Vriendschap

Dat korfbal veel meer is dan alleen sport, heb je al wel eens vaker van mij kunnen lezen. Natuurlijk is bewegen gezond en als je dat in teamverband kunt doen, in een veilige omgeving, waarbij mannen en vrouwen, jongens en meisjes of zoals wij het zeggen dames en heren gelijkwaardige medespelers van elkaar zijn, is dat niet alleen fijn, maar ook bijzonder leerzaam. Het heeft meerwaarde, want in de maatschappij zou het niet veel anders moeten zijn.

Naast bovenstaande kenmerken van de korfbalsport, zijn er veel meer waarden die iets toevoegen aan de rol die de sport in het leven speelt. Kinderen die de sporthallen tot speelterrein hebben gebombardeerd bijvoorbeeld (uiteraard niet in de berging) of tussen de wedstrijden door samen doelen op een basket aan de zijkant en even mee inschieten op het veld of gezellig met elkaar een wedstrijd kijken, of dat nu een jeugd- of seniorenteam is. En voor de spelers altijd leuk om zowel je eigen kinderen als ouders langs de kant te zien! Het sociale karakter is groot, is er al van jongs af aan en zou continue gestimuleerd moeten worden. Er ontstaan aan de lopende band vriendschappen. Niet zelden voor het leven.

Maar ook binnen teams. Het spelen van een wedstrijd is één, het samen trainen en beter worden is twee, maar alles er omheen kan heel goed drie, vier en vijf zijn. Het drankje na de wedstrijd of training, maar belangrijker het persoonlijk contact, het praatje, de discussie. Het delen en het luisteren. Lief en leed. Dat dit soms heftig kan zijn weten we uit het verleden, maar ook uit het heden.

Het leven kan heel vaak ontzettend leuk en gaaf zijn, maar soms ook bijzonder hard. Vorige week het bericht dat Jos, de zoon van Ellen en Peter Voskamp, broer van Nick en Bart na een heftige longontsteking is overleden. Onlangs figureerde hij nog in een mooie film van ’s Heeren Loo, maar dat het snel anders kan gaan, bleek de afgelopen week. We wensen Ellen, Peter, Bart, Daphne, Nick, Mandy en familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies. Ik heb in al die jaren al vele malen gezien dat de vriendschap binnen een team zorgt voor een plek om je hart te luchten, een gevoel van er bij te horen, te zijn wie je bent en een plek voor troost en steun. Ik hoop dat dat in dit geval ook zo zal zijn.

Dan deze week, nieuwe ronde, nieuwe kansen voor veel teams gezien de uitslagen van afgelopen zaterdag. Alle teams uiteraard weer veel succes gewenst. Het toetje van komende zaterdag bestaat uit Valto A1, Valto 3, Valto 2 en tenslotte Valto 1. Allemaal kansen op punten. En bij Valto 2 ook kans op mooie plantjes KPS 24/7. Deze worden voorafgaand aan de wedstrijd verkocht door het team van de week Valto D4, waarbij de opbrengst ten goede zal komen aan de supportersvereniging van Valto. Bij Valto 1 tenslotte is het team van de week Valto D3 en daar kan weer kans gemaakt worden op de taart. Jouw voorspelling van de eindstand draagt daarmee niet alleen bij aan de supportersvereniging, maar met zo’n taart maak je ook nog eens extra vrienden!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.