Coaches Valto-selecties verlengen samenwerking

Mark Tissink (trainer/coach Valto 1), Thomas Reijgersberg (assistent-trainer/coach Valto selectie), Richard van Weert (trainer/coach Valto 2) en Maarten Taffijn (trainer/coach Valto A1) zijn ook volgend seizoen in hun huidige rol verbonden aan de selecties van de Lierse korfbalvereniging Valto. De samenwerking wordt verlengd op basis van wederzijdse tevredenheid over de ontwikkeling tot nu toe. Alle partijen zien voor komend seizoen voldoende perspectief om met elkaar door te gaan.

Hoofdtrainer Mark Tissink is bezig aan zijn derde seizoen, waarbij de eerste twee seizoenen getekend werden door lock-downs vanwege de coronapandemie. Er is voldoende sprake van ontwikkeling van de spelers en de groep, iets dat ook wordt bevestigd in de resultaten. Valto 1 staat momenteel zowel op het veld als in de zaal ruim aan kop in de overgangsklasse.

Mark Tissink: “Ik heb het erg naar mijn zin bij Valto. Er is een hele goede klik tussen de spelers en de staf. We zijn met elkaar de afgelopen jaren bezig met een hele mooie ontwikkeling. Dat uit zich dit seizoen in goede resultaten, maar ook een uitstekende onderlinge sfeer. Ik heb erg veel zin om volgend seizoen weer nieuwe doelen met elkaar te gaan stellen en met elkaar weer nieuwe stappen te zetten.”.

Richard van Weert is sinds vorig seizoen verantwoordelijk voor het tweede team van Valto. De samenwerking met de gedreven Westlander vol korfbalpassie bevalt nog altijd prima, alle reden om met elkaar door te gaan. Onder zijn leiding is dit team vorig seizoen op het veld gepromoveerd naar de reserve hoofdklasse. In de zaal speelt Valto 2 in de reserve 1e klasse waar Valto momenteel op een 2e plek staat.

De samenwerking met Mark en Thomas is super. Ieder is sterk op zijn vlak en dat is een mooie combinatie. Met zijn drieën zijn wij volgens mij dan ook een goed trio om de selectie naar nog een hoger plan te trekken. De selectie wordt volgend seizoen uitgebreid met talentvolle jeugdspelers uit de A-selectie, die Maarten mooi heeft klaargestoomd voor een perfecte aansluiting. Dat betekent dat de selectie nog sterker wordt. Ik heb veel zin om volgend jaar weer een seizoen bij Valto te mogen trainen en coachen. Maar nu eerst alle focus om dit seizoen mooi af te sluiten.”, aldus Richard van Weert.

Thomas Reijgersberg is dit seizoen gestart als assistent-trainer/coach van de Valto-selectie. Na een succesvolle loopbaan als topkorfballer, brengt Thomas met succes zijn kennis en enthousiasme over op de spelersgroep van de selectie. Zijn waardevolle toevoeging aan de staf zien we dan ook graag volgend seizoen terug.

Ik ben Valto dankbaar voor de kans die ik dit jaar heb gekregen om te kijken of ik het trainers- en coachvak leuk vond. Ik krijg er erg veel energie van en de selectie volgens mij ook, dus de klik is er heel erg! Ook het samenwerken met Mark en Richard is super. De groep is erg leuk, goed en ik denk dat er nog veel meer uit te halen is. Komende weken doorknallen om kampioen te worden en volgend jaar dus een niveau hoger te komen!”, aldus Thomas Reijgersberg.

Verzorger en video-analist Willy van den Akker vult ook in het nieuwe seizoen de staf van de selectie aan. Een teambegeleider zou de selectie-staf compleet maken, de club bekijkt hoe die rol volgend seizoen ingevuld kan worden.

Trainer/coach van Valto A1 Maarten Taffijn is bezig aan zijn tweede seizoen bij de club uit De Lier. Ook Maarten heeft aangegeven nog graag verder te gaan met de ontwikkeling van de junioren bij Valto. Hij zal dit samen gaan doen met Maaike Ridder (speelster Valto 1), zij volgt Thom Voskamp op. Groei en persoonlijke ontwikkeling zijn belangrijk voor deze leeftijdsgroep en dit zien we in ruime mate terug. Dat laten de resultaten zien, maar ook de regelmatige invalbeurten van de junioren bij de seniorenselectie. Valto A1 speelt zowel op het veld als in de zaal op overgangsklasse-niveau. Op het veld gaan zij hier aan kop, in de zaal staan ze op een gedeelde 3e plaats.

Maarten Taffijn: “Ik ben erg blij om nog een jaar de junioren van Valto trainen te mogen geven. De ontwikkeling welke de spelers en speelsters doormaken is erg fijn, ook is het leuk en goed om te zien dat zij, nu al, kansen krijgen in de selectie en laten zien dat zij mee kunnen op het niveau. Komend seizoen zal de groep er anders en jonger uit gaan zien doordat 4 spelers door mogen naar de senioren, maar dat wordt een hele mooie uitdaging om ook de groep van komend seizoen klaar te gaan stomen voor de senioren. Helaas zal Thom stoppen met trainen geven aan de A1, wat ik persoonlijk erg jammer vindt, Maar gelukkig is er een waardige opvolgster gevonden in de persoon van Maaike Ridder. Ik kijk er erg naar uit om samen met haar de A1 trainen te gaan geven!”.

Ik kijk ernaar uit om volgend seizoen samen met Maarten met Valto A1 aan de slag te gaan. De leuke en jonge spelersgroep is voor mij al een bekende lichting. Naast Maarten hoop ik meer ervaring op te doen als trainer en coach en zo mijn steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van de spelers en speelsters.”, vult Maaike Ridder aan.

Bestuurslid Technische Zaken Jan Jaap Elenbaas is tevreden met de verlenging van de trainers en staf. “De klik met de spelersgroep en onderling in de staf en met de TC is bijzonder goed en dat vormt de basis voor een zeer prettige samenwerking. Daarnaast zien we de stap vooruit die we als club willen maken terug in de ontwikkeling, het niveau en uiteindelijk ook in de prestaties. Ik denk dat we met deze combinatie een mooi seizoen kunnen afsluiten en de uitdaging aan kunnen, door volgend seizoen nóg een stap te zetten in de ambitie.”.

 

 

 

Portretfoto’s: Studio Lien
Wedstrijdfoto’s: Mieke van Leeuwen
Selectiefoto: Studio Lien

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.