Trots op onze vrijwilligers!

Wat een week was het wederom. Maandag hebben we akkoord gegeven om de tenten te gaan bestellen voor ons terras te overkappen. Een beroep gedaan op onze sponsors en zo ontstond een snelle conclusie dat vele trouwe sponsoren maar toch ook enkele nieuwe connecties een warme band met Valto hebben opgebouwd. Donderdagmorgen kwamen de tenten binnen en zo begon een team donderdag avond met de opbouw van de tenten. De eerste tent stond donderdagavond reeds en zo moest de 2e tent vrijdagavond opgebouwd worden. Helaas gooide plots opgelaaide storm roet in het eten. Zo konden zij de 2e tent niet afmaken en was hij bijna gesneuveld omdat het team met man en macht de tent aan de grond probeerde te houden. De filmpjes vertelden genoeg van het verhaal. Maar vanuit deze kant bedankt aan een ieder die heeft meegeholpen met de opbouw van de tenten. Dat wordt zeer gewaardeerd en laat de betrokken band tussen Valto en haar vrijwilligers en leden goed zien.

Ook hebben we deze week een nieuw hoofdstuk aan de ” ruimte voor sport ” gekregen. Afgelopen dinsdag avond was er een raadsvergadering waarin Westland Verstandig een motie had ingediend om het Lierse plan versneld door de politiek heen te loodsen. Door heel wat diverse belangen is dat helaas nog niet tot het juiste resultaat gekomen. Aan het eind van de avond werd gemeld dat dit punt echt voor de begroting vergadering van november is en niet nu voor deze raadsvergadering. Nog niets verloren, wel weer in het nieuws geweest en ons verhaal kunnen doen door Michiel van de Bos die namens Valto 4 minuten spreektijd heeft gehad. Zo hopen wij zoveel mogelijk steun voor november te vergaren.

Helaas lopen de corona gevallen ook weer verder op en heeft de politiek ons opgedragen de vrijheden die we hadden gekregen weer in te perken. Vanaf nu is een ieder die het terrein van Valto betreedt verplicht zich te registreren. In de kantine drank bestellen is buiten op het terras zittend op een stoel de drankjes nuttigen en dus niet meer zomaar overal in de kantine of buiten staan. De stoelen zijn inmiddels weggehaald uit de kantine. De foto die ik hieronder laat zien wil zeggen dat dit echt niet kan en zeker geen anderhalve meter afstand is. We snappen dat dit niet makkelijk te handhaven is maar vragen wel nadrukkelijk jullie medewerking. Zonder die medewerking wordt het voor ons als bestuur lastig om de kantine uiteindelijk op te houden. Ga als je nog geen 18 bent, niet via via toch dat biertje of wijntje nuttigen binnen Valto. Ga niet bij elkaar staan zoals een aantal leden afgelopen zaterdag deden, dat zal als het zo doorgaat uiteindelijk toch weer gaan leiden tot een sluiting van de kantine en terras. A.s dinsdag komt er weer een moment dat we angstig naar de buis kijken en het bericht van de Minister-President volgen over de ontwikkelingen over Covid-19. Ook de vrijwilligers die ons zaterdag hebben geholpen, Kantine Commissie, bestuur en leden binnen Valto om de vernieuwde regels deels direct in te voeren, heb ik groot respect voor hoe dit zo snel is uitgevoerd. Dank hiervoor. Hopend op geen negatief nieuws a.s dinsdag wens ik allen weer een sportief en succesvolle week toe.

Met sportieve groet;

Marco Stolze

voorzitter@ckv-valto.nl

06-30728817

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.