenmin voor hun hoofdingang. Ik hoop dat iedereen zich hier aan wil committeren, zowel de rokers als ook de bezoekers door anderen er op te wijzen dat roken op het Valto terrein niet de bedoeling is. Wordt het dan ineens minder gezellig? Ik denk het niet. Het bestuur denkt van niet. En de overgrote eerderheid van de geënquêteerde Valto-leden denkt van niet.

Nu ik toch bezig ben, laat ik dat andere, soms beladen onderwerp er maar even bijhalen. De drank. De alcoholische drank dan. Gaan we niet verbieden. Willen we ook helemaal niet. Als het aan ons ligt nu niet en in de toekomst niet. Maar om het gezellig te houden blijven we wel herhalen dat het drinken van alcoholische dranken als je jonger bent dan 18 jaar niet mag. En dat als je dat wel doet, de consequenties voor onze club groot kunnen zijn. Zo groot, dat we het niet echt gezellig meer kunnen houden. Dus wees je er bewust van dat als je toch drinkt, je daar niemand een plezier mee doet. Zelfs jezelf niet. En als je drank haalt voor iemand onder de 18, je daar net zo hard aan meedoet. En als je het als ouder van een minderjarige goed vindt, ook jij daar debet aan bent. Ik kan net niet genoeg benadrukken dat dit echt, echt heel erg belangrijk is. En wordt het hier dan minder gezellig van? Ik denk het dus niet. Wacht gewoon tot je 18 bent.

Zo, ik maak er nog maar even gebruik van, zoals het kan. Na vanavond (maandag) niet meer. Hoewel, bestuurslid blijf ik aan, dus ik blijf je ook aanspreken op ongewenst gedrag. Laten we het dus vooral gezellig houden en ik hoop jullie te zien op de algemene ledenvergadering, waar we even terugblikken op het afgelopen jaar, sportief en financieel. We gaan iemand ontzettend bedanken en we gaan dus wisselen in het bestuur.

Tot vanavond, 20.00 uur, Villa Valto. Gezellig!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.