Whistleblower

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen, het was afgelopen zaterdag een drama op het gebied van scheidsrechters. Ik had het idee dat dit de afgelopen maanden aardig goed ging, maar ik voel me nu een klokkenluider. Als er in één week 6 wedstrijden worden teruggegeven, is dat reden voor zorgen en actie. Dit kunnen we echt niet meer hebben.

Ten eerste, omdat een wedstrijd teruggeven helemaal niet de bedoeling is. Je wordt ingedeeld om te fluiten en als je niet kunt, is er de mogelijkheid om te ruilen met iemand anders. In ieder geval, je regelt zelf een vervanger. De indelers van scheidsrechters hebben het al druk zat om de wedstrijdsportduels van de juiste scheidsrechters te voorzien. En ook dit weekend hebben onze bondsscheidsrechters weer een aantal dubbele diensten gedraaid. Waarvoor mijn grote dank.

Ten tweede, omdat je maar een aantal keer per seizoen een wedstrijd op een fluitje hoeft te blazen. We hebben veel spelende leden die de spelregels kennen en moeten kunnen toepassen. Vind je het spannend? Dan heeft de TC mensen die je kunnen begeleiden. En eenmaal een potje gedaan, blijkt het veelal prima te zijn gegaan en is het nieuwe er vanaf. En daarnaast, je kunt aangeven of je liever een jong of wat ouder, dan wel een hoog of wat lager team wil fluiten. Geen punt. Maar geef het aan.

Ten derde, vergeten te kijken is geen optie. Alle wedstrijden tot einde zaal staan in het programma. Kijk het door, schrijf het in je agenda of wissel met iemand. Als het goed is, heeft iedereen ook een mail gekregen met die info er in, jouw wedstrijd, wanneer je er op staat om te fluiten. Het staat ook in de Bijblijver. Iedere week.

Tenslotte, het is kan echt heel erg leuk zijn. Afgelopen zaterdag heb ik zelf één van die 6 wedstrijden op me genomen. Valto B3 toonde zich niet alleen winnaar van het duel, maar ook bijzonder respectvol naar mij, de scheidsrechter, hun medespelers en de tegenstander. En ook die tegenstander verdient een pluim. Al met al een hele fijne wedstrijd met een mooi einde. Een voorbeeldteam voor velen. Jullie kunnen trots zijn op jezelf. Ik ben het in ieder geval wel!

Waar ik ook trots op ben, is het jeugdbestuur of die andere naam. Lees verderop in de Bijblijver maar eens het stukje van Max die als voorzitter een mooi kijkje geeft in de avond die we hebben gehad en de naam die het jeugdbestuur heeft gekregen. Ik vond het weer bijzonder leerzaam en ontzettend mooi om te zien dat een grote groep enthousiaste jeugdleden hun stem laat horen. Er zijn veel dingen belangrijk binnen de club, maar de jeugd aanhoren en hun ideeën meenemen is één van de belangrijkste. Zij zijn namelijk het Valto van nu én de toekomst. Ik hoop dat de pannenkoeken lekker waren en dat jullie het nét zo’n leerzame avond vonden als wij. Nogmaals dank voor jullie inzet en feedback. En mocht er iets verkeerd gaan binnen de club, waarvan je vindt dat het bestuur dit moet weten, luidt dan de klok en kom naar ons of Max toe!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.