Vier je successen

Zondagavond, tijd om de laatste openstaande klusjes op te pakken, zoals dit stukje en nog wat andere korfbalzaken. Maar ook, niet onbelangrijk bij deze temperaturen, de nieuwe thermostaat installeren. De oude heeft kuren en wat je niet wilt is dat de NOS bij jouw huis staat om een reportage te maken over de eerste ijsbaan die open gaat … in je eigen huiskamer. Overigens stonden ze wel bij de echte ijsbaan en terecht. De Lier is inmiddels bekend om veel dingen, waaronder de ijsmeesters die met vernuft een meer dan prima ijsvloer kunnen toveren in één nacht met vorst. Hulde voor deze vrijwilligers van de nacht, alles voor het schaatsplezier van eenieder. Gelukkig wordt het erg gewaardeerd door iedereen én gevierd!

Terug naar de vooralsnog behaaglijke huiskamer van de voorzitter. Daar sta ik dan, met in de ene hand een stukje moderne techniek die wacht om met een app verbonden te worden en vanuit iedere uithoek de temperatuur te kunnen bepalen. In de andere hand een door lekkage vergeelde en golvende handleiding die bij iedere omslaande pagina een stukje verder uit elkaar valt. Ik kan nog net de indeling bekijken van het elektronische circuit en bepalen waar ik de draden op moet aansluiten.

Maar, is dat wel OpenTherm? Want dat zou het beste zijn voor een modulaire thermostaat. Tientallen digitale handleidingen, fora items en Youtube video’s verder had ik de bevestiging. Iedere ketel is anders en wel op zo’n manier dat je niet meteen ziet wat er bedoeld wordt, je moet goed kijken en je ziet het pas als je het ziet. Zoiets. Daarnaast weet ik trouwens nu ook perfect het verschil tussen combiketels met 230V, laagspanning/droogcontact, OpenTherm-ketels en stadsverwarming met elektrische regelklep. Ik zal jullie verdere details besparen, maar ben in één avond een expert geworden. En ondanks dat ik hard werd geconfronteerd met het feit dat deze technische jongen dus niet zomaar even dit klusje kon klaren, voelde het wel als een overwinning. Het koste gewoon wat tijd en juiste informatie, die duidelijk moest worden uitgelegd. Ik besloot er ondanks het late tijdstip toch een overwinningsdrankje op te drinken, want succes moet je vieren, ondanks mogelijke tegenslagen. Vanaf de bank zette ik de thermostaat vast laag. Eenmaal boven gekomen was het stil, de ketel was gestopt met verwarmen. Hij doet het!

Moe, maar bijzonder voldaan opende ik de laptop. Even de uitslagen van de dag ervoor bekijken. Valto 1 bovenaan de lijst. Overwinning. Veel goals. Wij meer dan 30. Ik haal de wedstrijd in gedachten nog even terug en probeer die ene actie die in mijn hoofd is blijven zitten er bij te zoeken op de streambeelden. Helaas. Het is laat en ik moet door. Die houden jullie van me tegoed. Het vertrouwen moet hier met de wedstrijd groeien. En ik hoop dat alle overwinningen, hoe groot ook en ondanks eventuele tegenvallers worden gevierd. De volgende in de lijst is Valto 2. Helaas verloren. Van de tegenstander? Van zichzelf? Van de scheidsrechter? Ik weet het niet, te weinig van gezien. Ik kan alleen maar vurig hopen op voldoende vertrouwen in elkaar om te blijven strijden, want het kan echt wel. Daar heb ik lopende het seizoen genoeg bewijs van gezien. Zaterdag in Zeeland en jullie mogen mee, met de bus. Als je kunt, doe dat dan. Het helpt! Geef je op bij teambegeleider Vera. De rest van de lijst dan. Senioren hebben het lastig. Van de 9 teams nu 3 overwinningen. Persoonlijk succesje met Valto 9, de weg omhoog is gevonden! De jeugd maakt het ruimschoots goed met veel winstpartijen. De A1 doet goede zaken. Andere teams scoren er op los, Valto D3 wint met 20 verschil, Valto E2 met 13 verschil, maar houdt de 0 bij de tegenstander en F1 heeft een verschil van 11 in het voordeel van Valto. Al met al een positief resultaat, met 15 keer winst uit 29 wedstrijden. De D1 kan dat feestje nog mooier maken door een volgende keer zonder lekke band onderweg wel bij Korbis aan te komen. En te winnen. We gaan het hoe dan ook vieren.

Verder was er wat te vieren in Villa Valto afgelopen vrijdag. Ik heb me laten vertellen dat de pub-quiz voor de jeugd een groot succes was met zowel bij de B als bij de C een winnend groepje. Ik heb de quiz wel gezien en getest, mijn complimenten voor de AC, hij was echt heel gaaf. Steek die maar in je zak! Voor Valto D2 was het een extra bijzonder weekend. Ze waren niet alleen team van de week, maar kregen van sponsor Fogsis ook nog eens een mooie sporttas, geweldig. En tenslotte, op arbitraal gebied nog een mooi momentje. Aanstaande dinsdag fluiten Rick en Alex de topper tussen TOP/SolarCompleet en PKC/SWKGroep. De winnaar wordt de nieuwe nummer 1 van de Korfbal League. Schakel dus allemaal even in op de live stream van TOP/SolarCompleet (https://youtu.be/uX1uTlnhFJg) om 20:30 uur. Eigenlijk vooraf al wel een succesje om te vieren, maar het is te laat. Laptop dicht. Ogen dicht. Tot volgende week, maak er een mooie week van en laat het zien als je wat te vieren hebt!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

Foto: Mieke van Leeuwen

Edit: Volgens mij was dit hem, helaas zonder geluid, want dat maakte dit doelpunt extra bijzonder:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.